g631m es2 | GT420 Mavericks Kurulumu

pepise

APPRENTICE
11 Eyl 2017
6
0
0
26
Merhaba arkadaşlar hackintosh da yeniyim core 2 duo g631m es2l ana kartım var mavericks vb hepsi oluyor hemen olmuyor demeyin fakat tek sıkıntım hard diklerimi nasıl biçimlendirmem gerektiği ben bütün harddiskimi verip direkt olarak sierra yüklemek istiyorum yani singleboot yapmak istiyorum win10suz bunun herhangi bir yolu var mı çünkü şu anda bilgisayarım çöp bütün harddiskler karıştı windowsuda üşendim fixmbr yapmaya şuan arkadaşımın laptopunu aldığım için konuyu gören çabuk cevap verirse sevinirim.
Yapmak istediğim ;
Usbye sierra yazmak, pcme 0 dan sierra yükleyip ömür boyu tertemiz kullanmak.
Şimdiden çok teşekkür ederim yanlış yere açtıysam taşıyıp uplarsanız mutlu olurum
-Alperen

Sorunumu çözdüm efi bölümü eksikmiş bütün dosyalarım gitti ancak en azından bilgisayar açıldı istesem windowsa girip dosyaları geri getirebilirdim c yi formatlayıp fakat windows format usbsinden biçimlendirme bölümüne kadar geldim daha sonra eski mac bölümlerini sildim zaten windows kendi 800 ve 400 mblık efi bölümleri açmıştı onları hiç ellemedim sonrasında mac sierra usbsini taktım guid olarak 2 bölüm yaptım mac ve yedek adı altında şu anda mac bölümüne yüklüyorum daha sonrasında yapmam gerekenler neler yani ben macimi yükledikten usbden ilk bootdan sonra ilk yapmam gerekenleri yazarsanız sevinirim teşekkürler.

yanlışlıkla usbye dokundum ve dokunmamla hata vermesi bir oldu baştan formatlıycam.

Edit 4 : Sistem açıldı sıkıntılar şunlar
1.Nvidia gt 420 tanımadım sanırım çünkü 1024 resolution verdi mavericks de 1400*1050 veriyordu tanıyordu otomatik + ses driveri çalışmadı sanırım yani şuan dimdirek yükledim ve arkadaşlar yardımınızı bekliyorum neler yapmam gerek bu arada windows olmadığı için hiçbir boot yok yani otomatik mac boot etmiyor usb den bootluyorum yardım lütfen teşekkürler.

edit 5 : Alc883 kullanıyorum o hariç herşeyi yükliycek sanırım ama onda hata verdi multi beast şimdi ben multibeast yükleyince clover da otomatik olarak yüklenecekmi?

edit 6 : Nvidia gt 420 graphics web installer yükledim siyah arka planda elma açıldı sonra bozulup gidiyo nv_diabler=1 kullanarak açabiliyorum sadece

cptnmhmt

PADAVAN
1 Mar 2017
117
43
71
32
USB olmadan boot etmek için:

nvidia ekran kartını tanıyıp tanımadığını anlamak için sol üstte apple logosundan bu mac hakkında'ya bakman gerek.

ALC883'ü tanıtabilirsin. Bu konudaki işlemleri yaparak çalıştırabilirsin.

Eski laptopumda core 2 duo P8700 işlemci vardı. El capitan yüklemiştim ağır çalıştırıyordu. Mavericks sorunsuza yakın çalışıyordu. Nvidia GT130M ekran kartı vardı. Tanıtmak için config dosyasında graphics sekmesinden injectnvidia ve nvidiasingle seçeneklerini işaretlemem yeterli olmuştu. nvidiasingle yerine nvidiageneric de olabilir tam hatırlayamadım.

SukruSezer

APPRENTICE
4 Ara 2017
3
0
1
24
Merhaba arkadaşlar hackintosh sierra'yı dün başarılı bir şekilde diskimin tamamına kurdum. Yanlız usb olmadan sistemi açamıyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Merhaba arkadaşlar hackintosh sierra'yı dün başarılı bir şekilde diskimin tamamına kurdum. Yanlız usb olmadan sistemi açamıyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
Konu dışı. Sierra kategorisi altında sistem bilgilerini içeren konu açmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler