Hangi sisteme EFI oluşturacaksın? Önce sistem bilgilerinizi paylaşın. Donanım uyumlu mu anlaşılsın.
Bu konuya bak.
OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu - osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
dediğiniz programn ile efi hazırladım Monterey uyumlu dedi ancak usbyi takıp açtığımda siyah ekranda kalıyor ve sol üstte beyaz bir çubuk yanıp sönüyorHangi sisteme EFI oluşturacaksın? Önce sistem bilgilerinizi paylaşın. Donanım uyumlu mu anlaşılsın.
Bu konuya bak.
Eğer Usb'den ön yükleme başlamıyorsa bunun birinci nedeni (EFI'nin doğru hazırlandığını var sayarsak) bios sistem UEFI boot ayarlanmadığındandır. Legacy Boot ayarlı ise boot etmez.usbyi takıp açtığımda siyah ekranda kalıyor ve sol üstte beyaz bir çubuk yanıp sönüyor
tekrar hazırlayıp denemelimiyim bios ayarları tam yapılıydı.Eğer Usb'den ön yükleme başlamıyorsa bunun birinci nedeni (EFI'nin doğru hazırlandığını var sayarsak) bios sistem UEFI boot ayarlanmadığındandır. Legacy Boot ayarlı ise boot etmez.
Sanırım açmış olabilirim emin değilimHazırladığınız EFI klasörünü açmadan Usb EFI bölüntüsüne attınız mı? (Kopyala/Yapıştır Sürükle /Bırak değil)
Eğer öyle ise EFI/OC içerisinin görselini paylaşın.
hemen yapıp deniyorum :dEvet açmışsınız. Açmayın görseldeki gibi atın. İkisinin de adının EFI olması sizi yanıltmasın. EFI bölüntüsünde EFI klasörü olacak.
Ekli dosyayı görüntüle 56734
şuanda yükleme ekranın aldımEvet açmışsınız. Açmayın görseldeki gibi atın. İkisinin de adının EFI olması sizi yanıltmasın. EFI bölüntüsünde EFI klasörü olacak.
Ekli dosyayı görüntüle 56734
Ekteki hatayı alıyorum yüklenmiyorEvet açmışsınız. Açmayın görseldeki gibi atın. İkisinin de adının EFI olması sizi yanıltmasın. EFI bölüntüsünde EFI klasörü olacak.
Ekli dosyayı görüntüle 56734
bu şekilde ayarladımAyrılan bölüntüyü nasıl formatladınız? APFS/GUID olmalı
Malesef bilmiyorum attığınız araç ile efi yazdırdım ancak nerden bulabileceğimi söylerseniz modeli atabilirimSeçili SMBios nedir?
balenaetcher ile yazdırdım otomatik seçiyor ise anakart eski model olduğundan MBR almış olabilirKurması gerekir bu SMBios ile.
Kurulum yapacağınız disk MBR mi GPT mi?
Siz kurulumu nereye yapıyorsunuz? İşaretli olana mı? Önce onu bir kesinleştirelim.balenaetcher ile yazdırdım otomatik seçiyor ise anakart eski model olduğundan MBR almış olabilir
Evet ana disk olarak ssd ye kurulum yapıcağım aynı hatayı ondada veriyorSiz kurulumu nereye yapıyorsunuz? İşaretli olana mı? Önce onu bir kesinleştirelim.
Ekli dosyayı görüntüle 56739
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!
Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.