GPT UEFI Windows 10 + MacOS Kurulumu Hakkında

Erkut

APPRENTICE
21 Kas 2017
6
0
1
30
İzmir
Merhabalar,

Şu an SSD'de GPT olarak kurulu UEFI Windows 10 kullanıyorum. Sanal olarak kurunca sistem gücünden tam olarak yararlanamadığım için Mac'i disk üzerine kurmak istiyorum.

Hackintosh kurulumunu USB'den farklı bir diske mi yapmalıyım? Diğer 2 Harddisk standart NTFS formatlı. SSD'de çift partition oluşturursam performans kaybı yaşar mıyım bilmiyorum, o yüzden SSD'yi bölmeye pek niyetim yok keza 240 gig.

Mac kurulumu sonrası GTX 1070 ekran kartımdan tam verim alabilir miyim, güncel sürücüler mevcut mudur? Final Cut Pro gibi yazılımlar iyi performans verir mi?

İyi forumlar herkese...

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,587
4,401
SSD'de çift partition oluşturursam performans kaybı yaşar mıyım bilmiyorum, o yüzden SSD'yi bölmeye pek niyetim yok keza 240 gig.
Performans kaybı yaşamazsın. Ancak elbette SSD içine kurulum yapmak zorunda değilsin. Harici bir diskede kurulum gerçekleştirebilirsin.
Mac kurulumu sonrası GTX 1070 ekran kartımdan tam verim alabilir miyim, güncel sürücüler mevcut mudur? Final Cut Pro gibi yazılımlar iyi performans verir mi?
GTX 1070 kartını Nvidia Web Driver kurarak tanıtırsın. Final Cut gibi uygulamaları sorunsuz kullanabilirsin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Erkut

APPRENTICE
21 Kas 2017
6
0
1
30
İzmir
250 GB'lık Harddiski macOS + Kali Linux olarak çift bölüntüye ayırıp 3 sistemi tek bir yerden Boot edebilir miyim?

Halihazırda Windows 10 çalışır durumda. Kurulum sırası ne şekilde olmalı ve hangi rehberdeki dosyaları indirip işe başlamalıyım, yönlendirebilir misin?

Son olarak, Mac'in bootloader'ı yerine EasyBCD programı üzerinden Windows 10'un Bootloader'ını kullanmak işe yaramıyor mu?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,587
4,401
250 GB'lık Harddiski macOS + Kali Linux olarak çift bölüntüye ayırıp 3 sistemi tek bir yerden Boot edebilir miyim?
Edebilirsin. Rehberimiz var;
Tek HDD'de UEFI MacOS Sierra⎪ Win 10 ⎪Ubuntu Kurulumu
Halihazırda Windows 10 çalışır durumda. Kurulum sırası ne şekilde olmalı ve hangi rehberdeki dosyaları indirip işe başlamalıyım, yönlendirebilir misin?
Windows + Mac + Linux olarak deneyebilirsin. Kurulum rehberi, dosyaları ve video rehber için;
macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Son olarak, Mac'in bootloader'ı yerine EasyBCD programı üzerinden Windows 10'un Bootloader'ını kullanmak işe yaramıyor mu?
Yaramaz. macOS işletim sistemini boot etmen için bunun için gerekli bootloader kullanman gerekiyor. Aşağıdaki rehberler sana Hackintosh hakkında bilgi verecektir.
Clover ile OS X Kurulumu
Hackintosh Donanım / Kurulum Terimleri | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,587
4,401
Edebilirsin. Rehberimiz var;
Tek HDD'de UEFI MacOS Sierra⎪ Win 10 ⎪Ubuntu Kurulumu
Windows + Mac + Linux olarak deneyebilirsin. Kurulum rehberi, dosyaları ve video rehber için;
macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Yaramaz. macOS işletim sistemini boot etmen için bunun için gerekli bootloader kullanman gerekiyor. Aşağıdaki rehberler sana Hackintosh hakkında bilgi verecektir.
Clover ile OS X Kurulumu
Hackintosh Donanım / Kurulum Terimleri | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Erkut
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler