ÇÖZÜLDÜ EFI Partitions Boş Hatası ve Saat Sorunu

29 Kas 2017
244
58
301
Merhaba, geçen gün başarılı bir kurulum gerçekleştirdik. Ancak USB olmadan boot işleminde takıldım. Araştırdım fakat bulduklarım bendeki soruna benzemiyor. Ayrıca saat için de aynı şey geçerli, forumdaki yönergeleri takip ettim, windows regeditten gereken işlemi yaptım, windowsun saati de kaymış onu da manuel düzelttim, hatta bios saatini bile değiştirmeyi denedim ama saat her reboot'dan sonra 2 saat falan ileri oluyor.

Efi sorununa gelirsek.
Clover Configurator yazılımını açtıktan sonra sol menüden Mount EFI'ye geldiğimde "Efi partitions" kısmında hiçbir disk görünmüyor boş.
BEy9sexh0abr-2i43nL_ydEGCHvTQcuI.png

Mount EFI olayını araştırdım, bazı kodlar veriyorlar. Örneğin:
diskutil list

Bunu yazdığımda normalde orada EFI çıkması gerekiyormuş ama bende;
Kod:
  #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
  0:     FDisk_partition_scheme                        *1.0 TB     disk0
  1:               Windows_NTFS Sistem Ayrıldı          104.9 MB   disk0s1
  2:               Windows_NTFS                         118.4 GB   disk0s2
  3:                  Apple_HFS MacOS                   881.7 GB   disk0s3
/dev/disk1 (external, physical):
  #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
  0:     FDisk_partition_scheme                        *15.7 GB    disk1
  1:             Windows_FAT_32 EFI                     209.7 MB   disk1s1
  2:                  Apple_HFS HS_10_13_4              7.2 GB     disk1s2
Şeklinde EFI bölümü görünmüyor. Windows Fat 32 efisi var ama onu mount etmek istemedim yanlış bir şey olur düzeltemem diye.

Evet dual işletim sistemi kullanıyorum. Eğer mümkünse windows'u şu aşamada kaldırıp geri kalan sistemi Mac'e vermek gibi bir ihtimal varsa uygulamak istiyorum. Yoksa da nasıl usb olmadan boot yapacağımı öğrenmek istiyorum.

Montezuma'nın dual işletim sistemi mac kurulum videosunu izledim. Dediğim gibi clover configurator bende boş ilerleme kat edemiyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM
120GB SSD 8DB RAM 1600Mhz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,598
4,401
Şeklinde EFI bölümü görünmüyor
EFI yok ki görünsün! Sen kurulumda diskini GPT olarak formatlamamışsın. Raporda gözüken EFI USB'nin EFI'si ve Wİndows'unda EFI'si yok. Şu rehberleri dikkatli incelemelisin. Tek bir diskte çift işletim sistemi kullanmak istiyorsan aşağıdaki rehberi takip etmelisin.
Tek HDD'de UEFI MacOS Sierra⎪ Win 10 ⎪Ubuntu Kurulumu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Eğer sadece diski formatlayıp macOS kurulumu yapacaksanda macOS kurulum ekranında disk izlencelerini aç ve diskini macOS Genişletilmiş Günlüklü / GPT olarak formatlayıp kurulum yapmalısın.
Saat sorunu içinde reg dosyasını yanlış düzenlemiş olabilirsin. Bu sorunun tek çözümü forumda paylaşılan rehber.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
29 Kas 2017
244
58
301
EFI yok ki görünsün! Sen kurulumda diskini GPT olarak formatlamamışsın. Raporda gözüken EFI USB'nin EFI'si ve Wİndows'unda EFI'si yok. Şu rehberleri dikkatli incelemelisin. Tek bir diskte çift işletim sistemi kullanmak istiyorsan aşağıdaki rehberi takip etmelisin.
Tek HDD'de UEFI MacOS Sierra⎪ Win 10 ⎪Ubuntu Kurulumu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Eğer sadece diski formatlayıp macOS kurulumu yapacaksanda macOS kurulum ekranında disk izlencelerini aç ve diskini macOS Genişletilmiş Günlüklü / GPT olarak formatlayıp kurulum yapmalısın.
Saat sorunu içinde reg dosyasını yanlış düzenlemiş olabilirsin. Bu sorunun tek çözümü forumda paylaşılan rehber.
O halde tekrar 0'dan bir kurulum gözüktü diyebiliriz. Teşekkür ederim. GPT format olayını bilmiyordum, Adım adım MacOS Hackintosh Kurulum Rehberi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu şu rehberi izleyerek windows'da apple için yer açarak başlamıştım.

Hocam genişletilmiş günlüklü olarak formatladım. GPT diye bir seçenek yoktu göremedim sadece genişletilmiş günlüklü ve genişletilmiş günlüklü case-... bir şey bir şey vardı onu seçmedim sadece genişletilmiş günlüklü yaptım. Yine yok.
Ads_z.png

CxIRbHmNFWebjzrtw0zKKeU_OyTIBihj.png

Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,598
4,401
Bak yukarıdaki resimde diskin hala FDisk olarak formatlı görünüyor. Aşağıdaki resmi referans al:
Screen Shot 2016-09-12 at 9.37.44 AM.png

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
29 Kas 2017
244
58
301
Bak yukarıdaki resimde diskin hala FDisk olarak formatlı görünüyor. Aşağıdaki resmi referans al:
Ekli dosyayı görüntüle 6642
Tamam hocam bir daha deneyeyim ama sanırım aynen böyle attım formatı ama şeyden olma ihtimali var mı acaba, bu attığım adım adım kurulum rehberindeki program ile 900 gb kadar bölümü apple için ayırmıştım, bilgisayar resetlenmişti sonra uzun bir süreç oldu, program bir şeyler falan yaptı o zamandan beri Apple HFS yazıyor orada. Ondan olabilir mi ki?

Ekli dosyayı görüntüle 6642
Sorun çözüldü. Düzen kısmında GUID Bölüntü Haritası değil, Ana Önyükleme Kaydı(Master Boot Record) seçili oluyormuş. Onu tekrar GUID yapıp formatlayınca düzeldi.

Peki hocam bir sorum var fakat yeni konu açmalı mıyım bilmiyorum direk sizi bulmuşken sorabilir miyim?
Final Cut Pro X Performans Sorunu Çözümü (HARDWARE ENCODING & HEVC) | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu Ben steam üzerinden oyunlar kuracağım ve performansın daha yüksek olmasını istiyorum. Henüz test etmedim. Sisteme hiçbir kext kurmadım. Sıfır hackintosh ancak bu konuyu gördüm. Bu konudaki değişiklikleri yaparsam oyunda da yüksek performans almam mümkün olur mu, opsiyonel olarak yapmak istiyorum bu değişiklikleri, ayrıca photoshop'da vs. de performans artışı sağlar mı?

Anakart Modeli
H81M-K
İşlemci Modeli
i7 4790
Grafik Kartı
HD 7850
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,833
7,598
4,401
Sıfır hackintosh ancak bu konuyu gördüm. Bu konudaki değişiklikleri yaparsam oyunda da yüksek performans almam mümkün olur mu, opsiyonel olarak yapmak istiyorum bu değişiklikleri, ayrıca photoshop'da vs. de performans artışı sağlar mı?
Hayır artmaz. Ayrıca rehber her donanım içi uygun değil. Rehberi dikkate incele.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları