[EB|#LOG:EXITBS:START] Sonrasi reboot sorunu.

Yuzuru

APPRENTICE
29 Kas 2024
3
0
1
Herkese selamlar kullanmis oldugum laptop Acer Nitro v15 olmus olup ozellikleri su sekildedir;

CPU: Ryzen 7 7735HS
GPU:Radeon 680M / RTX 4060
RAM: 32GB DDR5
SSD: 1tb Kingston Nvme

sebebini anlamadigim bir sekilde baslikta yazan kodtan sonra asil boot asamasina gecmek yerine sistemim otomatik olarak yeniden basliyor
gerekli olan bios ayarlarinin bi kismi bulunmuyor bu yuzden olabilecegini dusunmustum fakat sequio imageni ile verdiginiz efinin icindeki amd configinde bu sorun yasanmiyor
ssdtlerimi ssdttime kullanarak generate ettim belki sebebi budur bilmiyorum
(amd gpunun desteklenmedigini biliyorum sistemi nootedred kextine destek eklerken test amacli kullanacagim )
en son ki open core log dosyami ve efi klasorumu eke birakiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim.

EFI: EFI.zip
AMD cpu yamalarini eklerken kac coreun kullanilacagini iceren yamayi eklememis oldugumdan kaynaklandigini saniyorum , denedikten sonra yazarim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
13,550
7,104
4,401
Dahili grafik için NoodEDRed.kext desteği yok ki zaten biliyorsunuz bu yüzden çalışmaz. Dolayısıyla Kexts içerisinde bu kext gereksiz. En azından kurulum için uğraşacaksanız Yerine WEG.kext kullanmak daha mantıklı.
Kernel işlemci çekirdek sayısı belirsiz. Intel UHD 630 yaması var. (Hata vermesi dışında bir işe yaramaz)
SecureBootModel/Disable olmaması ön yüklemeyi başlatmayabilir.
SMBios seçimi yapılmamış (Serial No, System UUID vs yok)

BootLoader
OpenCore 1.0.2
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: kindo

Yuzuru

APPRENTICE
29 Kas 2024
3
0
1
dediginiz gibi gozumden kacan intel uhd 630 yamasini sildim
GitHub - sickcodes/osx-serial-generator: Mac Serial Generator - Generate complete sets of Serial Numbers for OSX-KVM, Docker-OSX and of course, OpenCore. 'i kullanarak SMBios generate edip confige ekledim
secureboot devre disi
GitHub - AMD-OSX/AMD_Vanilla: Native AMD macOS via OpenCore 'da dedigi gibi replace argumanina anladigim kadariyla BA08000000 yazmam gerekiyordu ve yazdim
loga baktigimda ise cpuid patchi icin borked diyor anlasilan bir yerde yanlis yapiyorum ama anlayamadim
fakat degisen bir sey yok son durumdaki logu ve configi eke birakiyorum .
@strangerone
hex degeri ascii veya utf-8 e zaten cevrilmiyor baska bir formata mi cevirmem gerekiyor oldugu gibi yazmak yerine?
edit: onceki osx surumlerinin patch degerini yanlis yazmisim onlari duzelttim fakat halen daha 13.3+ icin borked diyor guncel configi tekrar atayim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
13,550
7,104
4,401
Değişiklik yaptığınız plistler hatalı.
Ekli EFI ile önce NVRam Reset yaparak deneyin. Dahili grafik olmayan bir laptop üzerinde kurulum ne derece başarılı olur bilmiyorum. Kurulum başarılı olsa bile kullanım sırasında çok zorlanırsınız ekran kartı olmadan.

BootLoader
OpenCore 1.0.2
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz
  • Like
Tepkiler: kindo

Yuzuru

APPRENTICE
29 Kas 2024
3
0
1
su anda ise su hatayla karsi karsiyayim ve ne yapacagim hakkinda bi fikrim yok @strangerone
ssdtleri kendi derlediklerimle degistirdigimdeyse sonuc bu @strangerone
config dosyasini tekrardan editledim ve hic bir sey degismedi , logta bir hata gorebilsem bir seyler deneyecegim fakat su noktada tikanmis bulunuyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme: