ÇÖZÜLDÜ Gigabyte H61M-S2PV | i7 3770K | HD Graphics 4000 | Radeon RX 570 Boot ve Kurulum Sorunu

alcnkhrmner

APPRENTICE
27 Tem 2018
2
1
21
Merhabalar,

Forumdaki birçok başarılı kurulum konularını inceledim fakat çoğunda EFI paylaşımı olmadığı için kurulum yapamadım.
Sistemin bilgilerini profil kısmına girdim fakat istenilirse detaylı bilglerini verebilir.

Ekran çıkışını HD 4000 den almaktayım RX 570 ikinci GPU olarak durmakta hdmi çıkışı olmayan bir kart.

OpenCore ile USB oluşturdum ama EFI dizini ve config.plist deki ayarlamaları tamamlayamadım. Elinde EFI dizini olan yada bana bu sisteme Sequoia veya Sonoma kurulumu yapmama yardımcı olacak biri var mıdır?

Denemediğim efi, config veya ayarlama kalmadı. Bütün bios ayarlamalarını bios'umda olanlara göre yaptım ama sonuç hep hatalar oldu.

Ekran görüntüsünde Sound için amd diyor ama ben USB kulaklığın kendisini kullanıyorum.
BT olarak TP-Link UB500 kullanıyorum

Teşekkürler.
İyi Forumlar

Ekli dosyalar

• 35.1 KB Görüntüleme: 31
Moderatörün son düzenlenenleri:
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Gigabyte H61M-S2PV (BIOS Ver: Fid)
İşlemci Modeli
Intel Core i7-3770K
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 4000 (Display Out) & ATI Radeon RX 570 Series
Ağ Aygıtları
Qualcomm Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30)
Disk ve RAM
KINGSTON SA400S37240G (SSD) & 8GB DDR3 x2

strangerone

MASTER YODA
Yönetici
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
9 Haz 2017
15,791
8,377
4,401
Öncelikle bir IvyBridge işlemcinin Sonoma ve Sequoia'nın istediği işlemci AVX2 desteğine sahip olmadığını belirtelim.
Bu durumda kurulum yapabilmeniz için ekstra kextlere ve boot komutlarına ihtiyacınız olcaktır. Ve tabii HD4000 kullanacaksanız OCLP de gerecektir.
RX570'in Hdmi dışında (Vga hariç) bir çıkışı yoksa kullanmanız mümkün olmayacaktır. Ki kullanabilseniz bile bu işlemci ile yine OCLP gerekir.
Kurulum hakkında ekli sayfadaki rehbere göz atabilirsiniz. IvyBridge için de geçerlidir.
Haswell/Broadwell sistemlerine macOS Ventura veya daha yenisini yükleme
EFI hazırlama kolaylığı açısından ekli sayfadaki uygulama ile Windows üzerinde sisteminiz için EFI hazırlamanız mümkün.
OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu

BootLoader
OpenCore 1.0.4
Laptop Modeli
HP Pavilion 15-E
Anakart Modeli
Asus H110M-D
İşlemci Modeli
i3 3110M/ i3 7100
Grafik Kartı
Rx590 8GB/HD630/HD4000
Ses Kartı Modeli
ALC887/ALC269
Ağ Aygıtları
Atheros9285 Usb Wifi TL722N RTL8111/RTL8100
Disk ve RAM
24GB DDR4 2300MHz/8GB DDR3 1600MHz

alcnkhrmner

APPRENTICE
27 Tem 2018
2
1
21
Merhabalar, amacım yazılım işlemleri ve günlük kullanımda macos u kullanmak. RX 570 sadece windows tarafında oyun amaçlı kullanıcam. Sonoma ve Sequoia da ısrarcı olma nedenim bazı uygulamalar eski sürümlere destek vermemekte o yüzden.

Belirttiğiniz linklerdeki aşamaları tekrar deneyip dönüş yapacağım.

Teşekkürler.
Öncelikle bir IvyBridge işlemcinin Sonoma ve Sequoia'nın istediği işlemci AVX2 desteğine sahip olmadığını belirtelim.
Bu durumda kurulum yapabilmeniz için ekstra kextlere ve boot komutlarına ihtiyacınız olcaktır. Ve tabii HD4000 kullanacaksanız OCLP de gerecektir.
RX570'in Hdmi dışında (Vga hariç) bir çıkışı yoksa kullanmanız mümkün olmayacaktır. Ki kullanabilseniz bile bu işlemci ile yine OCLP gerekir.
Kurulum hakkında ekli sayfadaki rehbere göz atabilirsiniz. IvyBridge için de geçerlidir.
Haswell/Broadwell sistemlerine macOS Ventura veya daha yenisini yükleme
EFI hazırlama kolaylığı açısından ekli sayfadaki uygulama ile Windows üzerinde sisteminiz için EFI hazırlamanız mümkün.
OpCore Simplify - Basitleştirilmiş OpenCore EFI Oluşturucu
Hocam tekrar selamlar.

Paylaştığınız linkleri inceledim. OpCore Simplify zaten paylaştığınız diğer linkteki işlemleri cihaza göre otomatik yapıyor sanırım biraz uğraştırdı dll sorunları vs ama çözümledim ve acpi çıktısını aldım sonradan EFI build ettirdim ve USBMap kextide generate ettirdim. Fakat hata almaktayım hala. Ekte aldığım hata ve OpCore Simplify EFI yi paylaşmaktayım.

Not: Ventura kurulumu yaptım usb belleğe diğer macbook dan OpenCore LegacyPatcher 2.3.2 ile EFI yi Windowsda OpCore Simplify EFI'si ile değiştirdim.
Teşekkürler.

EFİ Link: Upload kısmı dosya boyutundan kabul etmedi.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Anakart Modeli
Gigabyte H61M-S2PV (BIOS Ver: Fid)
İşlemci Modeli
Intel Core i7-3770K
Grafik Kartı
Intel HD Graphics 4000 (Display Out) & ATI Radeon RX 570 Series
Ağ Aygıtları
Qualcomm Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30)
Disk ve RAM
KINGSTON SA400S37240G (SSD) & 8GB DDR3 x2
  • Like
Tepkiler: strangerone
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler