Fenvi hb1200 karti ile continuity camera calismiyor

mor3a

APPRENTICE
28 Şub 2024
29
6
21
Merhabalar, 2, 3 gundur araya taraya heryeri tum forumlari alt ust ettim ama benim yasadigim problemin cozumunu bulamadim, gecen gun opcore simp ile bir efi olusturdum ve ventura kurulumu yaptim, wifi kartim native olarak venturada destekleniyor ve kexte ihtiyac duymuyor hersey okey, basta uyku sorunu oldu ve usbmap ile o problemi cozdum sorun bluetooth usb portunda olmasiymis, internal yapinca cozuldu, airdrop, handoff, import from phone, call, iMessage, ve cogu ozellik full bir sekilde calisiyor ama tek bir ozellik calismiyor, oda continuity camera, face time yada quick player actigimda ne kamera nede mikrofon devreye giriyor, her ne yaptiyasam cozumu olmadi ve en son merak edip usb ile bagladim ve kamera calisti fakat ondada su problem var, kamera geliyor stabil calisiyor ama usb ciktigi anda yada disconnect attigim anda telefondan o kamera restart atana dek birdaha gelmiyor ve siyah ekranda kaliyor, yapay zeka ile de arastirdim ve bana awdl ile alakali bi error oldugunu soyledi, console ile baktim ama yani oda bi cozume varamadi, telefonda wifi ile gecis yaparekn problem oldugunu ve telefonun kara listeye alindigini bundan dolayi tekrar restart atana dek baglantiyi yapmadigini soyledi, ek olarak plist i atacagim, bir bilgisi olan varsa yorumlarini bekliyorum yada cozumlerini.

Ekli dosyalar

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,217
3,757
4,401
SSDT-USB-Reset.aml olan ACPI dosyasını pasife alup dene eğer USB portların yamalıysa her başlatmada bu yama portları sıfırladığı için tutarsızlık yaşayabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD

mor3a

APPRENTICE
28 Şub 2024
29
6
21
SSDT-USB-Reset.aml olan ACPI dosyasını pasife alup dene eğer USB portların yamalıysa her başlatmada bu yama portları sıfırladığı için tutarsızlık yaşayabilirsin.
o pasifte zaten portlarım düzgün çalışıyor, usb üzerinden kamerada çalışıyor fakat wifi bağlantısına geçiş yapmaya çalışırsa siyaha dönüyor ve timeout yiyor direk belli bir süre sonra

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
15,650
8,308
4,401
portlarım düzgün çalışıyor,
Usb mapping doğru yapılmışsa neden extra bir USBInjectAll.kext kullanıyorsunuz?
Ve SecureBootModel-Default yerine Disable denediniz mi?

BootLoader
OpenCore 1.0.4
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

mor3a

APPRENTICE
28 Şub 2024
29
6
21
Usb mapping doğru yapılmışsa neden extra bir USBInjectAll.kext kullanıyorsunuz?
Ve SecureBootModel-Default yerine Disable denediniz mi?
galiba yanlış olan configi atmışım size, bi test için o kexti kullandım ama normalde o yok ve hackintool üzerinden yaptığım usb yaması mevcut, usb yamasının farklı türlerinide denedim çünkü bluetooth anakart üzerindeki usb portuna takılı wifi kartında buda bluetoothu usb olarak görüyor ondan önemli olarak düşündüm, şuan internal olark gözüküyor bluetooth portu ama 12 mbps yazıyor niye bilmiyorum, ayrıcı secureboot ayarınıda dediğiniz gibi yaptım ama soruna etkisi olmadı.