Selamlar UEFİ dual boot 10.14.5 Mojave kurulu sistemimde DSDT ve SSDT dosyalarım olmadan intel hd4600 grafik kartımı tam tanıttım ve kullanıyorum. ( Clover/gui içinden çözünürlüğü düşürmem gerekiyor onun dışında sıkıntı yok.) SSDT-PNLF ile de ( Drop oem demeden ekledim sorted order'a bir şey değişiyor mu emin değilim.) ekran parlaklığını çalıştırdım. Neyse gelelim problemlere, Harici ekran kartını kapatmak ve biraz daha stabil bir sistem yapmak için yamalama işlemine başladım. DSDT ve SSDT dosyalarımı rehberlerde anlatıldığı gibi yamaladım fakat gel gör ki drop oem diyip sorted order'a ekleyince sıkıntılar başlıyor. hd4600 grafik kartımı 7 mb olarak görüyor ve harici kart devre dışı kalmıyor. Dedim sadece DSDT dosyasını ekleyeyim onda sıkıntı var mı diye onda da durum aynı şekilde. DSDT ekli şekilde intel gfx id değiştirip denemeler yaptım sonuç değişmedi. Sistemim imzamda var haswell i7 4710mq rehberdeki yamalar dışında bir yama da yapmadım. Bazı yamaları ekleyip de denemeler yaptım fakat sonuç aynı. clover f4 ile çıkardığım ve refs.txt ile söktüğüm origin acpi klasörümü ve config dosyamı paylaşıyorum umarım ilgilenen vakti olan olur. Dosyalara bakamasanız bile önerilerinize açığım.
@montezuma Hocam bir önerin yok mudur ? =) DSDT/SSDT tam olmadan başarılı kurulum konusu açamıyorum sırf o yüzden =)
@montezuma Hocam bir önerin yok mudur ? =) DSDT/SSDT tam olmadan başarılı kurulum konusu açamıyorum sırf o yüzden =)
Ekli dosyalar
-
95.1 KB Görüntüleme: 631
-
18.8 KB Görüntüleme: 499
Son düzenleme: