Dell İnspiron N5010 High Sierra Ekran Kartı Yükleyemedim

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
43
Merhaba arkadaşlar.
Sistemim
işlemci:intel i3 m350
Ekran kartı:Hd5650 1gb ekran kartı
Ses:IDT High Definiton
Wireless:İntel
Kurulumu tamamladım.Config dosyasına hiç dokunmadım değiştirmedim çünkü ekran kartı intel değil.Şuanda sistem açık ekran çözünürlüğü olması gerekenden farklı ati 5650 tanıtılmadığı için.Nasıl ekran kartını tanıtabilirim.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
  • Bildigim kadariyla cihazindaki optimus teknolojisinden dolayi Sierra uzerinde ATI grafik birimi desteklenmiyor
  • Intel 350M'in sahip oldugu dahili grafik birimi de ilk nesil oldugu icin yine sierra uyum problemleri yaratabilir (imkansiz degil)
  • Wirelles ve Bluetooth intel oldugu icin desteklenmiyor (wirelles icin uygun alternatifleri mevcut)
  • Ses ve Etherneti sorunsuz kullanabilirsin
Oneri: Clover destekli Mac OS X Mavericks bulup, bunu deneyebilirsin. Mavericks'de ATI grafik kartini calistirabilme olanagin daha yuksek

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
43
  • Bildigim kadariyla cihazindaki optimus teknolojisinden dolayi Sierra uzerinde ATI grafik birimi desteklenmiyor
  • Intel 350M'in sahip oldugu dahili grafik birimi de ilk nesil oldugu icin yine sierra uyum problemleri yaratabilir (imkansiz degil)
  • Wirelles ve Bluetooth intel oldugu icin desteklenmiyor (wirelles icin uygun alternatifleri mevcut)
  • Ses ve Etherneti sorunsuz kullanabilirsin
Oneri: Clover destekli Mac OS X Mavericks bulup, bunu deneyebilirsin. Mavericks'de ATI grafik kartini calistirabilme olanagin daha yuksek
intel ekran kartı hiç yok.windows da bile intel kullanmıyor laptop

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
İşlemcinin özellikleri şu şekildedir;
nqFr8QUyccvS4p7W-KYDeFQgkd-BiNev.jpeg

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: djarumblack

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
43
anladım teşekkür ediyorum.Ayrıca bir sorum daha olucak
bootss error hatası alıyorum.çözüm yolunu buldum
Şu adımları tekrar deneyin:
1. Mac OS yüklü usb diskinizi takın ve mac os'i baştan yükler gibi kuruluma başlayın.
2. Kurulum ekranı geldiğinde üst menüden "Disk İzlencesi"ni açın.
3. Disk İzlencesinden Mac OS yüklü olan diskin bağlantısını kesin.
4. Üst menüden "Terminal"i açın ve şu komutu girin:
Burada ki sıkıntı ise disk izlencesini açtıktan sonra terminali açamıyorum.Nasıl düzeltebilirim.

İşlemcinin özellikleri şu şekildedir;Ekli dosyayı görüntüle 4613

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
o zaman bu sevindirici haber.en azından belki intel kartı yüklemeyi deneyebilirim.Nereden nasıl yapabilirim

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
1. Mac OS yüklü usb diskinizi takın ve mac os'i baştan yükler gibi kuruluma başlayın.
Burada ki sıkıntı ise disk izlencesini açtıktan sonra terminali açamıyorum.Nasıl düzeltebilirim.
bu konuyla ilgili bir fikrim yok dostum. @montezuma gördüğünde yanıtlayacaktır :)

o zaman bu sevindirici haber.en azından belki intel kartı yüklemeyi deneyebilirim.Nereden nasıl yapabilirim
Forumdaki kurulum rehberlerinde, işlemcilerin sahip olduğu grafik config'leri ile intel HD Graphichs'i kullanabilirsin

ayrıca mac kullanımı konusunda hevesli isen, hiç usb tarzı wirelles ile uğraşma. wifi & bluetooth olarak Half mini mac os uyumlu tak çalıştır kartlarsan birini temin edersen, seni uzun bir süre tatmin edecektir :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: djarumblack

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
43
bu konuyla ilgili bir fikrim yok dostum. @montezuma gördüğünde yanıtlayacaktır :)

Forumdaki kurulum rehberlerinde, işlemcilerin sahip olduğu grafik config'leri ile intel HD Graphichs'i kullanabilirsin

ayrıca mac kullanımı konusunda hevesli isen, hiç usb tarzı wirelles ile uğraşma. wifi & bluetooth olarak Half mini mac os uyumlu tak çalıştır kartlarsan birini temin edersen, seni uzun bir süre tatmin edecektir :)
hevesliyim 8 9 yıl önce bayağı ilgiliydim kemal alkın abimizin de yardımlarıyla kurmuştuk o zamanlar.Şuanda 2 adet laptop var dell n5010 olan şuan high sierra kurdum sorunsuz inteli de yaptığım zaman wireless kart alacağım.Onun dışında Hp g6 2303et laptop da sierra 10.2.6 yüklü çalışmayan özelliği yok wifi kartını ar9285 ile değiştirdim başkada birşey yapmadım fakat high sierra kurulumuna geçemedim.Hd7670m ekran kartından dolayı hata veriyor sanırım geçsem süper olacaktı

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
hevesliyim 8 9 yıl önce bayağı ilgiliydim kemal alkın abimizin de yardımlarıyla kurmuştuk o zamanlar.Şuanda 2 adet laptop var dell n5010 olan şuan high sierra kurdum sorunsuz inteli de yaptığım zaman wireless kart alacağım.Onun dışında Hp g6 2303et laptop da sierra 10.2.6 yüklü çalışmayan özelliği yok wifi kartını ar9285 ile değiştirdim başkada birşey yapmadım fakat high sierra kurulumuna geçemedim.Hd7670m ekran kartından dolayı hata veriyor sanırım geçsem süper olacaktı
Hiç dert etme, sierra ile high sierra arasında ufak görsel arayüz dışında hiç bir fark yok. sierra stabil ise bozma :)

bende hala sierra kullanıyorum leptop cihazimda ve 4-5 yıl sierrada kalacagima inaniyorum. sade ve stabil

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
43
Yapabilirsin fakat ne amaçla yapacağını anlamadım
Sistemi aynı hdd içine 380gb windows 80gb macos olarak kurdum.Clover boot uyguladım efi olmadığı için.Bilgisayarı yeniden başlatınca bootss error hatası veriyor.Bunu çözmek için usb kurulum belleği ile kurulum gerçekletiriyormuş gibi sistemi açıp disk izlencesinden bağlantıyı kesip terminalden kodları girmem lazım burada ki sorun disk izlencesinden bağlantıyı kesiyorum fakat terminal uygulamasına erişemiyorum.disk izlencesi penceresini kapattığımda bilgisayar yeniden başlatıyor.

Hiç dert etme, sierra ile high sierra arasında ufak görsel arayüz dışında hiç bir fark yok. sierra stabil ise bozma :)

bende hala sierra kullanıyorum leptop cihazimda ve 4-5 yıl sierrada kalacagima inaniyorum. sade ve stabil
çok stabil değil görüntü kaymaları oluyor zaten ekran kartı hata verdi 4mb olarak gözüküyor high sierra kuracağım ama nereden başlamam gerekiyor bilmiyorum service 0 hatası veriyor

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Kurulumlar ile ilgili, kesinlikle rehberleri incelemeni tavsiye ediyorum. Altta verdiğim linkler sana yardımcı olacaktır ama acele etmeden anlayarak ilerlemeni tavsiye ederim. oldukça sabır işidir hackintosh :)

macOS High Sierra Kurulumda Olası Sorun ve Çözümleri | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Tek HDD'de UEFI MacOS Sierra⎪ Win 10 ⎪Ubuntu Kurulumu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
(ubuntu kısmını es geçebilirsin)

ATI/AMD Ekran Kartları İçin Uyumluluk Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

High Sierra Hackintosh Kurulum Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

mo
Sistemi aynı hdd içine 380gb windows 80gb macos olarak kurdum.Clover boot uyguladım efi olmadığı için.Bilgisayarı yeniden başlatınca bootss error hatası veriyor.Bunu çözmek için usb kurulum belleği ile kurulum gerçekletiriyormuş gibi sistemi açıp disk izlencesinden bağlantıyı kesip terminalden kodları girmem lazım burada ki sorun disk izlencesinden bağlantıyı kesiyorum fakat terminal uygulamasına erişemiyorum.disk izlencesi penceresini kapattığımda bilgisayar yeniden başlatıyor.
mobilde olduğum için bu soruya yine en sağlıklı cevabı @montezuma nın vereceğini düşünüyorum

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: baris_karaer

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
43
10.9.5 sürümü yapacağım araştırdım bayağı bayağı zormuş.Bunun dışında şimdi hp notebook a high sierra kuracağım windows server 0 hatası alıyorum nasıl yapabilirim ekran kartı hatası mı

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
Yeni konu açmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe