El captain kurulumu ve Ati hd 5650 kurulumu sorunu

ozgur077

APPRENTICE
30 Kas 2018
8
0
0
43
Arkadaşlar Merhaba,

Hemen konuya geçiyorum, El Captain kurulumu yaptım sadece ekran kartı ve modem tanımadı.
Ekran kartını ne yaptıysam çalıştıramadım. Kext yukledim olmadı, infoplist ile uğraştım yapamadım. Sanırım biryerlerde hata yapıyorum. Sadece framebuffer ve hext kodlarını kendi versiyonumu bulup nasıl etkinleştireceğimi bulamadım.Sizden ricam bilgisayarımın özellikleri ve bios versiyonunu versem bana kolay anlatımlı bir şekilde nasıl yapacağımı anlatırmısınız?Delirmek üzereyim 1 aydır uğraşıyorum yapamadım.

Bilgisayarımın özellikleri;
Tür : Intel® Core™ i5-450M İşlemci
saat hızı : 2,40 / 2,66 Turbo GHz
Ön Veri Yolu : 1,066 MHz
3. seviye önbellek : 3 MB

Ram : 3,072 (2,048 + 1,024) MB

Ekran Kartı: HyperMemory™ teknolojisini destekleyen ATI Mobility Radeon™ HD 5650
bellek kapasitesi : 1.024 MB ayrılmış VRAM (HyperMemory™ teknolojisini kullanan toplam kullanılabilir grafik belleği, 32-bit işletim sistemi ve 3 GB sistem belleği ile en fazla 2.267 MB; 64-bit işletim sistemi ve 8 GB sistem belleği ile en fazla 4.083 MB olabilir)
bellek türü : DDR3 Video RAM (sırasıyla Video RAM ve sistem belleği birleştirilmiş)
bağlı veri yolu : PCI Express®

Buda Ekran kartının bios versiyonu
tıklayınca açılıyor ekleyemedim birtürlü buraya resmi
Bilgisayarımın L655-14 d PSK1JE toshiba bilgisayar

Moderatörün son düzenlenenleri:

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
Load bios, pacth bios, inject ati, inject Edid işaretli yada işaretsiz dene.
Wifi kartın toshiba sitesinde bcm4313, bu ise desteklemiyor.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
Smbios u değiştirip dene. Birde bios dosyasından ati vga rom çıkartıp yada internetten aratıp bulup bunu 1002_68C1.rom olarak yeniden adlandır. Ardından bu dosyayı efi/clover /rom klasörüne kopyala. Bunları bir dene.

Bu konudaki config ile dene. ATI Radeon HD 5650 Sierra | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

HD5650 Senin biostaki vga rom ile kendim düzenlediğim config ve kextler ile dene.

ozgur077

APPRENTICE
30 Kas 2018
8
0
0
43
Smbios u değiştirip dene. Birde bios dosyasından ati vga rom çıkartıp yada internetten aratıp bulup bunu 1002_68C1.rom olarak yeniden adlandır. Ardından bu dosyayı efi/clover /rom klasörüne kopyala. Bunları bir dene.

Bu konudaki config ile dene. ATI Radeon HD 5650 Sierra | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

HD5650 Senin biostaki vga rom ile kendim düzenlediğim config ve kextler ile dene.

hocam senin verdiğin kextleri kext wizard ile yukledim rom da yapmışsın onuda rom klasörüne yükledim içi boştu klasörün bunu direkt attım oraya sm bios 2 tane denedim olmadı ekran dalgalanıyor hep sistem özelliklerinde kext yüklü değil diyor yine olmuyor

bu arada zahmet verip uğraşmışsın teşekkür ederim

Spoilerman

APPRENTICE
28 Kas 2018
1
0
0
43
Onları da deniyeceğim olmazsa bir de sierra kurup baştan başlayacağım teşeşkkür ederim zahmet ettiniz yine

ozgur077

APPRENTICE
30 Kas 2018
8
0
0
43
hocam artık hd 5650 series 3 mb olarak görüyor şu 3mb olayını nasıl çözerim acaba o kısmı çözemedim dalgalanma devam ediyor

ayrıca bilgisayarıma açtığımda boot menüsünden options tan eğer inject ati load vbios patch v bios u seçmezsem herseferinde kext yüklü değil yazısıyla karşılaşıyorum bilgisayar açılışından sonra sistem raporunda onu nasıl hallederim acaba?