Dual Boot İçin 2.HDD Şart mı ?

WolfCristal

APPRENTICE
27 Ağu 2017
34
2
0
29
Biliyorum fazla sıkıyorum sizi ama 1-2 sorum var sadece. Benim sisteme uyacak imajı buldum amd os x forumunda bizzat geliştiriciyle görüştüm olur dedi ama sürekli farklı bir hdd kur diyor windows sorun çıkartır diyor. İlla dual boot için 2.HDD şart mı ? tek hdd kursam macOS ve windows u bir sıkıntı çıkarır mı ? Geliştiriciden gelen son cevap
I've never installed to the same HDD due to the issue so can really help. Roughly you'll need to partition it in Windows. Modify the installer to allow MBR installation then install keeping the USB to boot the macOS partition.
Sistem Bilgilerim :
  • İşlemci: Amd Phenom(tm) II X4 965 Processor 4CPUs 3.4GHz
  • Ram: 4 GB
  • BİOS: Award Moduler BİOS V6.0
  • Ekran Kartı : nvidia geforce gt 9400
  • Anakart: Gigabyte
  • DirectX Version: DirectX 12

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Sadece harici bir HDD kurman gerekir demiyor. Windows yanında bölüntü oluşturup, disk imajını MBR formatlı diskler için modifiye edip denemen gerektiğini belirtiyor. MBR formatlı ne demek; Windows yanında oluşturulmuş bölüntü demek. Ve macOS sistemin bu formatlı bölüntüye kurulum yapılabilmesi için imajın buna uygun yamalanması gerekiyor. Bizim imajlar bu şekilde yamalanmıştır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: laserbird.x

WolfCristal

APPRENTICE
27 Ağu 2017
34
2
0
29
Sadece harici bir HDD kurman gerekir demiyor. Windows yanında bölüntü oluşturup, disk imajını MBR formatlı diskler için modifiye edip denemen gerektiğini belirtiyor. MBR formatlı ne demek; Windows yanında oluşturulmuş bölüntü demek. Ve macOS sistemin bu formatlı bölüntüye kurulum yapılabilmesi için imajın buna uygun yamalanması gerekiyor. Bizim imajlar bu şekilde yamalanmıştır.
Ya usta burdaki video izleyerek yapsam ?

Gelıştirici olur dedi ama macOS yükledikten sonra bir daha windows u yükleyemeyebilirsin diyor windows ön yüklemesi sıkıntı çıkarır diyor

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Her şey olabilir. Nihayetinde Apple üretimi olmayan uyumsuz bir cihaza macOS işletim sistemi kurmaya çalışıyorsun. Hackintosh'un hiç bir zaman garantisi yok. Hata yaparsan Windows ulaşamayabilir ve yeniden kurmak zorunda kalabilirsin. Dolayısıyla bunlar senin kabul etmen gereken riskler.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

WolfCristal

APPRENTICE
27 Ağu 2017
34
2
0
29
Her şey olabilir. Nihayetinde Apple üretimi olmayan uyumsuz bir cihaza macOS işletim sistemi kurmaya çalışıyorsun. Hackintosh'un hiç bir zaman garantisi yok. Hata yaparsan Windows ulaşamayabilir ve yeniden kurmak zorunda kalabilirsin. Dolayısıyla bunlar senin kabul etmen gereken riskler.
Peki diyelim ki olma di maci felan da kurmadım windows ta açılmıyor.

Usb yoluyla yeniden bilgisayara windows 10 yükleyebilir miyim ?

Benim yükleyeceğim imaj AMD OS X - Login

Bu

24 Mar 2017
216
91
251
BootLoader
Opencore 0.7.9
Anakart Modeli
Gigabyte GA-H97-HD3 REV1.1
İşlemci Modeli
i5-4590
Grafik Kartı
HD 4600 & R9 390
Ses Kartı Modeli
ALC 887
Ağ Aygıtları
RTL 8111
Disk ve RAM
240GB SSD, 1 TB HDD, 1 TB HDD & 16 GB DDR3

WolfCristal

APPRENTICE
27 Ağu 2017
34
2
0
29
Tamamdır şuan flash bellekleri ayarlıyorum yarın felan indirip kuruluma başlıycam umarım işer yarar ve bi aksilik çıkmaz :)

Usta videodaki gibi yapıyorum şaun transmac ile el capitanı flash bellege yazdırıyorum ama

This disk may contain mounted PC volumes.Formatting will overwirite them. Are You sure you want to continue bu çıktı karşıma yes dedin bir sıkıntı olur mu ?

Olmadı :(

• Like
Tepkiler: TurkishKnight
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler