El Capitan performans sorunu

Dexter61

PADAVAN
6 Ocak 2017
152
101
251
29
Hocam merhabalar tekrardan biraz başınızı ağrıtacağım :) Kurduğumdan bu zamana kadar OSX' i dolu dolu değerlendirme fırsatı buldum ama Windows 10'a göre sistemimde biraz yavaş çalışıyor sanki. Windows 10'un uygulama açma hızı Mac OSX'e göre aynı sistem de baya baya önde. Derdimi daha iyi anlatmak için sistemden videoda çektim. Sizce Core i3 3217U CPU ve HD4000 GPU'ya göre normal mi bu performans? HDD'ye kurulu olduğunuda unutmamak lazım gerçi. Sistemde birde 20GB USSD diye bir bileşen var. Bu Windowsta HDD+SSD olarak çalışıyor bunu OSX'de kullanamanın bir yolu var mı? Veya direk 20GB SSD ye kursam randıman alabilir miyim?
Buda videonun linki

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
İlk olarak o kadar programı aynı anda açmasını bekleme. :D Elbette HDD en büyük etken. Benim masaüstü sistemimim yedeği HDD'ye kurulu bunun açılması bile neredeyse 40 saniye sürüyor. SSD kurulu bölüm açılması ise sadece 9 veya 10 saniye. Buna ek olarak işlemcide etki etmekte. Ve elbette RAM. OS X çok RAM tüketir. Kısacası videoya bakarsak, HDD kuruluma göre bu performans normal. Ancak SSD kurulumu yaparsan sistem performansı elbette daha da iyileşir. HDD+SSD kullanılan sistem sanıyorum Mac Fusion Drive'ın Windows versiyonu. Kurulumda bu şekilde kurulum yapabileceğini zannetmiyorum. 20 GB'lık alana da OS X kurulumda "Alan yeterli değil" uyarısı alman muhtemel.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Dexter61

Dexter61

PADAVAN
6 Ocak 2017
152
101
251
29
İlk olarak o kadar programı aynı anda açmasını bekleme. :D Elbette HDD en büyük etken. Benim masaüstü sistemimim yedeği HDD'ye kurulu bunun açılması bile neredeyse 40 saniye sürüyor. SSD kurulu bölüm açılması ise sadece 9 veya 10 saniye. Buna ek olarak işlemcide etki etmekte. Ve elbette RAM. OS X çok RAM tüketir. Kısacası videoya bakarsak, HDD kuruluma göre bu performans normal. Ancak SSD kurulumu yaparsan sistem performansı elbette daha da iyileşir. HDD+SSD kullanılan sistem sanıyorum Mac Fusion Drive'ın Windows versiyonu. Kurulumda bu şekilde kurulum yapabileceğini zannetmiyorum. 20 GB'lık alana da OS X kurulumda "Alan yeterli değil" uyarısı alman muhtemel.
Anladım hocam çok teşekkürler :D
Hocam son bir şey daha soracağım. 20GB SSD şuan boşta içi boş yani. Windows kullanmıyorum diye formatladım tamamen. Bazı sık kullandığım uygulamaları onun içine kursam. Kullandığım uygulamada performans artışı sağlar mıyım?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,800
7,588
4,401
Anladım hocam çok teşekkürler :D
Hocam son bir şey daha soracağım. 20GB SSD şuan boşta içi boş yani. Windows kullanmıyorum diye formatladım tamamen. Bazı sık kullandığım uygulamaları onun içine kursam. Kullandığım uygulamada performans artışı sağlar mıyım?
Deneyebilirsin tabi. Ancak yukarıdaki mesajda belirttiğim üzere kurulum seçeneklerinde "bu disk alanı yeterli değil" uyarısı alabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet