DSDT Yamalamak

veyselfurkan2

APPRENTICE
19 Mar 2018
5
1
0
26
İstanbul, Türkiye
Resimde görüldüğü üzere DSDT.dsl dosyasını daha yamalamadan Compile dediğimde 2 tane error alıyorum. Bunlar "Zero" satırları. Rehberde yazan çoğu işlemi anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım. Fakat anlamadığım noktalar var. Özellikle 8. bölümde kafam tamamen karıştı, bu yüzden soru olarak ileteceğim müsadenizle.
z0DJdR.png

Çalışmayan donanımlarım;
Touchpad
Batarja göstergesi
Güç yönetimi
Ekran parlaklığı

1- Bu DSDT.dsl dosyasını yamaladık, .aml olarak kayıt ettik. Sonrasında Clover Configurator ile EFI>CLOVER>ACPI>patched dizinine kopyaladık. Anladığım kadarıyla sistem bu yamalamayı otomatik olarak tanımayacak. config.plist dosyasında bunları tanıtmam gerekli sanırım. Ne yapmam gerekli?

2- Liste olarak belirttiğim çalışmayan donanımlarımı yamalamak için sadece DSDT dosyası üzerinde çalışmam yeterli mi yoksa SSDT dosyaları üzerinde de işlem yapacak mıyım?

3- Rehberde "Eğer CPU ile ilişkili ve soruna neden olduğu bilien bir SSDT varsa, bunu bir kenara ayırın ve bunları Bootloader’a SSDTs enjekte ederken kullanmayın. Genellikle CPU ile ilişkili SSDTs’ler Scope _PR.CPUx ile deklare edilir ve bunlar silinebilir." diye bir not düşülmüş. Ben bu CPU'yla alakalı olan DSDT veya SSDT dosyalarını nasıl ayırt edebilirim? Buraya yüklesem hepsini yardımcı olur musunuz?

4- Aşağı yukarı sistemime uyabilecek yamaların isimlerini söyleyebilir misiniz? Bu error kodlarını çözersem deneyeceğim. (ASUS K555UB)

Kısaca toparlamak gerekirse MaciASL programı ile yapılan işlemler eminim ki deneyimini edinmiş biri için kolay olabilir fakat ben şu an tabiri caizse kafayı yemek üzereyim. Forumda birçok ASUS ve özellikle K555UB benzeri notebook'a sahip kişiler yamalama konusunda birbirleriyle paslaşmışlar fakat eski tarihlerde, örnek almak ve olayı çözmek maksadıyla bu dosyaları da indiremedim çoğu link kırık ve dosyalar silinmiş.

Forumla ilgili; Montezuma hocam hatırladığınız üzere benim "veyselfurkan" adında bir kullanıcı hesabım vardı. Buna Giriş yöntemi olarak sitenizde bulunan Facebook üzerinden giriyordum. Sanırım Facebook bağlantı linkiniz ve kayıt ol bölümündeki captcha eklentilerinin miladı dolmuş. İlgilenirseniz sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,589
4,401
DSDT hatası için [syn] PARSEOP_ZERO (aggresive) yamasını uygula.
1- Bu DSDT.dsl dosyasını yamaladık, .aml olarak kayıt ettik. Sonrasında Clover Configurator ile EFI>CLOVER>ACPI>patched dizinine kopyaladık. Anladığım kadarıyla sistem bu yamalamayı otomatik olarak tanımayacak. config.plist dosyasında bunları tanıtmam gerekli sanırım. Ne yapmam gerekli?
DSDT / SSDT dosyaları içinde ne düzenlemeleri yaptıysan bunlar okunur.
2- Liste olarak belirttiğim çalışmayan donanımlarımı yamalamak için sadece DSDT dosyası üzerinde çalışmam yeterli mi yoksa SSDT dosyaları üzerinde de işlem yapacak mıyım?
Rehberlerde ne anlatılıyorsa bunları takip edeceksin. Rehberlerde SSDT düzenlemesi gerekiyorsa bunları uygulamalısın.
3- Rehberde "Eğer CPU ile ilişkili ve soruna neden olduğu bilien bir SSDT varsa, bunu bir kenara ayırın ve bunları Bootloader’a SSDTs enjekte ederken kullanmayın. Genellikle CPU ile ilişkili SSDTs’ler Scope _PR.CPUx ile deklare edilir ve bunlar silinebilir." diye bir not düşülmüş. Ben bu CPU'yla alakalı olan DSDT veya SSDT dosyalarını nasıl ayırt edebilirim? Buraya yüklesem hepsini yardımcı olur musunuz?
Düzenlediğin bir SSDT CPU ile ilgili bir hataya neden olursa, bu dosyalar içinde Scope _PR.CPUx tanımlanmış SSDT varsa bunu kullanma demek oluyor.
4- Aşağı yukarı sistemime uyabilecek yamaların isimlerini söyleyebilir misiniz? Bu error kodlarını çözersem deneyeceğim. (ASUS K555UB)
Rehberlerde takip etmen gereken adımlar ve yamalar anlatılıyor.
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
VoodooI2 ile Touchpad Tanıtmak (Uygulamalı Rehber)
Hackintosh Cihazlarda Güç Yönetimi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: kemalsans ve Ediko

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,388
990
1,401
fpLmEq7IXBP-ySRQIrQnct76XpbhzsGv.png
DSDT dosyanı yamaladıktan sonra, Yukarıda resimde gösterildiği gibi;
1. DSDT Name bölümüne DSDT.aml yazacaksın.
2. SortOrder Kısmına Kullandığın SSDT dosyalarını sırası ile yazacaksın.
3. DropOem'i işaretleyeceksin ve sistemi yeniden başlatacaksın.

[Başarılı Kurulum] Asus K555UQ-DM028DC | High Sierra 10.13 | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Burada paylaştığım veriler benim sisteme ait ve benim sistemimde Touchpad, Batarja göstergesi, Güç yönetimi, Ekran parlaklığı ayarları için DSDT.dsl dosyasını yamalamam yeterli oldu. Kaldı ki senin sistem ile benim sistem birbirine yakın gözüküyor. Hatta neredeyse aynı bende ilave SSD var.

Aslında çok basit rehberde de dendiği gibi içerisinde CPUx geçen dosyaları sileceksin. Sen yine de origin klasörünü buraya yükle ben bir bakayım.

Benim yukarıda linkini verdiğim konuda uyguladığım yamaları kullanabilirsin.

Kısaca toparlamak gerekirse MaciASL programı ile yapılan işlemler eminim ki deneyimini edinmiş biri için kolay olabilir fakat ben şu an tabiri caizse kafayı yemek üzereyim. Forumda birçok ASUS ve özellikle K555UB benzeri notebook'a sahip kişiler yamalama konusunda birbirleriyle paslaşmışlar fakat eski tarihlerde, örnek almak ve olayı çözmek maksadıyla bu dosyaları da indiremedim çoğu link kırık ve dosyalar silinmiş.
Benim yukarıda linkini verdiğim konu siteye 04.03.2018 tarihinde yüklendi ve EFI klasörü paylaşıldı ve linki de çalışıyor biraz önce denedim.

BootLoader
OpenCore 1.0.1 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz
  • Like
Tepkiler: kemalsans