GTX 1070 High Sierra Grafiklerde Takılma

sxpal

APPRENTICE
20 Kas 2017
61
6
21
42
Başlık yönetim tarafından değiştirilebilir benim aklıma gelen bu oldu şu anda.

Asus z270F
i7 7700k
2x16 32 GB DDR4
NVIDIA 1070
4k monitor

sürekli problemlerle karşılaşıyorum ve çözemedim. Şunu belirtmek isterim tecrübesiz bir hackintosh kullanıcısı olmamama rağmen bu sisteme geçtiğimden beri bir türlü stabil bir hale getiremedim.

Yaşadığım sorunun başını çeken ilk şey görsellerdeki küçük takılmalar ve final cut pro içerisindeki akıl almaz yavaşlık.

Geekbench, luxmark, vb testlerde normal çalışıyor gibi gözüküyor ama görsel geçişlerde ufak minik donmalar vs.

Örn: Youtube video izlerken tam ekrana geçişte anlık takılamlar.

Bunların haricinde iTunes video oynatımı dahil olmak üzere bir çok şey de problem yaşıyorum. Tüm fixleri uygulamama rağmen iTunes den video izleyemiyorum. HEVC desteği tam doğru çalışmıyor.

Grafik arayüzündeki takılmalar çok can sıkıcı, sistemin normalde nasıl çalıştığını bildiğimden bir gariplik var.
Bios ayarlarında bir sorun olduğunu düşünmüyorum herşey olması gerektiği gibi.

En son denediğim config dosyasınının linkini veriyorum çok fazla şey denedim en son config de beta argumentlere kadar hepsini denedim.

Ve ayrıca NVIDIA web Driver kullanırken neden NVIDIDA GARPHICS FIX kext kullanılıyor anlamıyorum sanki o kexti kullandığımda daha da kötü bir etkisi oluyor.

Zippyshare.com - EFI.zip

Bir problem daha, ekran uyku moduna girdiğinde tekrar normal bir görüntü almak için ekran kartının arkasından hdmi kablosunu çıkartıp takmak gerekiyor. Görüntü eski tüplü televizyonlardaki karlanmanın 4k olanı :)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sxpal

APPRENTICE
20 Kas 2017
61
6
21
42
CUDA driver kurup grafik ve Final Cut Performansına etki edip etmediğini kontrol et.
CUDA Drivers for MAC Archive|NVIDIA
Kurulu zaten pek bir etkisini görmedim kurmadan da denedim. Yani kendimi makinayı tariflemek konusunda zorluyorum :) Yıllardır bir çok hackintosh kullandım en sıkıntı çektiğim bu oldu. Native power vs bir yerlerde sorunlar var ama çözemiyorum. Görünürde gündelik kullanım içerisinde hiç bir sıkıntı yok gibi duruyor. Facetime, imessage, icloud vs herşey çalışıyor. Ancak gerekli gereksiz öyle takılmalar oluyor ki anlamsız.

Şu an bios dan igpx de açık, ikisinide görüyor cihaz, monitör nvidia 1070 e bağlı.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
BIOS monitör öntanımlı olarak harici ekran kartı olarak ayarlı olsun. Ek olarak High Sierra yerine Sierra'da kulllanabilirsin. Zira Sierra ila HS arasında bazı programların güncellenmesi dışında performans olarak bir fark yok.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sxpal

APPRENTICE
20 Kas 2017
61
6
21
42
BIOS monitör öntanımlı olarak harici ekran kartı olarak ayarlı olsun. Ek olarak High Sierra yerine Sierra'da kulllanabilirsin. Zira Sierra ila HS arasında bazı programların güncellenmesi dışında performans olarak bir fark yok.
Dediğin gibi BIOS içerisinde öntanımlı olarak PEG ekran kartı seçili. Sierra kullanmak istemiyorum önceliklli olarak native nvme desteği yok. Ve tüm system backup'ı High Sierra üzerinden :)

Herşey normal gözüküyor yada benim beklentim çok yüksek :)) Ama takılmaların bu arayüzde bu kadar hissedilir olması çok mantıklı değil.
Bir ara Logic Pro X de güncellenmeden önce, pencereyi tutup büyütünce bir yavaşlık söz konusuydu, hackintosh kaynaklı diye düşünürken orjinal mac pro cube de de aynısını yapınca Apple kaynaklı yazılımsal bir şey olduğunu anladım. Sonra gelen güncellemelerle bu tüm cihazlarda daha normalleşti.

Şimdide benzer şeyi genel sistemde hissediyorum. 4k monitör ile ilgili bir şey oluyor desem ekran kartı 1070 artık ve hd 630 da bu kadar arayüz oynaması olmuyordu.

Aklınıza bir şey gelirse yazarsınız, elimde tesbih Forumda volta atıyorum artık :)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
Native NVME desteği olmaması çok önemli değil. Zira Config yaması ile bu sürücüler zaten yerleşik gibi tanınmakta. Ek olarak dediğin gibi sorun yazılımsal olabilir. Dolayısıyla eğer High Sierra ile performansta bir sorun hissediyorsan Sierra ile devam etmeni öneririm.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

sxpal

APPRENTICE
20 Kas 2017
61
6
21
42
Native NVME desteği olmaması çok önemli değil. Zira Config yaması ile bu sürücüler zaten yerleşik gibi tanınmakta. Ek olarak dediğin gibi sorun yazılımsal olabilir. Dolayısıyla eğer High Sierra ile performansta bir sorun hissediyorsan Sierra ile devam etmeni öneririm.
Sierra alternatiflerim içerisinde değil şu an, bakalım herşey yeni bir takım yöntemler çıkacaktır ileriki zamanda.
Bari bu arada şunu tekrar dile getireyim, ekran uyku moduna girdikten sonra, uyandırdığın zaman karlı bir görüntü geliyor.
HDMI kablosunu çıkarıp tekrar taktığında normal görüntü geliyor, bununla ilgili bir fikrin var mı?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,797
7,586
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler