Dell N5010 Maverics 10.9.5 Ati Ekran Kartı Sorunu

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
42
Sistem
İşlemci:i3-350m 2.4ghz
Ram:6gb:
Ekran kartı:Ati HD5470M
Ethernet:Realtek
Ses:IDT High Defination

Maverics i başarılı bir şekilde kurdum.Clover 2.4 ile boot0afs seçili halde kurulum yaptım.Peşine enoch-rev.2905 ile kurulum yaptım.Aldığım hata boot0-test hatası nasıl düzeltebilirim.Usb olmadan boot edemiyorum.
2.sorum ise Ses ethernet kurulumu yaptım oldu.Fakat ekran kartını kuramadım.HD5470 4MB olarak gözüküyor nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda yardımcı olursanız çok teşekkür ederim

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
maalesef aynı

config dosyasını size göndersem kontrol edebilirmisiniz acaba

sevindirici bir konuya rastladım.ACER ASPIRE 5741G -ATI HD 5470 FULL HIGH SIERRA - Notebook - InsanelyMac Forum
Aynı işlemci ve ekran kartına sahip bilgisayara ekran kartını yüklemeyi başarmış ve dosyalarını paylaşmış.Sizce olur mu
Deneyebilirsiniz. Bu arada interneti tanıtabildiğinizde öncelikle sistemi güncelleyiniz; "Apple güvenlik güncelleştirmeleri adı altında çekirdeğe kadar güncellemektedir." Sonrasında ise grafiği tekrar deneyebilirsiniz. Unutmayınız, her bu tarz güncelleştirme sonrası bazı yamalanmış driver/kextler yeniden kurulmalıdır.

• Like
Tepkiler: djarumblack

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
42
Deneyebilirsiniz. Bu arada interneti tanıtabildiğinizde öncelikle sistemi güncelleyiniz; "Apple güvenlik güncelleştirmeleri adı altında çekirdeğe kadar güncellemektedir." Sonrasında ise grafiği tekrar deneyebilirsiniz. Unutmayınız, her bu tarz güncelleştirme sonrası bazı yamalanmış driver/kextler yeniden kurulmalıdır.
Hazır efi dosyasını indirdim içinden EFI klasörü-BOOT-NVRAM.PLİST olan 3 dosya çıktı bunlardan efı olanı HDD ye atacağım diğer ikisi ne olucak acaba

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
Hazır efi dosyasını indirdim içinden EFI klasörü-BOOT-NVRAM.PLİST olan 3 dosya çıktı bunlardan efı olanı HDD ye atacağım diğer ikisi ne olucak acaba
EFI içerisindeki kextleri config dosyalarını falan kullan birde driver64 klasörlerini falan. Tamamen aynısını yaparsanız birebir aynı boot dosyalarıda geçmiş olur. BOOT içerisinde bootloader dosyası bulunur genelde uefi. NVRAM.plist normalde otomatik oluşabiliyor sanırım tamamen bir kopyası paylaşışmış kullandığı sistemden EFI olarak.

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
42
boot0 hatası verdi.Kurulum usb-Disk utility den bağlantıyı kesip Terminalden booth1 dosyasını göstereceğim sorun olmaz dimi.Ek olarak şimdi farkettim dil ispanyolca olmuş

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
@djarumblack
Windows ile dual boot olarak kullanıyorsunuz sanırım? Eğer öyle ise clover kurulumu yaparken mbr yi güncelle kısmında boot0af yerine boot0ss olan seçenekle kurulumu gerçekleştiriniz. Zaten açıklamasında yazıyor (clover kurulumunda).

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
42
@djarumblack
Windows ile dual boot olarak kullanıyorsunuz sanırım? Eğer öyle ise clover kurulumu yaparken mbr yi güncelle kısmında boot0af yerine boot0ss olan seçenekle kurulumu gerçekleştiriniz. Zaten açıklamasında yazıyor (clover kurulumunda).
Dual boot kullanıyorum fakat windows a erişemiyorum dosya yolu bulunamadı hatası veriyor.efi klasörünü aldığım ispanyol clover kurmayın yazmış

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
Dual boot kullanıyorum fakat windows a erişemiyorum dosya yolu bulunamadı hatası veriyor.efi klasörünü aldığım ispanyol clover kurmayın yazmış
Sizin sisteminize benzer birçok bilgisayara kurulum yaptım, yaptık ve yaptırdım. Clover ile kullanabilirsiniz sorun olmayacaktır. USB kurulumundaki Clover ile windowsu açamıyorsanız önceliklle windows bootunu uygun bir windows usb/dvd ile onarım yapıp düzeltiniz. Ardından düzgün bir şekilde bootloader kurulumunu deneyebilirsiniz mac için.

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
42
Sizin sisteminize benzer birçok bilgisayara kurulum yaptım, yaptık ve yaptırdım. Clover ile kullanabilirsiniz sorun olmayacaktır. USB kurulumundaki Clover ile windowsu açamıyorsanız önceliklle windows bootunu uygun bir windows usb/dvd ile onarım yapıp düzeltiniz. Ardından düzgün bir şekilde bootloader kurulumunu deneyebilirsiniz mac için.
anladım demek istediğinizi.önceliğim boot0ss clover yükleyip ekran kartını test etmek.Efi klasörünü değiştirip usb den boot ederken sistem açılmadı qA6AyqJLmvKyZDUArDAUxI_Y0Y9810NH.jpeg

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
42
-f ile açıldı sistem neden böyle yaptı ki

-f ile deneyebilirsiniz açılışı. Şimdiden kolay gelsin :).
Boot olayını hallettim.Chamelon kuruldu.Sistemi usb den değilde internetten aldığım efi ile değiştirdim boot etmek istedim aşağıdaki hatayı verdi
O5f8BgT1alLv_CXAVEnoVzchmRO5zlrh.jpeg
W82e63Dgimx2-F-hcZ2GsTZ4SgqDpB5H.jpeg

bu sorunu şöyle aştım.iki adet boot dosyası eksikti internetten aldığım efi de.boot6 ve boot7 bunları hdd ye kopyaladım.clover aynı oldu osxinfo ile sistem açılıyor fakat ekran kartını görmüyor nerde yanlış yaptım?

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
Grafiğe framebuffer girmeniz öneriliyor clover için geçerlidir umarım bu fbname :).
Bulrushes

Not: ATI inject işaretli olsun duruma göre display fix ve edid inject olsun.

Olmaz ise Eulemur öneriliyor.

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
42
Grafiğe framebuffer girmeniz öneriliyor clover için geçerlidir umarım bu fbname :).
Bulrushes

Not: ATI inject işaretli olsun duruma göre display fix ve edid inject olsun.

Olmaz ise Eulemur öneriliyor.
İkisinide denedim aynı hatayı veriyor.Bunu paylaşan kişi nvram.plist dosyası paylaşmış,o dosyayı biryere atmam gerekiyor ama nereye.ayrıca şuna dikkat ettim 1 boot dosyası var efi klasörünün dışında onu nereye atacağım.

djarumblack

APPRENTICE
17 Ara 2017
41
4
21
42
Boot dosyasını atmanıza gerek yok. NVRAM.plist genelde EFI klasörü içinde veya yanında yer alır.
osxinfo orjinal efi dosyasına internetten indirdiğim efi dosyanın içindeki config.plist ve dsdt.aml dosyasını gerekli yerlere koydum sorunsuz açılıyor fakat ekran kartı aynı nerede eksik yapıyorum.ati ile ilgili kext falan da göremedim

Sonunda başardım :):):):):):):)
79j2EX1OauGYd3HbP9cCvNVcndOx57lU.jpeg
79j2EX1OauGYd3HbP9cCvNVcndOx57lU.jpeg
image uploader

Ses kartı ve webcam tamamdır.Voodohda yöntemi ile hallettim.Sıra ethernet ve wireless geldi.Ethernet kextini bulamadım
Realtek RTL8103T Ethernet Controller Driver
Wireless desteklenmiyor sanırım
Intel Centrino Wireless-N 1000 Driver

KemalALKIN

PADAVAN
7 Nis 2017
145
135
101
ANKARA
Evet WiFi kartınız desteklenmiyor normalde. Ethernet kartınız için ise kealOSXinfo imajlarımda bulunan kextlerden yararlanabilirsiniz bir çok ethernet için kext var. Sizinkini insanelymac.com downloads kısmından bakmaya çalışın örneğin şöyle geçer; RTL810x

• Like
Tepkiler: djarumblack