Dell Inspiron 7577

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
34
Her şeyden önce osxinfo.net ailesine merhaba :)

Belirtmem gerekiyor ki şu an için doğmamış çocuğa don biçiyorum. Henüz internetten sipariş ettiğim yeni dizüstü bilgisayarımın elime geçmesi bir kaç günü bulacak. Bu sürede mac os yükleme işlemi öncesi hakkında bilgi almak istiyorum.

Sipariş ettiğim model Dell Inspiron 7577. Teknik Özellik olarak şu an için bildiğim;

Intel Core i7-7700HQ
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
128 gb ssd + 1 tb hdd

Osxinfo.net ve internet üzerinden anladığım kadarıyla hackintosh edilebilecek bir bilgisayar modeli. Kurulum rehber videoları izleyip, konu başlıkları arasında dolaştıktan sonra aklıma takılan bir kaç soru oldu. Belki çok acemice olabilir bu sorularım şimdiden cevap vereceklere teşekkür ederim.

Rehber videoda gördüğüm kadarıyla kurulum usb oluşturma işlemi windows 10 üzerinden yapılmış yardımcı programlarla. Bilgisayar free dos olarak gelecek ama elimde windows 10 çalıştıran bir bilgisayar var. Hard diske yükleme yapılacakken UUID işlemi var, düzenleme yapılması gerekiyor. Ben sadece bilgisayarı mac os sistem ile çalıştırmak istiyorum. İşlemleri iki bilgisayar arasında usb takıp sökerek mi halletmeliyim, usb ile direkt formatlama işlemi yapabilir miyim. lazım olabilecek kext vb türü şeyleri nasıl tespit edip kopyalamalıyım. forumda aradığım kadarıyla bir free dos konusu var sanırım o da başarısız sonuçlanmış. aynı akibete ulaşmamak için ön bilgi almak istiyorum. Kurulum başarılı olursa mesajı editler kendi adımlarımı da aktarırım.

başlangıç için bilgi verebilecek olan arkadaşlar varsa bu senaryoda tekrardan teşekkür ederim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Anladığım kadarı ile izlediğin rehber High Sierra ile hazırladığımız ilk imajlara ait olan rehberler. Bu rehberlerdeki imajlar güncellendi.
Yeni hazırladığımız imaj ile direk olarak kuruluma geçebilirsin. Yani UUID işlemi vs yok. Cihazın hakkında çok bilgi yok ancak; cihazın Optimus teknolojisi kullanıyorsa harici ekran kartın çalışmayacaktır. Dahili grafik olan HD630 kurulumunu yapabilirsin. Güncel imaj ve kurulum rehberi için;
macOS High Sierra 10.13.3 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,383
987
1,401
Her şeyden önce osxinfo.net ailesine merhaba :)

Rehber videoda gördüğüm kadarıyla kurulum usb oluşturma işlemi windows 10 üzerinden yapılmış yardımcı programlarla. Bilgisayar free dos olarak gelecek ama elimde windows 10 çalıştıran bir bilgisayar var. Hard diske yükleme yapılacakken UUID işlemi var, düzenleme yapılması gerekiyor. Ben sadece bilgisayarı mac os sistem ile çalıştırmak istiyorum. İşlemleri iki bilgisayar arasında usb takıp sökerek mi halletmeliyim, usb ile direkt formatlama işlemi yapabilir miyim. lazım olabilecek kext vb türü şeyleri nasıl tespit edip kopyalamalıyım. forumda aradığım kadarıyla bir free dos konusu var sanırım o da başarısız sonuçlanmış. aynı akibete ulaşmamak için ön bilgi almak istiyorum. Kurulum başarılı olursa mesajı editler kendi adımlarımı da aktarırım.

başlangıç için bilgi verebilecek olan arkadaşlar varsa bu senaryoda tekrardan teşekkür ederim.
1. Windows üzerinden açılış USB si oluşturduktan sonra Windows'a çok fazla ihtiyacın olmayacaktır.
2. Ancak yeni aldığın bilgisayara ilk önce windows kurmanı tavsiye ederim çünkü, sistemin donanım bilgilerini Aida64 programı ile alman çok önemli. Hackintosh'un ilerleyen safhalarında sana çok gerekli olacaktır. Aida64 raporunu aldıktan sonra tekrardan sistemi formatlayarak sıfırlayabilirsin.
3. @montezuma'nın dediği gibi yeni High Sierra imajında UUID işlemi yok, ancak benim de sana tavsiyem Sierra ile kuruluma başlaman. Neden diyecek olursan Çift ekran kartlı bilgisayarlarda High Sierra kurulumunda çok fazla hata alıyorsun. Sierra kurulumu yaptıktan sonra ikinci ekran kartını kapatarak High Sierra'yı tekrardan yükleyebilirsin.
4. Birde intel wifi kartları desteklenmiyor, bu arada ASUS N10 wifi dongle alabilirsin bilgisayar gelmeden.

BootLoader
OpenCore 1.0.1 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
34
Mesajlarınız için teşekkür ederim @montezuma @Ediko

Sağladığınız linkten imaj dosyasını indirdim. Bugün bilgisayar aksilik olmazsa ulaşacak bekliyorum denemelere başlamak için. tonymacx86 forumunda laptop kurulumuyla ilgili bir rehber var onu da okudum mümkün olduğunca çok okuma yapmaya çalışıyorum. Tüm süreçte beni korkutan kısım bu config.plist ile kext dosyaları. O kadar çok karmaşık geliyor ki işime yarayan nedir ne değildir diye çözmek için bir kaç deneme yapmam gerecek sanırım.

Belki de ben gözümden kaçırdım bu bilgi buralarda bir yerde ama tonymacx86 forumunda yükleme için gerçek bir mac ve yükleme imajı oluşturulması isteniyor buradan indirdiğim imaj dosyası ise hazır olarak geliyor. Bu süreci mi birleştirdiniz yoksa sistemde oynama yaparak mı bunu sağladınız. Gördüğüm kadarıyla orada gerçek mac'e ulaşamayıp başka yol isteyenlere hayır cevabı veriliyor.

İlk olarak windows 10 yükleyeceğim. Ekran kartı olayından dolayı. Optimus teknolojisini kullanıyor diye okudum. Steam üzerinden oynadığım iki oyun var Rocket League ve Age of Empires 2 HD. Sanırım hackintosh üzerinden bunları oynamam mümkün değil.

120 gb ssd + 1 tb hdd kısmını şu şekilde bölümlendirmeyi düşündüm. 60 gb ssd for windows + 60 gb ssd for mac os şeklinde. 1 tb hdd kısmını iki işletim sisteminde de ortak olarak kişisel dosyalarım için kullanmayı düşünüyorum. Deneyimlerinize göre hangi işletim sisteminde diğerine ulaşmak daha sorunsuz. NTFS yapıp mac os üzerinden mi gitmeliyim, APFS yapıp windows üzerinden mi?

Apple cihazların font işlemeleri çok harika. Hackintoshu internet üzerinde gözlerim kanamadan gezinmek, film izlemek, müzik dinlemek ve office işlemleri için kullanmak istiyorum daha çok.. dahili grafik kartı tüm bunlar için fazlasıyla yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

iMessage özelliğide çalışırsa tadından yenmeyecek :)

Umarım biçtiğim don doğmamış çocuğa tam gelir, gelmezse kesip dikip tekrar deneyerek üzerine oturturuz kumaş bitmeden.

ilgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Bu süreci mi birleştirdiniz yoksa sistemde oynama yaparak mı bunu sağladınız. Gördüğüm kadarıyla orada gerçek mac'e ulaşamayıp başka yol isteyenlere hayır cevabı veriliyor.
Bizim imaj ile gerçek Mac cihaza gerek yok. Yapman gereken indirdiğin RAW formatlı imajı, rehberleri takip ederek Windows üzerinden USB'ye yazdırmak ve kurulumu yapmak.
NTFS yapıp mac os üzerinden mi gitmeliyim, APFS yapıp windows üzerinden mi?
Hackintosh ile APFS tavsiye etmiyorum. Bu yüzden hazırladığım imaj öntanımlı olarak sadece HFS kurulumu için hazırlandı. Sistem güncelleme alsa dahi bile HFS formatı bozulmayacaktır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
34
Kurulumu yapmaya çalışırken sistem boot edilmedi. -v komutunda takılan yerin fotoğrafını aldım. Aida64 raporunuda ekliyorum.
Config olarak intel 630 olanı seçtim. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Aida64 raporu: ReportAida64.txt - Google Drive
Hata resmi:
IMG_1320.JPG

Kendi gönderimi düzenleyecek yeri bulamadığım için tekrar yazıyorum bu konuda yönetici arkadaşlardan özür dilerim.

Sistemi boot edip yükleme ekranına ulaştım, sorunum yükleme ekranında disk utility programının dahili hard disklerimi görmemesi. Donanım olarak 128 gb ssd + 1 tb hdd var. bios ayarlarında AHCI seçili. tonymacx86 forumundan Rehabman adlı kullanıcının sağladığı sata-100-unsupported-kexts ile denedim. Bu kexti EFI-CLOVER-kexts-other içine koyarak still no luck. Saat geç olduğu için denemeyi bırakıyorum yarın tekrardan bir bakacağım hdd tanıtabilir miyim diye. bu arada windows 10 üzerinden paragon kullanarak hdd üzerinde hfs formatında bir bölüm yapmıştım. Sorun internal ssd ve hdd kısmını disk utilityin hiç görmemesi.

Yazım hataları ve anlatım bozukluğu için tekrar özür dilerim. Teşekkürler.