Merhaba, geçen gün başarılı bir kurulum gerçekleştirdik. Ancak USB olmadan boot işleminde takıldım. Araştırdım fakat bulduklarım bendeki soruna benzemiyor. Ayrıca saat için de aynı şey geçerli, forumdaki yönergeleri takip ettim, windows regeditten gereken işlemi yaptım, windowsun saati de kaymış onu da manuel düzelttim, hatta bios saatini bile değiştirmeyi denedim ama saat her reboot'dan sonra 2 saat falan ileri oluyor.
Efi sorununa gelirsek.
Clover Configurator yazılımını açtıktan sonra sol menüden Mount EFI'ye geldiğimde "Efi partitions" kısmında hiçbir disk görünmüyor boş.
Mount EFI olayını araştırdım, bazı kodlar veriyorlar. Örneğin:
diskutil list
Bunu yazdığımda normalde orada EFI çıkması gerekiyormuş ama bende;
Şeklinde EFI bölümü görünmüyor. Windows Fat 32 efisi var ama onu mount etmek istemedim yanlış bir şey olur düzeltemem diye.
Evet dual işletim sistemi kullanıyorum. Eğer mümkünse windows'u şu aşamada kaldırıp geri kalan sistemi Mac'e vermek gibi bir ihtimal varsa uygulamak istiyorum. Yoksa da nasıl usb olmadan boot yapacağımı öğrenmek istiyorum.
Montezuma'nın dual işletim sistemi mac kurulum videosunu izledim. Dediğim gibi clover configurator bende boş ilerleme kat edemiyorum.
Efi sorununa gelirsek.
Clover Configurator yazılımını açtıktan sonra sol menüden Mount EFI'ye geldiğimde "Efi partitions" kısmında hiçbir disk görünmüyor boş.
Mount EFI olayını araştırdım, bazı kodlar veriyorlar. Örneğin:
diskutil list
Bunu yazdığımda normalde orada EFI çıkması gerekiyormuş ama bende;
Kod:
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: FDisk_partition_scheme *1.0 TB disk0
1: Windows_NTFS Sistem Ayrıldı 104.9 MB disk0s1
2: Windows_NTFS 118.4 GB disk0s2
3: Apple_HFS MacOS 881.7 GB disk0s3
/dev/disk1 (external, physical):
#: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER
0: FDisk_partition_scheme *15.7 GB disk1
1: Windows_FAT_32 EFI 209.7 MB disk1s1
2: Apple_HFS HS_10_13_4 7.2 GB disk1s2
Evet dual işletim sistemi kullanıyorum. Eğer mümkünse windows'u şu aşamada kaldırıp geri kalan sistemi Mac'e vermek gibi bir ihtimal varsa uygulamak istiyorum. Yoksa da nasıl usb olmadan boot yapacağımı öğrenmek istiyorum.
Montezuma'nın dual işletim sistemi mac kurulum videosunu izledim. Dediğim gibi clover configurator bende boş ilerleme kat edemiyorum.
Moderatörün son düzenlenenleri:
- Anakart Modeli
- H81M-K
- İşlemci Modeli
- i7 4790
- Grafik Kartı
- HD 7850
- Disk ve RAM
- 120GB SSD 8DB RAM 1600Mhz