GIGABYTE B75-M D3V | İ7 3770K | RX 460 Big Sur Uyumu

Bergee

APPRENTICE
16 Kas 2020
3
1
21
Merhabalar, bu platformda çok yeniyim ve daha önce hiç böyle bir şeyin olduğunu bilmiyordum ryzentosh diye bir şey duydum ve daha sonrasında araştır araştır kendimi burada buldum :D Gerçekten çok başarılı bir platform öncelikle bizlere bu desteği sağladığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.. Şimdi gel gelelim benim soruma sistemimle uyumlu mudur? Oyunları vs. oynayabilir miyim rahatlıkla? Windows işletim sistemi mi daha hızlıdır bu mu?? Gibi sorularımın cevabınıda merak ediyorum siz kullananlardan duymak daha mantıklı gelir bana bunların cevabını..

Sistemim:

B75-M D3V GIGABYTE ANAKART
İ7 3770K İŞLEMCİ
RX 460 EKRAN KARTI (2GB 128 BIT OEM)
4x2 *8GB RAM
500 WATT PSU
240GB SSD + 1TB HDD
Konuyu yanlış yere açmış olabilirim kusuruma bakmayın :)

Son düzenleme:

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
Şimdi gel gelelim benim soruma sistemimle uyumlu mudur?
Evet Sisteminle uyumludur. Aşağıdaki rehberde anlatıldığı gibi USB diskini hazırlayıp USB EFI bölüntüsünden OC içerisinde 013 - Masa Üstü - Ivy Bridge.plist isimli dosyanın adını config.plist olarak değiştirip hazırladığın usb ile kuruluma başlayabilirsin.

Oyunları vs. oynayabilir miyim rahatlıkla? Windows işletim sistemi mi daha hızlıdır bu mu?? Gibi sorularımın cevabınıda merak ediyorum siz kullananlardan duymak daha mantıklı gelir bana bunların cevabını..
Hackintosh başlamadan bu sorulara senin yerine mantıklı cevap vermek zor. Kendin deneyimleyerek bu soruların cevaplarını bulman daha mantıklı olur.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: Bergee

Bergee

APPRENTICE
16 Kas 2020
3
1
21
Evet Sisteminle uyumludur. Aşağıdaki rehberde anlatıldığı gibi USB diskini hazırlayıp USB EFI bölüntüsünden OC içerisinde 013 - Masa Üstü - Ivy Bridge.plist isimli dosyanın adını config.plist olarak değiştirip hazırladığın usb ile kuruluma başlayabilirsin.

Hackintosh başlamadan bu sorulara senin yerine mantıklı cevap vermek zor. Kendin deneyimleyerek bu soruların cevaplarını bulman daha mantıklı olur.
Çok teşekkürler hocam haklısınız elbet kendim deneyimleyerek bu soruların cevaplarını bulmam daha mantıklı ama yine de sormak istedim açıkçası :)
Yayın vs. açıyorum twitch'te oyun oynuyorum genellikle bu yüzden sistemimin zarar görmesini istemem zarı zoruna götürüyor beni :D Yeni sistem toplayacağım ama ne zaman olur Allah bilir :)

kindo

MASTER YODA
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
18 Eki 2020
8,222
3,778
4,401
bu yüzden sistemimin zarar görmesini istemem zarı zoruna götürüyor beni
Big Sur kurulumu yaparsan tek diskte hazırdaki windowstan vazgeçeceksin. önce big sur kurulumu yapıp ardından windows yükleyeceksin. Windowsun yanına big sur veya catalina kuramazsın. catalina sonrası için bu böyle. Windows yanınna kuracaksan, ondan vazgeçemiyorsan bunun için daha eski sürümler seçmelisin.
Kararını verdiğin zaman rehberlerden birini seçip başlayabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.9.7
Laptop Modeli
Sonoma 14.0
Anakart Modeli
Faxconn HM67M-S
İşlemci Modeli
CPU i5-2400
Grafik Kartı
RX570 4GB
Ses Kartı Modeli
ALC662
Ağ Aygıtları
RTL8111
Disk ve RAM
14GB DDR3 - Crucil 480GB SSD
  • Like
Tepkiler: Bergee

Bergee

APPRENTICE
16 Kas 2020
3
1
21
Big Sur kurulumu yaparsan tek diskte hazırdaki windowstan vazgeçeceksin. önce big sur kurulumu yapıp ardından windows yükleyeceksin. Windowsun yanına big sur veya catalina kuramazsın. catalina sonrası için bu böyle. Windows yanınna kuracaksan, ondan vazgeçemiyorsan bunun için daha eski sürümler seçmelisin.
Kararını verdiğin zaman rehberlerden birini seçip başlayabilirsin.
Teşekkürler hocam zaten windows'a falan gerek yok sistemimden kastım hani darboğaz muhabbeti falan olmasın yeterli benim için. Yoksa yedeklerim sorun değil yedek harddiskimde var oraya yedeklerimi alır öyle kurarım dediğim gibi :)

• Like
Tepkiler: kindo
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler