Dell Xps 9370 Kurulum Sorunu

sergencolak

APPRENTICE
24 Haz 2022
3
0
1
Merhaba,
Forumda yeniyim öncelikle emek verenlerin eline sağlık.
Dell XPS 9370 Laptopum var 8GB Ram 256GB SSD li model. Monterey kurmak istiyorum.
macOS Monterey 12.3 (21E230) Created by yusufklncc.zip Burada ki linkten imaj dosyasını indirdim içerisinden çıkan Raw dosyasını Etcher ile USB diske yazdırdım. EFI bölümü içerisinde bazı dosyalar vardı. Noktalama işaretleri ile başlayan. Bu dosyaları silip EFI içerisine
OpenCore 0.8.0 Created by yusufklncc.zip burada bulunan dosyayı indirip rardan çıkarıp attım.

Daha sonra ,

• İşlemcimiz mesela i5-7200U bu Kaby Lake ailesine ait bir işlemci. Şimdi OC/config Dosyaları klasörüne baktığımızda Laptop ve Desktop bilgisayarlar için özelleştirilmiş configler bulunuyor. Bizim kullanacağımız anladığınız üzere:
      • 007 - Laptop - Kaby Lake.plist
    • Dosyayı bulunduğu klasörden EFI/OC içine taşılayım.
    • Bu dosyanın adını config olarak düzelteceğiz:
      • config.plist
  • Bu işlemlerden sonra bilgisayarımızı kapatalım ve BIOS menümüze girip gerekli ayarlamaları yapalım
Bu işlemleri yaptım. i7 8550u işlemcim var.

Bios ayarlarını yaparken
[Guide] Dell XPS 15 9560 - High Sierra 10.13.2 burayı referans aldım.

Fakat USB ile BOOT etmeye çalıştığım zaman , Pre-Boot System Performance Check ekranına geçiyor donanımları kontrol edip sistemi kapatıyor. Boot edemiyorum.

Nerede hata yaptığım konusunda yardımcı olabilecek birisi var ise çok sevinirim

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
15,899
8,458
4,401
F12'ye bastıktan sonra sanırım tanılama test programını çalıştırıyorsunuz.
Orda bir yerde önyükleme menüsü olmalı Usb seçmek için.

BootLoader
OpenCore 1.0.4
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

sergencolak

APPRENTICE
24 Haz 2022
3
0
1
Yaptığım işlemler doğru mu ? İzlemiş olduğum adımlar EFI bölümünde bulunan default gelen dosyaları sildiğimde doğru olup olmadığına emin değildim.
BIOS ayarları ile alakalı bir durumda olabilir belki. F12'ye bastıktan sonra 3 Seçenek geliyordu Windows Boot Manager ve USB partion 1 gibi. USB olanı seçiyordum

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
15,899
8,458
4,401
Windows üzerinde işlem yapıyorsunuz imajı yazdırdıktan sonra W.ndowsta Usb'nin sadece Efi bölüntüsünü görebilirsiniz.
Ayrıca indirdiğiniz Efi Klasörünü buraya kopyalayacaksınız. Ancak önce içerisindeki Kaby lake plistin adını değiştirmeniz gerekiyor. Dosyanın uzantısı zaten plist olduğu için sizin config yazmanız yeterli. EFI ve içindekilerin görüntüsü eklediğim şekilde olmalı.

Ekran Resmi 2022-06-24 12.40.45.png
Ekran Resmi 2022-06-24 12.41.02.png
Ekran Resmi 2022-06-24 12.41.21.png

BootLoader
OpenCore 1.0.4
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

sergencolak

APPRENTICE
24 Haz 2022
3
0
1
Windows üzerinde işlem yapıyorsunuz imajı yazdırdıktan sonra W.ndowsta Usb'nin sadece Efi bölüntüsünü görebilirsiniz.
Ayrıca indirdiğiniz Efi Klasörünü buraya kopyalayacaksınız. Ancak önce içerisindeki Kaby lake plistin adını değiştirmeniz gerekiyor. Dosyanın uzantısı zaten plist olduğu için sizin config yazmanız yeterli. EFI ve içindekilerin görüntüsü eklediğim şekilde olmalı.

Ekli dosyayı görüntüle 45567Ekli dosyayı görüntüle 45568Ekli dosyayı görüntüle 45569
Şimdi tekrardan USB yazıyorum sizinle paylaşacağım yaptığım adımları
Adım adım EFI için yaptığım işlemler bunlar. Config olarak adlandırdığım dosya da 009 - Laptop - Kaby Lake bu dosyadır.
Kurulum ekranına geldim. USB ve BIOS ayarlarını gözden geçirdikten sonra. Install macOS Monterey seçeneği ile ilerlemeye çalıştığım zaman
start image failed aborted hatasını alıyorum. Sanırım çözemeyeceğim bu macOS işini :(
Forum dışı resim paylaşımı için kusura bakmayın. Kurulumu gerçekleştirdim. Şuan Wi-Fi kartını tanıtmak için çabalıyorum. Bilgisayarımın tüm portları Thunderbolt 3 girişli. Thunderbolt3 harici ethernet kartını da görmüyor. kitlenmiş durumdayım :)

Ekli dosyayı görüntüle 45567Ekli dosyayı görüntüle 45568Ekli dosyayı görüntüle 45569
Hocam kurulumu yaptım. Wi-Fi kartım uyumlu değilmiş sanırım. Ethernet olarak Thunderbolt3 Ethernet dönüştürücüm var. Bunu taktığım zaman ağ ayarlarında IP alıyor ama cihaz internete çıkmıyor. Gateway adresine ping atmıyor bile. İnternet olmadan diğer adımlara devam edemiyorum da. Birkaç kexts atıp nvram sıfırladım. Şimdi sistemi tekrar kurmak zorunda kaldım :D Yok mu driver konusunda yardımcı olacak kimse

Son düzenleme: