ÇÖZÜLDÜ DSDT Syntax Hataları

suboregi

JEDI
26 Eki 2018
321
113
251
Merhaba dosyamı çıkarttım ve iki adet syntax hatası alıyorum.
Mümkünse bunların nasıl düzelteceğimi söyleyebilir misiniz?
Veya düzeltirseniz nasıl yaptığınızı?
Aldığım iki hata:
9616, 6126, syntax error, unexpected '}'
24784, 6126, syntax error, unexpected $end and premature End-Of-File

Ekli dosyalar

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Merhaba dosyamı çıkarttım ve iki adet syntax hatası alıyorum.
Mümkünse bunların nasıl düzelteceğimi söyleyebilir misiniz?
Veya düzeltirseniz nasıl yaptığınızı?
Aldığım iki hata:
9616, 6126, syntax error, unexpected '}'
24784, 6126, syntax error, unexpected $end and premature End-Of-File

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

suboregi

JEDI
26 Eki 2018
321
113
251
Elinize sağlık syntax hatası olan satırı mı sildiniz? Yoksa parantez mi eklediniz?
Ekleme:
Hocam bu seferde compile etmeye çalıştığımda birden fazla uyarı veriyor ve kaydetmiyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Ekran Resmi 2021-02-25 14.26.37.png

Not:
Herhangi bir patch yapmamış olmama rağmen compile edemiyorum.

Son düzenleme:

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,952
2,499
4,401
Elinize sağlık syntax hatası olan satırı mı sildiniz? Yoksa parantez mi eklediniz?
Ekleme:
Hocam bu seferde compile etmeye çalıştığımda birden fazla uyarı veriyor ve kaydetmiyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Ekli dosyayı görüntüle 34135
Not:
Herhangi bir patch yapmamış olmama rağmen compile edemiyorum.
Resimdeki şekilde ise .dsl dosyanız compile edebilmeniz gerekiyor olmadı paylaşın benle

BootLoader
OpenCore 0.8.5

suboregi

JEDI
26 Eki 2018
321
113
251
Resimdeki şekilde ise .dsl dosyanız compile edebilmeniz gerekiyor olmadı paylaşın benle
Bu şekilde hocam, kullandığım MaciASL ACPI versiyonuyla da fark yaratabilir mi?
Versiyon değiştirmeyi bulamadım çünkü seçeneklerde yeni sürümde yok.

Ekli dosyalar

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,952
2,499
4,401
Bu şekilde hocam, kullandığım MaciASL ACPI versiyonuyla da fark yaratabilir mi?
Versiyon değiştirmeyi bulamadım çünkü seçeneklerde yeni sürümde yok.
Hocam zaten .aml üzerinden yapıyorsunuz normalde .dsl üzerinden düzenleme yapılır ve .aml olarak farklı kaydedilir.
Bir de compile konusunda sorununuz yok

BootLoader
OpenCore 0.8.5
  • Like
Tepkiler: suboregi

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Çok pardon bu dosyaya bakabilir misiniz?
Neyine bakılmasını istiyorsun? Zaten daha önce paylaştığın dosyada düzenleme yapıldı. Ve sana dosyanı aml olarak gönderdim. Ve onda da bir hata yok.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

suboregi

JEDI
26 Eki 2018
321
113
251
Neyine bakılmasını istiyorsun? Zaten daha önce paylaştığın dosyada düzenleme yapıldı. Ve sana dosyanı aml olarak gönderdim. Ve onda da bir hata yok.
O dosyayı tekrardan compile edemiyorum hocam, bu nedenle yeni dosya paylaşmıştım. Şuan sorunları hallettim emeğinize sağlık tekrardan.
Bir de bakmanızı istediğim konu buydu hocam:
Burada betik ile ilgili bir sorun yaşıyorum.
Çift mesaj atmak zorunda kaldım, bu nedenle sol barda gözükmedi en alttaki alıntıladığım kısımda betik ile problemim bulunuyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
28 Şubat 2021 ekleme:

Hocam tekrardan merhaba, bugün sistemime usb port yamalarını bitirdim. Bu sayede yeni çıkarttığım ACPI dosyaları touuchpad için yamalanabilir hale geldi.
Şuan, eskiden paylaştığınız dosyayı denedim ve o yamalanmıyordu.
Sizin paylaştığınız usb yaması öncesi DSDT dosyam:

Yeni yamalanabilir DSDT dosyam:
Ekran Resmi 2021-02-28 17.48.19.png

Bu nedenden ötürü ekteki DSDT dosyasındaki syntax hatasını giderirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: yusufklncc

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,952
2,499
4,401
O dosyayı tekrardan compile edemiyorum hocam, bu nedenle yeni dosya paylaşmıştım. Şuan sorunları hallettim emeğinize sağlık tekrardan.
Bir de bakmanızı istediğim konu buydu hocam:
Burada betik ile ilgili bir sorun yaşıyorum.
Çift mesaj atmak zorunda kaldım, bu nedenle sol barda gözükmedi en alttaki alıntıladığım kısımda betik ile problemim bulunuyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
28 Şubat 2021 ekleme:

Hocam tekrardan merhaba, bugün sistemime usb port yamalarını bitirdim. Bu sayede yeni çıkarttığım ACPI dosyaları touuchpad için yamalanabilir hale geldi.
Şuan, eskiden paylaştığınız dosyayı denedim ve o yamalanmıyordu.
Sizin paylaştığınız usb yaması öncesi DSDT dosyam:

Yeni yamalanabilir DSDT dosyam:
Ekli dosyayı görüntüle 34553

Bu nedenden ötürü ekteki DSDT dosyasındaki syntax hatasını giderirseniz çok sevinirim.
Attığın zipteki .dsl dosyasını düzenledim ve .aml olarak kaydettim Error yok kullanabilirsin.
Siz olayı yanlış anlamışsınız hocam tamamen uyarılar önemli değil onları göz ardı edin lütfen uyarıların olduğu satırları silmeyin pcniz açılmaz. Önemli olan errorlardı bende giderdim onları

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore 0.8.5
  • Like

suboregi

JEDI
26 Eki 2018
321
113
251
Attığın zipteki .dsl dosyasını düzenledim ve .aml olarak kaydettim Error yok kullanabilirsin.

Siz olayı yanlış anlamışsınız hocam tamamen uyarılar önemli değil onları göz ardı edin lütfen uyarıların olduğu satırları silmeyin pcniz açılmaz. Önemli olan errorlardı bende giderdim onları
Öncelikle elinize sağlık, nasıl yaptınızı söyelyebilir misiniz?
Syntax hatalarını gidermek için parantez mi kapattınız?
Bu arada hataları gözardı ediyorum lakin syntax hatası olunca compile edilmiyor, kaydedilmiyor.
Tekrardan teşekkür ederim şuan patch işlemini yaptım.

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,952
2,499
4,401
Öncelikle elinize sağlık, nasıl yaptınızı söyelyebilir misiniz?
Syntax hatalarını gidermek için parantez mi kapattınız?
Bu arada hataları gözardı ediyorum lakin syntax hatası olunca compile edilmiyor, kaydedilmiyor.
Tekrardan teşekkür ederim şuan patch işlemini yaptım.
Rehabman ın bir yamasını uyguladım ve bu yama sonucu oluşan error satırlarını sildim.

BootLoader
OpenCore 0.8.5
  • Like

suboregi

JEDI
26 Eki 2018
321
113
251
Rehabman reposu Fix ABDG error
Teşekkürler, hocam bir de tekrardan başka bir şey için yama yapmam gerektiğinde yine tek dsdt dosyası üzerinden mi ilerlemeliyim?
DSDT.aml'yi kaydedip adını SSDT-Touchpad.aml koydum ve kaydettim. Yeni yamada tekrardan acpi altından başka yamayı uygulayıp
SSDT-yamaismi.aml olarak adlandırsam sorun olur mu?
Yoksa tüm yamaları aynı dosyaya mı yapıyoruz?

yusufklncc

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
4 Ocak 2020
5,952
2,499
4,401
Teşekkürler, hocam bir de tekrardan başka bir şey için yama yapmam gerektiğinde yine tek dsdt dosyası üzerinden mi ilerlemeliyim?
DSDT.aml'yi kaydedip adını SSDT-Touchpad.aml koydum ve kaydettim. Yeni yamada tekrardan acpi altından başka yamayı uygulayıp
SSDT-yamaismi.aml olarak adlandırsam sorun olur mu?
Yoksa tüm yamaları aynı dosyaya mı yapıyoruz?
Hocam tüm yamalar DSDT de olacak siz bu kısmı da yanlış anlamışsınız ssdtler dsdt içinden alınan bilgiler tarafından oluşturula yamalardır. DSDT nin adını SSDT yapıp birden fazla kullanırsanız sistem boot etmez. Ya DSDT yamalayacaksınız. Ya da DSDT kullanmadan SSDT yaması oluşturacaksınız sıfırdan ve onları kullanacaksınız.

BootLoader
OpenCore 0.8.5
  • Like

suboregi

JEDI
26 Eki 2018
321
113
251
Hocam tüm yamalar DSDT de olacak siz bu kısmı da yanlış anlamışsınız ssdtler dsdt içinden alınan bilgiler tarafından oluşturula yamalardır. DSDT nin adını SSDT yapıp birden fazla kullanırsanız sistem boot etmez. Ya DSDT yamalayacaksınız. Ya da DSDT kullanmadan SSDT yaması oluşturacaksınız sıfırdan ve onları kullanacaksınız.
Tamamdır yamalar hakkındaki tüm sorunları hallettim. Sağolun desteğiniz için.

• Like
Tepkiler: yusufklncc