Hackintosh HDD Değiştirme

ahmetozcan

PADAVAN
30 May 2017
116
17
71
32
Şuan stabil olarak Mac OS X kullanabiliyorum ancak şöyle bir işlem yapmak istiyorum. şuan pcmde ssd var ve mac bunun içerisinde kurulu. birde kullanmadığım bir hdd var.
ben tekrar kurulum. ile uğraşmadan,deneme yanılma ile zor zekat bulduğum kextleri tekrar aramadan boş harddiskin içine sistemi nasıl geçirebilirim

yani şuanki sistemi olduğu gibi boş hdd içerisine kopyalayıp hdd yi bilgisayara takıp kaldığım yerden devam etmek istiyorum mümkünmüdür?

tosbaha

PADAVAN
MODERATOR
DEVELOPER
11 Mar 2017
140
118
0
48
Eğer anakartınız UEFI destekliyorsa mümkün. Ama eski tip MBR den boot ediyorsanız daha karışık.

1. Kopyalayacağınız HD yi Disk Utility ile açın ve Erase ile partition silin. Silerken Partition olarak GUID i seçin
2. İstediğiniz bir Clone programı ile(Carbon Copy Cloner, SuperDuper vs) kaynak HD'nizi diğer HD ye kopyalayın.
3. Makineyi Boot edin. Yeni HD den sistemi başlatın ve Cloverı o HD ye kurun.
4. UEFI yi ayarlayarak yeni HD den başlatmayı sağlayın.

Herşey çalışmadan orjinal HD deki macOS u silmeyin. Her ihtimale karşı elinizde bootable bir macOS USB olursa, makineyi onunla başlatıp devam edebilirsiniz.

• Like
Tepkiler: montezuma
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler