ÇÖZÜLDÜ Disk Kendi Kendine Bozuldu

empiredragon

APPRENTICE
27 Eyl 2017
53
1
0
29
Merhabalar.
Benim başarılı bir şekilde kurup 3 hafta sorunsuz kullandığım hackintosh sistemimin kurlu olduğu disk şuan bozuk gözüküyor. Anlam veremiyorum. Herhangi bir şeyine ellememiştim. Ama durduk yere bozuldu ve şuan moralim çok bozuk. 2 kerede clover ın bootloader dosyaları kendi kendine bozulmuştu. Lütfen yardım edin.
@montezuma

Verdiği hata mount(12)failed yani 12 kere mount hatası verdi. Paragon dan baktığımda Not Formatted olarak gözüküyor.

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
Diskinde hata vardır. İlk olarak KCPM Utility ile disk izinlerini onarmayı dene. Olmaz ise diskini formatlamaktan başka bir çözüm göremiyorum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
Bir çok neden olabilir. Net bi şey söylemek zor. Üretim hatası olabilir, yanlış format işlemi olabilir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

empiredragon

APPRENTICE
27 Eyl 2017
53
1
0
29
Ben diski biçimlendirip yeniden başarılı bir kurulum yaptım. Ardından sadece applealc ve lilu kextlerini kurdum. Yeniden başlatırken ekrandaki şey dönüyordu ve çat diye kapandı. Geri açtığımda gene mount hatası verdi anlam veremiyorum. Sıfırdan kurdum halbusiki. Not: disk bozuk olduğunu sanmıyorum çünkü disk sierra için d: den 100 GB ayırmıştım ve D: şuan sağlam. Bu gidişle Hackintosh sevdasından vazgeçeceğim. Halbusi ki çokta heveslenmiştim.

-------------------GÜNCELLEME----------------------

Sorunu çözdüm galiba. Emin değilim ama herhalde Paragon HFS+ for Windows yüzündenmiş. Ben onu yükleyip windows tan macOS dosyalarına erişebiliyordum ama bir kere mount ettiğin zaman unmount etmeyi unutursan başlangıçta açılıp mount ediyordu. Eğer aynı sorunu yaşayan kişiler varsa tavsiyem eğer işiniz yoksa önce unmount edin sonra Paragon HFS+ for Windows u kaldırın.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler