ÇÖZÜLDÜ GTX 1050 TI Kasma Problemi

Talhaberber

APPRENTICE
1 Şub 2018
59
0
0
28
Ben High Sierra yı 40 gb ayırdığım kingston marka ssdimin üzerine kurdum. Sistemim mi yetersiz, 40 gb alan az mı, yoksa high sierra yeni olduğu için mi?

9 Tem 2017
218
62
251
30
  • Sorun NVIDIA sürücünle ilgili. 10.13.3 sürümünde NVIDIA sürücüleri takılma sorunu yaratıyor. Öncelikle Homebrew — The missing package manager for macOS bu sitedeki komutu Terminal'e girerek "brew" paketini indirin.
  • Ardından Terminal'e brew tap vulgo/repo ve brew install webdriver.sh komutlarını sırayla girin.
  • NVIDIA seçeneklerine girerek sürücüyü kaldırın. Ardından yeniden başlatmadan önce Terminal'e şu komutu girin. sudo webdriver -r Sistemi yeniden başlatın.
  • Buradaki sürücüyü indir ve kur. Kurulum sırasında bile güncelleme uyarısı gelecektir aldırış etme. Şimdi değil diyerek NVIDIA güncellemesini ertele.
  • Kurulum tamamlanınca yeniden başlatmadan önce şu komutu Terminal'e gir. sudo webdriver -m 17D47 Sistemi yeniden başlat ve kontrol et. NVIDIA sürücüsü başlamadıysa bardan NVIDIA Web Driver'i seçerek sistemi tekrar yeniden başlat.
İşlemlerden sonra bir kez daha güncelleme uyarısı gelir başka gelmez. Güncellemeyi yapmamaya özen göster.

Talhaberber

APPRENTICE
1 Şub 2018
59
0
0
28
Teşekkürler denedikten sonra sonucu paylaşacağım.

Hocam sudo webdriver -r uninstall Nvidia web drivers (y/n) diyor y mi demem lazım?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
@Talhaberber, burası 7/24 destek alacağın bir chat sitesi değil. Şu ana kadar yazdığın 49 mesaj sadece adım adım soru desteği istemen. Eğer Hackintosh kullanmak istiyorsan bazı temel şeyleri öğrenmelisin. Şimdi /y/N) sorusuna ne diyeceğini bilmiyorsan senin bundan sonra destek alman artık zor olacaktır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Talhaberber

APPRENTICE
1 Şub 2018
59
0
0
28
y dedim zaten. Ancak grafik sorunları tekrar çıktı ortaya yani yine 7mb gözükmeye başladı üstelik nvidia web driver seçili. Ne yapmalıyım hocam?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
İşte tam olarak bundan bahsediyorum güzel kardeşim. Ne yaptığını bilmiyorsun, her adımı körebe şeklinde bize soruyorsun, yardım alıyorsun ancak aldığın yardımın ne anlama geldiğini bilmiyorsun. Bunun içinde 50 mesajdır (sana yazılan yorumlar bunun 2 katı oldu) Grafik kartını tanıtmak kadar basit bir işlemi yapamıyorsun. Hackintosh kurulumu sadece birisinin senin elinden tutması ile olmaz. Senin de biraz öğrenmen gerekiyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: ResidentBomb

Talhaberber

APPRENTICE
1 Şub 2018
59
0
0
28
Hocam hak veriyorum ancak ne yapacağımı bilsem emin olun sormam. Amacım burada sizi meşgul etmek ya da vakit kaybettirmek değil ses sorununu kendim halletim interneti hallettim ancak şu grafik bir türlü olmadı onu da çok görmeyin lütfen.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
Bu forum engellemek için değil, PC sistemde Hackintosh kurun diye var! Senden kimse bir şeyi çok görmüyor. Sende bir şeyleri yapmanı bekliyor.!
#2 mesajda @ResidentBomb anlattığı şeyi yapman lazım. Yani daha ne kadar ayrıntılı anlatılabilir?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Talhaberber

APPRENTICE
1 Şub 2018
59
0
0
28
Ben ayrıntılı değil demedim. Sadece bende farklı bir sonuç verdi ve işlerin daha da kötü olmaması için destek alma talebinde bulundum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
Farklı sonuç veren nedir?
NVIDIA seçeneklerine girerek sürücüyü kaldırın. Ardından yeniden başlatmadan önce Terminal'e şu komutu girin. sudo webdriver -r Sistemi yeniden başlatın.
Yapman gereken açıkça anlatılmış.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Talhaberber

APPRENTICE
1 Şub 2018
59
0
0
28
Kesinlikle acikca anlatilmis ona bir lafim yok. Ben dediklerini harfiyen uyguladim hatta nvidia web driver aktif. Ne yazikki ekran kartimi tanimaz oldu bu seferde. Ekran kartini okutabilirim onceki gibi ancak kasarak kullanmakta uzuyor insani.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
@ResidentBomb arkadaşımın #2 mesajında yazdığı yönergeleri uygularsan bu kasma sorununun çözülecek. Ancak sorun; sen harfiyen uyguladım desen dahi bile uygulamamış olman. Bir ekran kartını tanıtmak bu kadar zor olamaz.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sxpal

APPRENTICE
20 Kas 2017
61
6
21
43
Bilgisayarında sol üstteki Elma işaretine tıkla "About This Mac" ' e bas. macOS High Sierra yazısının hemen altında Version 10.3.3 yazan yere tıkla parantez içerisinde sürüm numarası çıkacaktır. Muhtemelen 17D47 dir burada çıkacak olan sürüm numarası. Bunu öğrendikten ya da emin olduktan sonra. Sistemin kurulu olduğu diske git ve sırası ile Library/extensions klasörü içerisinde NVDAStartupWeb.kext dosyasını bul.
Dosyaya sağ tıkla ve "show package contents" e bas. Contents klasörü içerisinde ki info.plist dosyasını text edit ile aç. Aşağılarda NVDARequiredOS yazan yerin altındaki strings aralığına mac sürüm numaran ne ise onu aynen yaz ve kaydet. Makinayı yeniden başlat.

Talhaberber

APPRENTICE
1 Şub 2018
59
0
0
28
@montezuma hocam neden uygulamayayım. Bu sistemin doğru düzgün çalışmasını neden istemeyeyim ki? Ayrıca bu kadar zor değildir tabii sizin için ancak eğer o kadar kolay olsaydı bununla ilgili binlerce sorun bir o kadar da cevap olmazdı.
@sxpal hocam sitemimin kurulu olduğu diskte Library diye bir şey yok. Efi ve boot var belki gizlidir diye gizli dosyaları açmayı da yaptım ancak hala gözükmüyor. Clover içindeki kextlerde ise yine "NVDAStartupWeb.kext" adında bir dosya bulamadım.

9 Tem 2017
218
62
251
30
Aldığın hata tam olarak ne?

Öncelikle "config.plist" dosyasında NVIDIA kurduktan sonra Verbose modu sistemi açamadığın sürece kullanma. Verbose mod NVIDIA'nın çalışmasını engelleyen bir özelliğe sahip.

"EFI" ve "boot" klasörleri Windows kurtarma bölümünde bulunur. Doğru diski incelediğinden emin ol. Kurulumu yaptığın root diskine bakacaksın. Yani HFS formatlı olan bölüntüye.

Talhaberber

APPRENTICE
1 Şub 2018
59
0
0
28
Hocam alakası var mı bilmiyorum ancak sudo webdriver -m 17D47 yazınca terminale şöyle diyor "Setting NVDARequiredOS to 17D47" altında ise "Error: Couldn't set a required value in a property list" daha sonrasında aynı kodu tekrar yazınca "NVDARequiredOS already set to 17D47
No changes were made" diyor. Aldığım hata tam olarak şu: ekran kartını okumaması yani yine Graphics: kısmının 7mb olarak kalması. Dediklerinizi 3 kere tekrar yaptım ancak yine bir sonuç alamadım. Hocam HFS formatlı olan bölüntü "dede" adını verdiğim bir bölüntü bu bölüntüyü nasıl görüntüleyebilirim? Bu arada verbose modsuz nvidia web driver aktif dahi olmuyor. Verbose modla girdiğim zaman aktif olarak gözüküyor ancak grafik sorunları devam ediyor

Edit: Hocalarım, NVDAStartup kextini buldum ancak dediğiniz yerde zaten benim sürümüm yazıyor orada bir sıkıntı yok yani.

Talhaberber

APPRENTICE
1 Şub 2018
59
0
0
28
Görüntü alıyorum hocam ancak şöyle "
"
Yani siz Clover dosyasını verdikten sonra çözülen problemin aynısı

Talhaberber

APPRENTICE
1 Şub 2018
59
0
0
28
Hocam niye bilmiyorum ancak siz Clover dosyasını verdikten sonra yani problem çözüldükten sonra yine verbose modsuz açamıyordum. Sadece ara ara takılmalar oluyordu. Verbose mod ile birlikte çalışıyordu yani ancak.

Bu arada verbose mod ile aktif oluyordu Web driver.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler