Güncelleme sonrası kapanma

mmk

APPRENTICE
21 Eki 2017
57
6
21
50
İstanbul
Merhaba
High Sierra yı osxinfoHS_Laptop.raw.zip bununla sistemi yükledikten sonra güncelleme geliyor. App store dan güncelledikten sonra açılıyor. Tekrar sistemi kapatıp açtığımızda direk bilgisayarı kapatıyor. Bunu nasıl çözebilirim güncelleme yapamıyormuyuz?

Merhaba Sorunu şu şekilde çözdüm.
Win 10 üzerinden Montezuma hocanın EFI Mount etme işlemini uygulayıp EFI içini değiştirdim. Sorunsuz açıldı .
Fakat App Store da güncelleme varmış gibi duruyor içine girdiğimizde yok güncelleme yüklenmedi uyarısıda alıyorum. Buna bir çözüm varmı?

Malesef olmadı çözememişim 1 sefere mahsus açıldı sistemim :(

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
He ne kadar High Sierra kurulum mantığını hem video hem de yazılı rehberlerde anlatmış olsam da, burada temel olarak bir daha yazayım. High Sierra iki aşamalı kurulum ya da güncelleme yapar. İlk aşamada kurulum dosyaları, kurulum yapılacak diskin içine kopyalanır, ardından sistem yeniden başlatılır ve ikinci kurulum aşamasına geçilerek, diskin içine kopyalanan kurulum dosyalarının kurulmasına başlanır. Tabii biz Hackintosh kullandığımız için ve Clover boot menüde bunu el ile seçmeliyiz. Bunun Clover boot menüden Install High Sierra seçeneği seçip kurulum başlatılır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mmk

APPRENTICE
21 Eki 2017
57
6
21
50
İstanbul
He ne kadar High Sierra kurulum mantığını hem video hem de yazılı rehberlerde anlatmış olsam da, burada temel olarak bir daha yazayım. High Sierra iki aşamalı kurulum ya da güncelleme yapar. İlk aşamada kurulum dosyaları, kurulum yapılacak diskin içine kopyalanır, ardından sistem yeniden başlatılır ve ikinci kurulum aşamasına geçilerek, diskin içine kopyalanan kurulum dosyalarının kurulmasına başlanır. Tabii biz Hackintosh kullandığımız için ve Clover boot menüde bunu el ile seçmeliyiz. Bunun Clover boot menüden Install High Sierra seçeneği seçip kurulum başlatılır.
Hocam sorunum kuramamak değil ki Kurulum yapıyorum. Açılıyor. Kextler vs yükleyip normal şekilde (usb siz) açılışını sağlıyorum. Bir kaç kez tekrar başlatıyorum. Windows açıyorum. High sierra açıyorum. Her şey normal sorunsuz.çalışıyor Apple store giriş yapıyorum program indirip kuruyorum. Sorun yok. daha sonra güncelleme geliyor. Apple Store dan güncelle diyorum yükleme yapıldıktan sonra restart gerekli diyor. Tamam deyip bilg. restrart yapıyor kurulum yapılabilmesi için Açılıyor Apple store da görünmemesine rağmen Güncelleme yapılamadı uyarısı alıyorum. Daha sonra tekrar kapatıp açtığımda şifre girmek için gelen ekran geleceği zaman bilgisayar komple kapanıyor (Restart değil power tuşuna basmam gerekiyor) ve bunu artık sürekli yapıyor. Bilgisayar kapandığı için -V ile göremiyorum takılmıyor direk kapanıyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Mesajımı dikkatli oku; "Kurulum ya da güncelleme" diye belirtmişim.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mmk

APPRENTICE
21 Eki 2017
57
6
21
50
İstanbul
pQGDbWoBsLlJ3M3Dnhrgp35btGUkdXuF.jpeg
Mesajımı dikkatli oku; "Kurulum ya da güncelleme" diye belirtmişim.
Özür hocam ama bak benim açılış bu şekilde tek işlem görünüyor

Yok Hocam
Sizin son yapmış olduğunuz High Sierra İmajı ını indirdim. USB ye yazdım ve HFS+ olarak diskimi formatladım. HDD ismini özellikle sierra koydum karışıklık olmaması için daha sonra değiştiriyorum. Kurulum yaptım. Peşine Clover yükledim. Kextleri yükledim. Herşey normal çalışıyor (Ekran kartım hariç :) ) daha sonra high sierra ya Apple store dan güncelleme geliyor. Zannedersem tam hatırlamıyorum. Itunes güncellemesi bunu indirirken yeniden başlatma gerekli diyor bundan sonra oluyor dediklerim. Bilgisayar kapanıyor açılırken resimdeki gibi ekran geliyor Hıgh Sierra yüklü hdd mi seçiyorum açılıyor Güncelleme Yüklenmedi tekrar yükleyin diyor. Kapandıktan sonra bir daha açılmıyor kapanırkende komple kapanıyor. Restart yapmıyor.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
. Bilgisayar kapanıyor açılırken resimdeki gibi ekran geliyor
Açılırken ikinci bir seçenek gelmiyor mu? Gelmiyorsa sorun diskinin MBR formatlı olmasından kaynaklı olarak güncelleme yapmıyor olması olabilir. Bu gibi durumlarda en sağlıklı çözüm diskini kurulumu Ekranında tamamen formatlayıp ilk olarak macOS kurulumu ardından Windows kurulumu yapman. Bu sayede her iki işletim sistemini UEFI olarak kullanabilceğin gibi, güncellemelerde ve boot esnasında sorunlar ile karşılaşmazsın. Bunun için aşağıdaki rehberi takip edebilirsin.
Tek HDD'de UEFI MacOS Sierra⎪ Win 10 ⎪Ubuntu Kurulumu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mmk

APPRENTICE
21 Eki 2017
57
6
21
50
İstanbul
Açılırken ikinci bir seçenek gelmiyor mu? Gelmiyorsa sorun diskinin MBR formatlı olmasından kaynaklı olarak güncelleme yapmıyor olması olabilir. Bu gibi durumlarda en sağlıklı çözüm diskini kurulumu Ekranında tamamen formatlayıp ilk olarak macOS kurulumu ardından Windows kurulumu yapman. Bu sayede her iki işletim sistemini UEFI olarak kullanabilceğin gibi, güncellemelerde ve boot esnasında sorunlar ile karşılaşmazsın. Bunun için aşağıdaki rehberi takip edebilirsin.
Tek HDD'de UEFI MacOS Sierra⎪ Win 10 ⎪Ubuntu Kurulumu | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Hocam Bu dediğiniz sistemde yaptım. Daha önce Hdd mi Hem win 10 hemde Hackintosh um UEFI yüklü. Çok ilginç tekrar kuracağım şimdi güncelleme yapmıyayım bari çözemeyeceğiz galiba :(

Hocam Bu dediğiniz sistemde yaptım. Daha önce Hdd mi Hem win 10 hemde Hackintosh um UEFI yüklü. Çok ilginç tekrar kuracağım şimdi güncelleme yapmıyayım bari çözemeyeceğiz galiba :(
Hocam kurulumda disk izlencelerinde daha önce Mac os Extended Journaled seçmiştim şimdi günlüklü görünmüyor ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Görünmemesi mümkün değil.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe