Hackintosh Genel Sorularım ve Donanım Uyumu

Kefelon

APPRENTICE
2 Şub 2018
3
0
0
28
Merhaba Hackintosh camiasına yeni atılma isteği duydum ve araştırabildiğim her kaynağa bakma aşamasındayım şuan. Genel manada bir fikir oluşmaya başladı aklımda ancak siz değerli forum kullanıcılarından bire bir cevap almak içimi rahatlatacağından bu konuyu açmak istedim. Bol bol sorum olduğu için numaralandırma yapacağım. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

1- Donanımım uyumlu mu?

Biraz bakındığımda uyumlu gibi duruyor ama tekrar sormak istedim sizlere;

i5-6400
MSI H110M PRO VD (Anakartın ethernet portu ile internete bağlıyım. WiFi, Bluetooth alıcım yok)
Corsair 2400 Mhz 8 GB DDR4 RAM
Asus GTX 750 TI (Monitör çıkışı olarak DVI-D kullanıyorum ekran kartında)
WD Blue 1 TB Harddisk
2 adet Samsung 750 Evo 120 GB SSD (Birine Windows, birine Mac OS kurma hayalim var ama hayırlısı :D )

2 - Hackintosh bana gerekli mi?

Gününün büyük çoğunluğunu Android Studio, Adobe Photoshop, Adobe Premiere vb. programlar üzerinde geçiren biriyim. Mac OS'un bu tür render programlarında daha iyi ve seri olduğunu duydum hep. Windows'dan geçersem fark hisseder miyim bu programlarda? Birde ek olarak Final Cut Pro ve Sketch gibi Mac'e özel programlarıda kesin kullanırım. Bu yüzden mantıklı gibi geldi Hackintosh benim için ama sizce gerçekten gerekli mi, uğraşmama değer mi? (Windows arayüzünden bıkmış olmamda biraz dürtmüyor dersem yalan olur.)

3 - Hackintosh'un Spectre ve Meltdown karşısında konumu ne?

Bu konu hakkında net konuşan göremedim pek ama yinede sormak istedim. Malumunuz Spectre ve Meltdown açıkları aldı başını gidiyor. Hackintosh cihazlar bu açıklar karşısında ne konumda? Apple'ın Mac OS yamaları bizi de koruyor mu?

4 - Bir SSD'ye Windows, Bir SSD'ye Mac OS kurmak

Donanım kısmında belirttiğim gibi elimde 2 adet Samsung 750 Evo 120 GB SSD ve 1 adet WD Blue 1 TB harddisk mevcut. Bu 750 evo SSD'lerden birine Mac OS, diğerine Windows kurmak istiyorum. WD Blue 1 TB ise genel depolama ihtiyacımı karşılayacak her iki işletim sistemi içinde. Bunu yapabilmem mümkün mü?

5 - Mac Bilgisayarım Yok

Mac OS görüntü dosyalarını çoğu rehberde Mac bilgisayar ile indirip oradan USB'ye yazıyorlar. Benim ise ulaşabileceğim bir mac yok. Bu USB'yi nasıl hazırlayacağım?

6 - Rehber

Nereden başlayacağımı tam olarak bilmiyorum, rehber takip etmek oldukça rahatlatır işimi. En güncel Mac OS sürümü 2 farklı SSD'ye kurmak için rehber öneriniz varsa talibim :)

Teşekkür ederim

Bilgi birikimini, sorularıma yanıt vermek amacıyla sunan tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Hackintosh dünyası biraz karışık ve insan bir bilene danışmadan başlamak istemiyor :)

Son düzenleme:

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
1- Evet donanımın uyumlu.

2- Hackintosh'un sana gerekli olup olmadığını sen bilebilirsin. :) Cevabı şöyle değiştireyim bu konuda fikrim yok o programları kullanmıyorum.

3- Düzgün kurulmuş bir Hackintosh tipik bir Apple marka bilgisayarda çalışan Mac OS gibi çalışır. Çok az konuda yetersizdir. Örneğin bootcamp gibi. Yani Apple ne gibi önlem alırsa o şekilde korunmuş oluyoruz. BIOS güncellemeleri zaten Hacintosh'dan bağımsız bir şey.

4- Evet mümkün fakat tavsiyem 1 TB'lık diskini exFAT olarak formatlaman. Böylece iki işletim sisteminde de sürücüye hakim olursun. Zira Mac OS NTFS okur fakat yazamaz, Windows'da Mac OS formatlarını okumaz. exFAT bu yüzden en güzel seçim olur.

5-Siteden imajı indirip Windows üzerinde yazdıracaksın.

macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı
macOS High Sierra 10.13.3 Güncel Kurulum İmajı

High Sierra daha güncel sürümdür. Ben Sierra kullanıp da hiç High Sierra kullanmadığım için farklarını sana söyleyip sıralayamam.

6- Önce temeli kavraman için:

Hackintosh kuracakların bilmesi gereken temel kaideler
Adım adım MacOS Hackintosh Kurulum Rehberi

Geri kalanı için forumu dolaşırsan aradığın birçok soruya cevap bulabilirsin.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz

Kefelon

APPRENTICE
2 Şub 2018
3
0
0
28
1- Evet donanımın uyumlu.

2- Hackintosh'un sana gerekli olup olmadığını sen bilebilirsin. :) Cevabı şöyle değiştireyim bu konuda fikrim yok o programları kullanmıyorum.

3- Düzgün kurulmuş bir Hackintosh tipik bir Apple marka bilgisayarda çalışan Mac OS gibi çalışır. Çok az konuda yetersizdir. Örneğin bootcamp gibi. Yani Apple ne gibi önlem alırsa o şekilde korunmuş oluyoruz. BIOS güncellemeleri zaten Hacintosh'dan bağımsız bir şey.

4- Evet mümkün fakat tavsiyem 1 TB'lık diskini exFAT olarak formatlaman. Böylece iki işletim sisteminde de sürücüye hakim olursun. Zira Mac OS NTFS okumaz, Windows'da Mac OS formatlarını. exFAT bu yüzden en güzel seçim olur.

5-Siteden imajı indirip Windows üzerinde yazdıracaksın.

macOS Sierra 10.12.6 Güncel Kurulum İmajı
macOS High Sierra 10.13.3 Güncel Kurulum İmajı

High Sierra daha güncel sürümdür. Ben Sierra kullanıp da hiç High Sierra kullanmadığım için farklarını sana söyleyip sıralayamam.

6- Önce temeli kavraman için:

Hackintosh kuracakların bilmesi gereken temel kaideler
Adım adım MacOS Hackintosh Kurulum Rehberi

Geri kalanı için forumu dolaşırsan aradığın birçok soruya cevap bulabilirsin.
Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. 750 TI hakkında çalışmıyor, sorun var gibi bir kaç konu gördüm o aklımı karıştırıyordu bir tek. HDD konusunda exFat tavsiyeniz çok önemli bir püf noktası oldu benim için teşekkürler. SSD için söyleyebileceğiniz bir şey var mı? Samsung 750 Evo 120 GB iki adet SSD'im var. Birine normal bir şekilde temiz Windows kurulumu yapacağım ilk olarak. Diğerine ise Mac OS kurmak istiyorum. Diğeri içinde tavsiye edebileceğiniz şeyler var mı?

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
750 Ti çalışır. Forumun yöneticisi yanılmıyorsam o kartı kullanıyor. Nereden duydun bilmiyorum ama yanlış bilgi.

Ayrı HDD'lere UEFI MacOS Sierra | Windows 10 | Ubuntu Kurulumu

Bu konu sana yardımcı olur. Sen Ubuntu adımını atlayacaksın sadece.

SSD konusunda herhangi bir sıkıntı yok.

Tek yapman gereken rehberleri harfiyen uygulaman. Olur da yine takılırsan ilgili forumda başlık açarak yardım isteyebilirsin.

Bir tavsiye daha vereyim. Temiz bir kuruluma ulaşana kadar elinde bir işletim sistemi olsun mümkünse. Hem yardım isteyebilirsin hem de aldığın yardımları uygulayabilirsin böylece.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

Kefelon

APPRENTICE
2 Şub 2018
3
0
0
28
750 Ti çalışır. Forumun yöneticisi yanılmıyorsam o kartı kullanıyor. Nereden duydun bilmiyorum ama yanlış bilgi.

Ayrı HDD'lere UEFI MacOS Sierra | Windows 10 | Ubuntu Kurulumu

Bu konu sana yardımcı olur. Sen Ubuntu adımını atlayacaksın sadece.

SSD konusunda herhangi bir sıkıntı yok.

Tek yapman gereken rehberleri harfiyen uygulaman. Olur da yine takılırsan ilgili forumda başlık açarak yardım isteyebilirsin.

Bir tavsiye daha vereyim. Temiz bir kuruluma ulaşana kadar elinde bir işletim sistemi olsun mümkünse. Hem yardım isteyebilirsin hem de aldığın yardımları uygulayabilirsin böylece.
yardımlarınız için teşekkür ederim. ilk iş ben dosyalarımı yedekleyip temiz bir windows kurayım. sonrasında ise hackintosh'a başlarım. umarım başarılı kurulum konusunu açmak nasip olur :D

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
İnşallah, acemi olduğun için biraz kafan karışacak ama 1-2 hafta sonra yahu ne kolaymış diyeceksin. Biraz göz korkutuyor ama merak etme sadece rehberleri uygula :)

Kolay gelsin.

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
  • Like