ÇÖZÜLDÜ DSDT/SSDT Yamalama Sonrası Sıkıntılar - Monster Abra a5v1.1.2 Mojave

ozukoc

PADAVAN
18 Tem 2017
120
39
71
34
Selamlar UEFİ dual boot 10.14.5 Mojave kurulu sistemimde DSDT ve SSDT dosyalarım olmadan intel hd4600 grafik kartımı tam tanıttım ve kullanıyorum. ( Clover/gui içinden çözünürlüğü düşürmem gerekiyor onun dışında sıkıntı yok.) SSDT-PNLF ile de ( Drop oem demeden ekledim sorted order'a bir şey değişiyor mu emin değilim.) ekran parlaklığını çalıştırdım. Neyse gelelim problemlere, Harici ekran kartını kapatmak ve biraz daha stabil bir sistem yapmak için yamalama işlemine başladım. DSDT ve SSDT dosyalarımı rehberlerde anlatıldığı gibi yamaladım fakat gel gör ki drop oem diyip sorted order'a ekleyince sıkıntılar başlıyor. hd4600 grafik kartımı 7 mb olarak görüyor ve harici kart devre dışı kalmıyor. Dedim sadece DSDT dosyasını ekleyeyim onda sıkıntı var mı diye onda da durum aynı şekilde. DSDT ekli şekilde intel gfx id değiştirip denemeler yaptım sonuç değişmedi. Sistemim imzamda var haswell i7 4710mq rehberdeki yamalar dışında bir yama da yapmadım. Bazı yamaları ekleyip de denemeler yaptım fakat sonuç aynı. clover f4 ile çıkardığım ve refs.txt ile söktüğüm origin acpi klasörümü ve config dosyamı paylaşıyorum umarım ilgilenen vakti olan olur. Dosyalara bakamasanız bile önerilerinize açığım.
@montezuma Hocam bir önerin yok mudur ? =) DSDT/SSDT tam olmadan başarılı kurulum konusu açamıyorum sırf o yüzden =)
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
Drop OEM işaretlemeden deneme yaptın mı? Zaman bulursam dosyalarına bakacağım.
 
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ozukoc

PADAVAN
18 Tem 2017
120
39
71
34
Evet yaptım hocam ama şimdi tekrar deneyeyim.
Güncelleme: Hocam drop oem işaretlemeden tüm dosyaları sorted order'a ekleyince harici kartım devre dışı kaldı ve igpu da tanınıyor fakat açılışta kasma başlıyor sistem kendine gelmesi uzun sürüyor. Ama sanırım bu yamaladığım dosyalarda problem yok demek değil mi ?
Son güncelleme olarak config dosyasında bazı oynamalar yaparak denemeler yaptım. Kernel and kext patch kısmından bazı yamaları kaldırdım gereksizleri bulmak için. Gui kısmından çözünürlüğü değiştirip denemeler yaptım fakat çözünürlük 1280*1024 olmadan ekran temiz ( glitch olmadan ) açılmıyor bu şekilde bıraktım en son haliyle config dosyamı ekliyorum. Sierrada da bu şekilde bir açılışta aşırı yavaşlama vardı. Mouse'u düzgün oynatabilmek için 1-2 dk beklemek gerekiyordu fakat Sierrada bunu çözmüştüm şu an Mojavede çözemedim. Sadece bu konuda yardıma ihtiyacım var. @montezuma hocam teşekkürler tek bir önerinle sorunları çözüyorsun =)
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
Eline sağlık. Mouse sorunu için şu konuyu bir incele:
Clover Boot için BIOS CSM Enable varsa bunu aktif edip deneme yap . Birde Drivers içinde CSMVideodxe kurulu olarak dene. Ek olarak güncel clover bootloader kullan.
 
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ozukoc

PADAVAN
18 Tem 2017
120
39
71
34
Hocam Biosta csm seçeneği yok bende ama CSMVideodxe kurdum bir değişiklik olmadı. kuruluyken gui değiştirdim ig-platform-id değiştirdim rehberdeki yamaları ekledim hepsinin kombinasyonunu yaptım olmadı. Sadece nedenini anlayamadım ama sistemde 0x0d20007 platform id kullanıyordum Mojave öncesi ise 0x0a20006. Mojavede sonu 6 olan sorun yaratıyordu glitch vs şimdi onu kullanabiliyorum bir değişiklik yok ama açılışta donma duruyor. Clover güncellemek kaldı bir tek onu da Pazartesi anca yaparım hocam o zaman sonucu bildiririm. Teşekkürler iyi geceler.
 

Benzer konular

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler