Donanım İçin En Uygun Hakintosh

gurco21

APPRENTICE
17 Eyl 2020
48
2
21
Merhaba!
(SAKIN METNİN TAMAMINI OKUMADAN VE ANLAMADAN KARAR VERMEYİN VEYA ELEŞTİRMEYİN.)

Ben Mehmet Salih sistemim için bir kurulum tavsiyesi almayı düşündüm. Fakat gördüm ki herkes hemen en son veya en güncele odaklanmış.
Ben göremedim ama bunu için ideal bir rehber hazırlanmalı ve her yeni sürüm geldiğinde güncellenmelidir.
Şuan ki sistemim: g710 ve ryzen 5 5800;

ÖNERİ:
Tavsiye edilen ekran kartıları; Intel Arc B570 ve üzeri, AMD Radeon™ RX 7600 8GB ve üzeri ile NVIDIA® GeForce® RTX 3050 ve üzeri.
Eğer ekran kartınız şunlardan düşükse değmez; Arc A3xx/A5xx/A7xx, UHD 7xx ve RX 6xxx serisi ile RTX 30xx serisi, GTX 16xx.

EĞER EKRAN KARTIN: B570 ise Higsiere
EĞER EKRAN KARTIN: RX 7600 ise Mojave
EĞER EKRAN KARTIN: RTX 3050 ise Monterey

Gibi tekil donamılara tavsiyeler verilmelidir. Kombinasyon kurulurak en uygun sitem bulunulmalıdır. Daha genel tavsiye de olabilir. örneğin 7600 dan 9000 seriye olan ekran kartları için Sequoia öneriyoruz.

TEKRAR BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM BU KİMSEYE TAVSİYE DEĞİLDİR. REHBER HAZIRLANMASI İÇİN ÖNERİDİR.

Anakart Modeli
ASROCK B450M
İşlemci Modeli
RYZEN 5 3600
Grafik Kartı
Nvidia GT710M
Disk ve RAM
GAMEBOOSTER 16 GB 3500 MHZ - Arktek 120 GB SSD (SATA 3Gb/s konnektörü ile bağlı)

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
18,872
9,599
4,401
Önce foruma şöyle bir göz atın isterseniz.
Örneğin hangi ekran kartı hangi sürüm ile uyumludur konusu için ekli sayfa yeterli değil mi ya da yeteri kadar açık değil mi?
Öncelikle sayfayı inceleyin.
Eğer sorun Nvidia ekran kartları ise ki çoğunun Big Sur üzeri desteği yoktur, yine sayfanın altındaki kaynaktan bir Nvidia ile ne yapıp yapamayacağınız konusuna ulaşabilirsiniz.
Eğer sorununuz Mac kurulumu hakkında bilgi ise yine forumda bir arama yapmış olsaydınız ekli sayfaya ulaşabilirdiniz.
Sonuç olarak elinizde bir GT710 varsa ve bu kart GK208 varyantı ise (CPU-Z) kurulum yapabileceğiniz en yüksek sürüm Big Sur. OCLP ile daha üst sürümler denenebilir. Eğer OCLP nedir şeklinde bir sorunuz varsa ekli sayfadan başlayabilirsiniz.

BootLoader
OpenCore 1.0.7
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Gigabyte H310M S2H
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 8100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/Rx6600xt 8GB/UHD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: turko35408

gurco21

APPRENTICE
17 Eyl 2020
48
2
21
Önce foruma şöyle bir göz atın isterseniz.
Örneğin hangi ekran kartı hangi sürüm ile uyumludur konusu için ekli sayfa yeterli değil mi ya da yeteri kadar açık değil mi?
Öncelikle sayfayı inceleyin.
Eğer sorun Nvidia ekran kartları ise ki çoğunun Big Sur üzeri desteği yoktur, yine sayfanın altındaki kaynaktan bir Nvidia ile ne yapıp yapamayacağınız konusuna ulaşabilirsiniz.
Eğer sorununuz Mac kurulumu hakkında bilgi ise yine forumda bir arama yapmış olsaydınız ekli sayfaya ulaşabilirdiniz.
Sonuç olarak elinizde bir GT710 varsa ve bu kart GK208 varyantı ise (CPU-Z) kurulum yapabileceğiniz en yüksek sürüm Big Sur. OCLP ile daha üst sürümler denenebilir. Eğer OCLP nedir şeklinde bir sorunuz varsa ekli sayfadan başlayabilirsiniz.
evet varmış gözden kaçmış ama bu kalektif olmalı ve daha ön plana çıkarılmalı

Anakart Modeli
ASROCK B450M
İşlemci Modeli
RYZEN 5 3600
Grafik Kartı
Nvidia GT710M
Disk ve RAM
GAMEBOOSTER 16 GB 3500 MHZ - Arktek 120 GB SSD (SATA 3Gb/s konnektörü ile bağlı)
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler