EFI Düzenleme Sorunu

ugacomtr

PADAVAN
9 Şub 2017
180
50
251
37
Merhabalar @montezuma .
Laptopu'ma hem Windows hem de Sierra kurdum. Ekran kartı AMD HD5650 (detaylı id vs pazar günü yazacağım) ve Wlan kartım kaldı tek. Realtek Wlan kartım. Normal ethernetim sorunlu, görmüyor zaten sistem. Bunun için ayrı bir konu açacağım. Aklıma takılan tek soru şu oldu; Sistem i3 ilk seri olduğundan EFI kurulum değil de Legacy yaptım. Harddisk içerisinde ayrı bir bölüm EFI olarak mountlamıyor. Normal harddisk içinde EFI diye bir klasör acmış. Onu da editleyemiyorum. :( Kendini klonluyor ve bomboş ayarsız olarak klonluyor.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
25,624
6,275
4,401
Konu SUperDuper uygulaması ile ilgill mi?
Sistem i3 ilk seri olduğundan EFI kurulum değil de Legacy yaptım. Harddisk içerisinde ayrı bir bölüm EFI olarak mountlamıyor.
Windows yanına yapılan kurulumda normal.
Normal harddisk içinde EFI diye bir klasör acmış. Onu da editleyemiyorum
Düzenlemek istediğin EFI klasörü senin OS X kullandığın OS X / EFI klasörü ise Kök dosya erişimin olması lazım.
 
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ugacomtr

PADAVAN
9 Şub 2017
180
50
251
37
config.plisti Clover Configurator ile açınca herhangi bir ayar değiştirmek istediğimde kopya oluşturup onda ayarları yapmamı istiyor. Kopya açıldığında ise hiçbir ayarım olmadan bomboş bir ayar açılıyor. Şu an da işyerindeyim. Keşke evde olsaydım hazır sizi bulmuşken.
HD5650 ve Wi-fF kart için Multibeastta yok. ayrı bir yerden alabilir miyim acaba? Bir de ekran kartı kextleri silindi diye konuda belirtmişsiniz. O kextleri nereden alabilirim?
 

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
25,624
6,275
4,401
config.plisti Clover Configurator ile açınca herhangi bir ayar değiştirmek istediğimde kopya oluşturup onda ayarları yapmamı istiyor. Kopya açıldığında ise hiçbir ayarım olmadan bomboş bir ayar açılıyor.
Dosyayı Clover Configurator ile kopyalama. Sen dosyaya sağ tıkla ve Kopyala seçeneğini seç. Ardındam masaüstüne kopyala, gerekli düzenlemeleri yap. Ardından kaydet ve bunu EFI yerine koy.
HD5650 ve Wi-fF kart için Multibeastta yok. ayrı bir yerden alabilir miyim acaba?
Wi-Fi kartının modeli nedir?
Ekran kartı için ilk olarak Config içinde Inject ATI seçeneği işaretli olarak dene. Ve Devices/FakeID/ ATI içine kartın DEV ve VENDOR-ID'lerini gir.
ATI / AMD kartlar ayrıntılı rehber;
ATI/AMD Ekran Kartları İçin Uyumluluk Rehberi
Bunlara ek olarak aşağıdaki kextler ile deneyebilirsin. Aşağıdakile ile denemeden önce sisteminini boot edilebilir br yedeğini aldığından emin ol.
Bunları kurmadan önce System /Library / Extensions içinden bu kuracağın kextlerin yedeklerini aldıktan sonra sil. Ardından KCPM Utility ile Rebuild Cache yaptıktan sonra KCPM Utility ile indirdiğin kextleri kur. Yine Rebuild Cacyap yaptıktan sonra sistemi yeniden başlat.
ati_mavericks_5450.zip
 
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ugacomtr

PADAVAN
9 Şub 2017
180
50
251
37
bu cevaplar icin teşekkürler. wifiyi ancak akşam söyleyebilirim. ekran kartını da akşam deneyecegim. teşekkürler.
 

ugacomtr

PADAVAN
9 Şub 2017
180
50
251
37
Tam olarak ekran kartının marka ve modelini yazarsan yardımcı olmaya çalışalım.
eve gecince tam id falan gönderebilirim. teşekkürler.

selamlar @xxxcom . @montezuma durumum şu. boot edilebilir bicimde clover yüklü olarak sistem sorunsuz aciliyor. sesi tanittim. ethernet wifi ve grafik kartım kaldı. grafik kartının ve digerlerinin resimlerini idlerini bi zipe attim. bi bakabilirseniz sevinirim. teşekkürler. xdonanım id.rar - Google Drive
 

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
25,624
6,275
4,401
Ethernet için şunu dene;
RealtekRTL8100.kext.zip
Wi-Fi için şunu dene;
Realtek_RTL8187SE_MacOS10.5_Driver_073_UI_1.6.2.zip
Kext kurulumlarını yaptıktan sonra Rebuild Cache yap.
Grafik içinde #4 yazdıklarımı tekrar gözden geçir. Ek olarak Config içinde şunları gir;
Devices / FakeID / ATI = 0x95531002
Graphics;
Dual Link=0
Load VBIOS= İşaretli
FB Name= Shrike
VRAM= 1024
INject ATI= İşaretli
 

Ekli dosyalar

Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: ugacomtr

ugacomtr

PADAVAN
9 Şub 2017
180
50
251
37
kextler icin teşekkürler . S/L/E nin yedegini alıp silecegim. sonra bunları s/l/e ye atacagım. kpcm ile rebuild yapacagım. görürse ekran kartına gececegim. teşekkürler.
 

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
25,624
6,275
4,401
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: ugacomtr

ugacomtr

PADAVAN
9 Şub 2017
180
50
251
37
sadece kextleri kurarım denerim tamam. üstte ekran kartı kurulumu icin dediginde sle yedegini alıp icerigini sil demiştiniz ondan bunu yapayım dedim. klasörü komple silmem zaten asla. "Bunlara ek olarak aşağıdaki kextler ile deneyebilirsin. Aşağıdakile ile denemeden önce sisteminini boot edilebilir br yedeğini aldığından emin ol.
Bunları kurmadan önce System /Library / Extensions içinden bu kuracağın kextlerin yedeklerini aldıktan sonra sil. Ardından KCPM Utility ile Rebuild Cache yaptıktan sonra KCPM Utility ile indirdiğin kextleri kur. Yine Rebuild Cacyap yaptıktan sonra sistemi yeniden başlat." bunu yazmıştınız.

selamlar. loadvbios işaretleyince siyah ekranda kaldı. işareti kaldırınca hala 4570 3mb dedi degisiklik yok. etherneti tanıdı ama kablo baglı degil dedi. sesim tanıyordu zaten. wifi adaptörü hic görmedi hocam :( baştan bi formatlıyorum.
kpcm rebuild deyince error veriyordu. sle ye rebuild deyince hata vermiyor ama. bu sistemsel bir sorundan kaynaklı mıdır bilmiyorum.
 
  • Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
25,624
6,275
4,401
etherneti tanıdı ama kablo baglı degil dedi.
Şunu dene;
  1. Cihazınıza uygun Ethernet kext kurulumunu yaptıktan ve Ethernet çalıştığını konfirme edin.
  2. Finder kullanarak şu dosya yoluna gidin:
    /Library/Preferences/SystemConfiguration/
  3. Açılan klasörde, şu iki dosyayı bulun ve silin:
    NetworkInterfaces.plist
    preferences.plist
wifi adaptörü hic görmedi hocam
Wi-Fi kurulum paketini kurduktan sonra uygulama kurulmuş olması gerekiyor. Uygulama içinde gerekl ayarları yaptın mı? Ek olarak senin Wi-Fi kartın için en son güncelleme mountain lion için yapılmış. Dolayısıyla bunu da göz önünde bulundur.
kpcm rebuild deyince error veriyordu. sle ye rebuild deyince hata vermiyor ama. bu sistemsel bir sorundan kaynaklı mıdır bilmiyorum.
Yukarıda kurulumunu yapman gereken sadece bir kext var. O da ethernet için. Bunun System / Library / Extensions içinde kurulduğundan emin ol. Ek olarak Rebuild Cache yapmak Terminal uygulamasını açıp aşağıdaki kodları gir;
Kod:
sudo touch /System/Library/Extensions/
 
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Benzer konular

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler