ÇÖZÜLDÜ Disk bölüntüleme sorunu

mabali45

APPRENTICE
2 Ocak 2018
9
3
0
40
Merhaba, macbook pro kullanmaya başladım ve daha yeni öğreniyorum. Forumlara baktımve bu sitede birbirine destek olup cevap yazıldığını ve hızlıca çözüm bulunduğunu gördüm.
Yedekleme yapabilir miyim diye uğraşırken disk izlencesinden diski genişletilmiş günlüklü şifreli bölüntüledim galiba,sonra silmeye çalıştım ancak 500 gb hdd varken sadece 250 gbını kullanabiliyorum,yedek alıp
cmd ve R tuşlarına basarak disk izlencesinden silmeyi denedim değişen olmadı. App Store haricinde bir program yükleyip yapmak istemiyorum. Harddiski ikiye bölüp bir bölümüne windows yükleyip kullanmak istiyorum sadece, çünkü e imza sürücülerini bile macOS a yükleyemiyorum. yardımcı olur musunuz teşekkürler
jMTus6I3TCNLsAif1Wkmgl27nR0VtNsF.png

jMTus6I3TCNLsAif1Wkmgl27nR0VtNsF.png

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Bende ayni sorunu yasadigimda, APFS olarak diski boluntuledim ve bu sekilde ikiye ayirarak cozum buldum;

Disk Utility'i acalim. sol tarafta boluntulemek istedigimiz diski secelim ve boluntule dugmesine tiklayalim
Boluntule ekrani acilacaktir;
qEoaa2ONbmxgXkVCVKNuibXAsJoKuJQt.png

Burada Bicim olarak APFS formatini secerek once bir diski bicimlendirelim, bicimlendirme tamamlandiktan sonra da sol tarafta bulunan + botonuna basarak diskimizi bolelim ve bir tarafini tercihinize gore mac OS genisletilmis gunluklu, diger tarafini da win ExFAT olarak tamalayarak UYGULA butonuna basalim

Bu uyariya boluntule diyerek devam edelim, islem tamamlanacaktir

Son durumu da su sekilde olacaktir;

Gule gule kullanin... :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: macgirls

mabali45

APPRENTICE
2 Ocak 2018
9
3
0
40
Merhabalar,cevabınız için çok teşekkür ederim.Ekran görüntüleri çok açıklayıcı ancak ben gene beceremedim. Macbookta tek harddisk var,sistem ona tanımlı olduğu için mi yapamıyorum acaba? teşekkürler
ywIEmccvqBtooJLq-_kxuKHxoGjeBf57.png

diğerinde de denediğimde böyle oldu:
hGZ6Tce7tbYOvdBb5sITgA0niOw2KiBF.png

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Ben sistemde iki ayri diskinizin oldugunu ve 2. diski 2ye boluntulemek istediginizi anladim :D
Kesinlikle yukaridaki adimlari uygulamayin, aksi taktirde sisteminiz acilmaz :)

Mevcut mac kurulu olan diski, ikiye bolmek daha kolay. Yine disk izlencesinden sol tarafta bulunan diskimize tikliyoruz, acilan ekranda boluntule diyerek 2. bolumu olusturuyoruz. Yeni ayirdiginiz bolumu de mumkunse exfat (windows kurulacaksa diske isim verebilirsiniz) olarak bicimlendirip kullanabilirsiniz :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

mabali45

APPRENTICE
2 Ocak 2018
9
3
0
40
Sorunumun çözümü için gösterdiğiniz ilginiz için çok teşekkür ederim, maalesef yine aynı sorun devam ediyor. Dahili bir hata oluştu, işlem başarısız oldu uyarısını alıyorum. Time machine den yedek alıp dediklerinizi sistemin bulunduğu diski silip yapmayı denedim yine olmadı, geri yükledim.Bilmiyorum nasıl çözebilirim

Harddisk 500 gb, alt bölüntü sayısı 3 diyor, sistemin bulunduğu tek bir bölüntü görünüyor onun kapasitesi 250 gb. Diğer 250 gb ı ne görebiliyorum ne kullanabiliyorum ne de bölüntü oluşturabiliyorum.

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Sorunumun çözümü için gösterdiğiniz ilginiz için çok teşekkür ederim, maalesef yine aynı sorun devam ediyor. Dahili bir hata oluştu, işlem başarısız oldu uyarısını alıyorum. Time machine den yedek alıp dediklerinizi sistemin bulunduğu diski silip yapmayı denedim yine olmadı, geri yükledim.Bilmiyorum nasıl çözebilirim

Harddisk 500 gb, alt bölüntü sayısı 3 diyor, sistemin bulunduğu tek bir bölüntü görünüyor onun kapasitesi 250 gb. Diğer 250 gb ı ne görebiliyorum ne kullanabiliyorum ne de bölüntü oluşturabiliyorum.
Diskinizde bad sector olabilir mi? Normal sartlarda birden fazla hata vermesi, bad sector'den kaynaklanabilir veya mevcut disk omrunu tamamlamis olabilir. Bu sebeple Farkli bir disk edinip sistem kurulumu yaparak, ayni islemleri deneyebilirsiniz

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz
  • Like
Tepkiler: ilyadaberna

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Terminal açıp aşağıdaki komutu gir ve çıkan sonucu paylaş.
Kod:
diskutil cs list

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Ek olarak yine terminal içinde diskutil list komutunu kullan ve çıkan sonu paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
250 GB bölüm Recovery olarak atanmış.
Burada anlatacağım işlemler riskli işlemlerdir. Bu işlemler ile sisteminin Recovery bölüntüsü tamamen silinecektir. Sisteminde sorun yaşayabilirsin. Deneyip denememek sana kalıyor kısacası. Eğer bunlar anlaşıldıysa aşağıdaki adımları deneyebilirsin.
  1. Terminal uygulamasında diskutil list komutunu kullanarak disklerini listele ( Bunu zaten yukarıdaki resimde yaptın).
  2. Burada Apple Boot Recovery HD yazan diskin Identifier kodu disk0s3.
  3. Terminal de aşağıdaki kodu gir (Senin paylaştığın resimdeki recovery bölüntüsünün ID kodu olarak hazırladım.
    Kod:
    diskutil eraseVolume JHFS+ Blank disk0s3
  4. Bu işlemden sonra recovery bölüntüsü silinecek.
  5. Ardından disk izlencelerine gel ve Blank yazan disk seç ve partition tıkla.
  6. Gelen grafik ekranda (-) seçeneğine basıp apply seç. Bu işlemden sonra bu blank disk ana diskinle birleşecektir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mabali45

APPRENTICE
2 Ocak 2018
9
3
0
40
Çok teşekkür ederim @montezuma usta. Allah razı olsun sizden. Dört gündür bu problemi çözmek için bakıp duruyordum sisteme. Ne olursa olsun diyerek tüm riskleri göze alıp dediğinizi hemen yaptım ve mükemmel bir şekilde çözüldü (Barış size de teşekkürler emek ve zaman verdiniz,uğraştınız).
8VYC4-3VyBIxGrB0edd6ZspyJWFxxSK7.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: baris_karaer

baris_karaer

MASTER JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Nis 2017
1,741
671
1,351
Çok teşekkür ederim montezuma usta, Allah razı olsun sizden, dört gündür bu problemi çözmek için bakıp duruyordum,sisteme ne olursa olsun diyerek tüm riskleri göze alıp dediğinizi hemen yaptım ve mükemmel bir şekilde çözüldü. (Barış size de teşekkürler emek ve zaman verdiniz,uğraştınız)
Ekli dosyayı görüntüle 4606
Gule gule kullan dostum :)

BootLoader
OpenCore 0.8.6
Laptop Modeli
Lenovo Thinkpad L440
Anakart Modeli
Gigabyte P43-ES3G
İşlemci Modeli
Intel® Xeon™ X5450
Grafik Kartı
Zotac GTX650 2GB (GK107)
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC888
Ağ Aygıtları
BCM94352Z
Disk ve RAM
8GB DDR2 1066MHz

maverick

APPRENTICE
15 May 2018
1
0
0
53
bende de aynı sorun var dediklerinizi bende yaptım montezuma ama olmadı yardımcı olabilirmisiniz
konu çözülmüş ama bende Recovery hd silinmiyor terminalde ekran resmi çektim ama göndermeyi başaramadım :relievedface:

xxfbzxx

APPRENTICE
13 Eki 2018
1
0
0
23
250 GB bölüm Recovery olarak atanmış.
Burada anlatacağım işlemler riskli işlemlerdir. Bu işlemler ile sisteminin Recovery bölüntüsü tamamen silinecektir. Sisteminde sorun yaşayabilirsin. Deneyip denememek sana kalıyor kısacası. Eğer bunlar anlaşıldıysa aşağıdaki adımları deneyebilirsin.
  1. Terminal uygulamasında diskutil list komutunu kullanarak disklerini listele ( Bunu zaten yukarıdaki resimde yaptın).
  2. Burada Apple Boot Recovery HD yazan diskin Identifier kodu disk0s3.
  3. Terminal de aşağıdaki kodu gir (Senin paylaştığın resimdeki recovery bölüntüsünün ID kodu olarak hazırladım.
    Kod:
    diskutil eraseVolume JHFS+ Blank disk0s3
  4. Bu işlemden sonra recovery bölüntüsü silinecek.
  5. Ardından disk izlencelerine gel ve Blank yazan disk seç ve partition tıkla.
  6. Gelen grafik ekranda (-) seçeneğine basıp apply seç. Bu işlemden sonra bu blank disk ana diskinle birleşecektir.
dediğinizi uyguladım
fakat bende recovery bölümü çıkmıyor

apple hfs macbook çıkıyor ne yapmam lazım acaba

sulobaba33

APPRENTICE
7 Nis 2019
1
0
0
26
aynı şekilde bende mac aldım oyun yüklemek istiyorum windows yükleyeceğim boot camp yardımcısına girdiğim zaman tek bir bölüntü olarak bölüntülenemiyor hatası veriyor lütfen yardım edin yoksa kırıp atacağım

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
aynı şekilde bende mac aldım oyun yüklemek istiyorum windows yükleyeceğim boot camp yardımcısına girdiğim zaman tek bir bölüntü olarak bölüntülenemiyor hatası veriyor lütfen yardım edin yoksa kırıp atacağım
Cihazının modeli nedir? Ek olarak hata görselini paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

batuhanbal00

APPRENTICE
26 May 2019
9
0
0
27
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler