bağlantıdan Clover Configurator indirin ve uygulamalar içerisine atın. Açın. Üst bantta simgesini göreceksiniz. Simgeyi tıkladığınızda High Sierrayı kurduğunuz diskin karşısında Mount Partition göreceksiniz. Tıkladığınızda High Sierra kurduğunuz diskin efi bölüntüsü açılacaktır. Usb içerisindeki Efi klasörünü buraya atın. (Kopyala/Yapıştır) Artık sistemi Usb olmadan açabilirsiniz.
Not: Simgeyi ilk tıkladığınızda bir disk görüntüsü gelebilir Mount Partition görmek için onu da tıklayın Açılan Efi bölüntüsünü görmek için üst banttan Git/Bilgisayar seçin.
drive.google.com
Ethernet için Ethernet kart modeliniz gerekiyor.
Yine ses içinde ses kart modeliniz.
Bunları yazarsanız çözülür.
Burada ki dosyaları masaüstüne atıp RAW dosyasını rufus ile usb ye yazdıracağım değil mi? ve ek olarak _MACOSX dosyası ne oluyordu?
-----
Ethernet ve Ses
Burada ki dosyaları masaüstüne atıp RAW dosyasını rufus ile usb ye yazdıracağım değil mi? ve ek olarak _MACOSX dosyası ne oluyordu?
-----
Ethernet ve Ses
-------------
Ek olarak USB içine yazdırdığım high sierra imajının içide bu şekilde bir dosya olması gerekmiyor mu?
-----
Ethernet ve Ses
-------------
Ek olarak USB içine yazdırdığım high sierra imajının içide bu şekilde bir dosya olması gerekmiyor mu?
Bu iki dosyayı indirdim EFI dosyalarını ve kurulum sonrası dosylarını içeren klasörü şimdi config plist ayarı yapıp ardından boot ayarlarımı yapıp kuruluma geçiyorum doğru mu?
Ek olarak geçen sefer yeni sürüm OpenCorde hata alıyordum umarım bu sefer olmaz.
-----
Ethernet ve Ses
-------------
Bu iki dosyayı indirdim EFI dosyalarını ve kurulum sonrası dosylarını içeren klasörü şimdi config plist ayarı yapıp ardından boot ayarlarımı yapıp kuruluma geçiyorum doğru mu?
Ek olarak geçen sefer yeni sürüm OpenCorde hata alıyordum umarım bu sefer olmaz.
---------------
ethernetim için kext ne seçicem?
Şimdi attığını zip EFI dosyasını OpenCore yerine kurdum ( anakartımın ismi olduğu klasörden bahsediyorum) Şimdi içerisinde bulunan config plistin adını yanlış mı acaba? ve ek olarak boot ayarlarını sıralamayı USB belleği seçmeme rağmen clover ekranı gelmeyip windows başlatılıyor.
1- Attığınız EFI dosyasında ki configi değiştireyim mi?
2-Resimde bulunan configin adlandırılması doğru mu? (-__ işaretleri var başında )
3- Neden USB seçmeme rağmen blgisayar inatla windows başlatıyor?
4-OpenCore ile yapamaz mıyız?
Merhaba
@strangerone macosu kurdum ancak clover ile değil. OpenCore 9.1 ile kurdum. Şuan hala flash bellek ile boot ediyorum. Masaüstüne kadar ulaştım.
1-) OpenCore ile nasıl flashsız boot edicem.
2-)Kextleri OpenCore ile nasıl kurucam?