DELL XPS L702X High Sierra Kurulum Sorunu

mmk

APPRENTICE
21 Eki 2017
57
6
21
50
İstanbul
Merhaba
Usb den başlattıktan sonra aşağıdaki gibi takılıp kalıyor. Sierrayı yüklerken hiç bir sorun yaşamamıştım. Yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler.
rcveqDt26l0uVR22jQx-tjs63gXRK3iX.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
USB 2.0 portu kullandığından emin ol. Sana uygun Config dosyasını USB / EFI / içinden belirleyip bunu kullan.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mmk

APPRENTICE
21 Eki 2017
57
6
21
50
İstanbul
Merhaba
Bir türlü beceremedim. :)
Sistemim EFI dual boot (windows 10 ve Sierra)
DELL XPS L702X
Nvidia 550M GT 3D (Inject Nvidia ile sorunsuz çalışıyor 1920x1080 görüntü alıyorum.)
ALC 665 Ses (VooDoo 2.9.0 ile çalışıyor azda olsa cızırtı var)
Wifi Bcm4311 bu biraz sıkıntılı bazen panic verdiriyor. Tam kext ini bulamadım her bulduğum sorun yarattı.
Gelelim sıkıntıya :)
10.13.2 kurulumunu hem sierra kurulu iken kurdum hemde disk i HFS+ olarak formatlayıp kurdum. Her ikisindede normal kuruluma geçiyorum. Kapanıp açılıyor ve kuruluma devam ediyor. bittikten sonra tekrar reset attığında ise kurulum yaptığım disk görünmüyor :) çünkü otomatik olarak APFS olarak formatlıyor. Bu sebepten göremiyorum HDD yi .
1. Kurulum: Kurulu sierra üstüne formatsız kurulum.
2. Kurulum: High sierra ile direk HFS günlüklü format atarak kurulum
3. Kurulum Sierra ile format atıp tekrar açılış yapıp High sierra ile formatsız kurulum
YARDIM LÜTFEN

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mmk

APPRENTICE
21 Eki 2017
57
6
21
50
İstanbul
Aşağıdaki konudan Apfs.efi indirip bunu USB / EFI / CLOVER/ Drivers64UEFI klasörü içine koyarsan apfs formatlı diskini görebilirsin.
macOS High Sierra 10.13.2 Güncellemesi Yayınlandı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Teşekkürler Hocam
O işi hallettim ama malesef ekran kartımı bir türlü beceremedim. Sierra ya geri döndüm. Sierra da herşey çalışıyor. Arada kernel panic veriyor ilk açılmada genellikle daha sonra sorunsuz açılıyor. Hıgh Sıerra da neden aynı işlemi yapamadım acaba ?
Bununla ilgili yardım edermisin teşekkürler. Sierra nın hangi dosyalarını high sierraya kopyalarsam olur acaba bu arada ınject nvidia seçiyorum sorunsuz çalışıyor. Teşekkür ederim şimdiden iyi yıllar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
Sierra nın hangi dosyalarını high sierraya kopyalarsam olur acaba bu arada ınject nvidia seçiyorum sorunsuz çalışıyor. Teşekkür ederim şimdiden iyi yıllar
Kullanman gereken EFI içindeki dosyalar olmalı. config, kext, drivers64UEFI içindeki dosyalar.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: mmk

mmk

APPRENTICE
21 Eki 2017
57
6
21
50
İstanbul
Kullanman gereken EFI içindeki dosyalar olmalı. config, kext, drivers64UEFI içindeki dosyalar.
Hocam o zaman clover configulator üzerinden güncelle dedim. En son cloverı yükledim ben şimdi sizin USB ile güncelleyeyim. High Sierraya disk format atmadan üstüne kurunca Clover değişmiyor değilmi o zaman açılır?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
Clover dosyaları değişmez. Ancak şunu unutma; Sierra ve High Sierra işleyiş ve kurulumu farklıdır. Ek olarak Sierra'da desteklenen donanımlar High Sierra ile desteklenmeyebilir. Dolayısıyla; Sierra'da sorunsuz çalışan sistemin, High Sierra ile aynı şekilde çalışacağının garantisi yok.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mmk

APPRENTICE
21 Eki 2017
57
6
21
50
İstanbul
Clover dosyaları değişmez. Ancak şunu unutma; Sierra ve High Sierra işleyiş ve kurulumu farklıdır. Ek olarak Sierra'da desteklenen donanımlar High Sierra ile desteklenmeyebilir. Dolayısıyla; Sierra'da sorunsuz çalışan sistemin, High Sierra ile aynı şekilde çalışacağının garantisi yok.
Evet Haklısın Hocam Malesef ekran kartı olmadı :( Ben şimdi hangi kext i kullandığını nasıl anlayabilirim? Sierradan kopyalayıp High Sierradaki bu kexti değiştiririm. Daha önce bu tarz işlemleri yapmıştım. Clover dan Inject Nvidia seçince çalışıyor. Eğer olmassa mecburen Sierraya döneceğim. Dün akşam baya bir uğraştım malesef olmadı. Aslında çalışıyor herhangi bir hata vermeden açılıyor ekran sürekli gri renk olup gidip geliyor. görünüyor bazen yazılar tıklayıp işlem yapılıyor ama sürekli gri olup karıştırıyor -x ile başlattığımda çözünürlülük yüksek kalıyor ama yavaş işlem yapıyor. Şuan sistemde nv_disable=1 ile kurulu çalışıyor. Ekran kartı desteği olmadan yani en son dediklerinizi yapacağım olmazsa sierraya geri döneceğim.

Son düzenleme: