Hackintosh ile icloud hesabı bağlamak güvenli mi?

leonurdo

APPRENTICE
30 Mar 2018
96
20
21
41
Merhaba,

Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu linkinden de anladığım üzere hackintosh yapıldığında bir apple cihazı taklit ediyoruz. ve bu cihaz ID si şuan apple sistemine tanımlı olmasa bile heran tanımlanabilir ve hackintos sisteminin apple tarafından tespit edilebileceğini düşünüyorum. Hackintosh yüklemenin yasal olmaması yanı sıra bunun apple tarafından tespit edilebilmesinin ne gibi yaptırımları olup icluod hesabımızı blokladıklarını okudum internetten.

sorum şu ki; evde bir adet mac cihazım var ve orjinal ID si haliyle. Kurduğum hackintosh cihazı linkteki işlemler ile aynı ID yi versem bu olayı çözer mi yoksa daha da mı karışık bir hale getirir? sonuçta icloudun eşleştiği tek bir cihaz ID gözükecek hem orginal mac hem hackintosh kullanmama rağmen? ayrıca aynı andan online olmaları sconflict vs sorun olur mu?

Hiç bir apple yetkilisi gelip laptobumuzu açıp kontrol etmez haliyle ama uzaktan tespit edilebilir? ve sonuçları ne olur merak ediyorum?

Teşekkürçer

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,799
7,586
4,401
Hackintosh hesabınla bir iCloud hesabı sorunsuzca kullanabilirsin. Uygulama satın alabilir, müzik indirebilir, kısaca gerçek bir Mac cihazda ne yapıyorsan aynı şekilde yapabilirsin. Hackintosh kurulumu illegal değildir. Zaten ücretsiz dağıtılan bir işletim sistemini kullanıyorsun. Genelde bloklanan sistem ve o sistem ile kullanılmaya çalışılan hesap için oluyor. Ancak hesap üzerinde hiç bir ban durumu olmaz. Eğer hesabın bloklandığını düşünüyorsan Apple Servisi arayıp hesabını tekrar aktive edersin. Cihazda ise cihazın UUID'si bloklanır. Bunun da sebebi, aynı cihaza farklı farklı MLB ve ROM kimlikleri, farklı SMBIOS kullanmak sonucu cihazın tespit edilmesi. Ben kendi cihazlarımda yıllardır kendi ürettiğim seri numarasını kullanıyorum. Burada ki ipucu; Bir sisteme hangi Seri numarası ve ile kurulum yaptıysan onunla devam etmen.
Gerçek bir mac cihazın seri numarasını kullanma. Zira bu tespit edilirse sadece Hackintosh cihazın değil, mac cihazında bloke edilebilir.
Ve son olarak; hiç bir Apple yetkilisi gelipte senin cihazına açmaz, uzaktan tespit edemez. Ve bunun hiç bir cezai durumu yok. Apple 3 yıl evvel çok zorlaştırmıştı iCloud olayını. O zaman bir kaç defa Apple Servisi arayıp Hackintosh cihazımı aktif ettirdiğimi biliyorum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

leonurdo

APPRENTICE
30 Mar 2018
96
20
21
41
Çok teşekkürler. Ancak mac olmayan cihazlara mac os işletim sistemi kurulması kullanım haklarıni ihlal ediyor diye biliyorum. Gelip cihazımı takibi açmayacaklar ama sahip olduğum sahte cihaz kimliği gerçek bir cihaz kimliği ile çakışır diye endişelenmiştim. ve icloud dan da kimliğimi ele verirrim diye. Şuanda imessage kurulum adımlarından gerekli kontrolleri yaptıktan sonra çakışmıyor ise bile gelecekte çakışmayacağının da garantisi yok? Bunu olasılığı nedir acaba?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,799
7,586
4,401
Hak ihlali yok. Her ne kadar Apple kullanıcı sözlemesinde bununla ilgili yasal zorunluluklardan bahsetse de, bununla ilgili bir illegal bir durum söz konusu değil. Nihayetinde dediğim gibi ücretsiz dağıtılan bir işletim sistemi kullanıyoruz. Ancak yıllar önce birilerinin yaptığı gibi donanım ve yazılımı aynı aynı anda satmaya kalkarsan bu illegale giriyor ( Yıllar önce bir şirket bunu yaptı. Hackintosh'u hepsi bir arada satmaya kalktı ve Apple buna dava açıp kazandı.) Ancak o dönemde de Mountain Lion ve öncesi idi ve bu işletim sistemleri de para ile satılmaktaydı. Ben kendi adıma konuşayım; Yıllardır Hackintosh cihazlarımda kendi ürettiğim seri numaraları ile sorunsuz iCloud bağlanıyorum ve şu ana kadar bununla ilgili sıkıntı yaşamadım. Ve ürettiğin bir seri numarasının çakışma ihtimali Sayısal lotoda büyük ikramiyeyi tutturman kadardır.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Mr. Kelek Karpuz

leonurdo

APPRENTICE
30 Mar 2018
96
20
21
41
ilginç bir sorum daha olacak yanlış biliyorsam kusura bakmayın; clover bootloaderda cihaz seri numarasını ve sanırım donanım idsini random değiştirebiliyorduk. Bildiğim kadarıyla windows oem lisanslar anakartta idsi gibi bi id ye bağlı. yukardaki random donanım ıd değiştiriğimizde windows lisansımızı kaybetmeyiz değil mi? Bios düzeyinde değil bu sadece mac için fake id ler bunlar?

ayrıca ilk hackintosh kurulumunda üretilen cihaz id yi apple sitesine girdiğimde böyle bir cihaz çıktı veritabanında. (dolayısıyla imessenger vs kullanamayacaktım) bu sizin bahsettiğiniz sayısal loto çakışması mı :)

hamzadural

PADAVAN
16 Ara 2017
124
17
71
26
Bishkek
bu id numarası nı değiştirdiğiniz zaman donanımın id si değistirmez muhtemelen os un gördüğü id numarasını değiştiriyordur

veyselfurkan2

APPRENTICE
19 Mar 2018
5
1
0
26
İstanbul, Türkiye
Ben High Sierra kurulumu yaptım. iCloud test ettim çalışıyor, iMessage, FaceTime'da giriş yaptı. Hiçbir seri numarası değişikliği yapmadım. Bu olay nasıl oluyor? Montezuma hocamın bahsettiği random (kendi ürettiğimiz) seri numarasını nasıl giriyoruz? Çok gerekli mi? Değiştirmeyip, önlem almadık diye ileride sistem kitlenmesin?

Son düzenleme:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,799
7,586
4,401
Ben High Sierra kurulumu yaptım. iCloud test ettim çalışıyor, iMessage, FaceTime'da giriş yaptı. Hiçbir seri numarası değişikliği yapmadım. Bu olay nasıl oluyor?
Cİhazın UUID'si geçerli bir kimliğe sahiptir, o yüzden. Eğer iMessage, FaceTime sorunsuz çalışıyorsa bir şey düzenlemene gerek yok.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

leonurdo

APPRENTICE
30 Mar 2018
96
20
21
41
Ben High Sierra kurulumu yaptım. iCloud test ettim çalışıyor, iMessage, FaceTime'da giriş yaptı. Hiçbir seri numarası değişikliği yapmadım. Bu olay nasıl oluyor? Montezuma hocamın bahsettiği random (kendi ürettiğimiz) seri numarasını nasıl giriyoruz? Çok gerekli mi? Değiştirmeyip, önlem almadık diye ileride sistem kitlenmesin?
Hackintosh kurulumu sırasında üretilen seri numarası daha önce apple sistemine kaydı yapılmayan bir cihaza ait yani bir değişiklik yapmanıza gerek yok.

veyselfurkan2

APPRENTICE
19 Mar 2018
5
1
0
26
İstanbul, Türkiye
Hackintosh kurulumu sırasında üretilen seri numarası daha önce apple sistemine kaydı yapılmayan bir cihaza ait yani bir değişiklik yapmanıza gerek yok.
Yani kurulum esnasında sistem herkese yeni bir seri numara üretiyor, doğru mu anladım? Yoksa default Windows sistemimizdeki seri numarası mı kullanılıyor? Sesli FaceTime aradım, çalıştı. iMessage deneme fırsatım olmadı. iCloud'a giriş yaparken biraz uğraştırdı bu sefer, daha önceden direk giriyordu. Şifre sıfırlamamı falan istedi bu sefer.

leonurdo

APPRENTICE
30 Mar 2018
96
20
21
41
Yani kurulum esnasında sistem herkese yeni bir seri numara üretiyor, doğru mu anladım? Yoksa default Windows sistemimizdeki seri numarası mı kullanılıyor? Sesli FaceTime aradım, çalıştı. iMessage deneme fırsatım olmadı. iCloud'a giriş yaparken biraz uğraştırdı bu sefer, daha önceden direk giriyordu. Şifre sıfırlamamı falan istedi bu sefer.
Windows ile alakası yok belli bir algoritma ile fake bir mac seri numarası oluşturuyor. Aşağıdaki linkten detaylı okuyabilirsiniz. bu seri numarasının geçerliğini kontrol edip 2. adımda da daha önce apple veritabanına kaydolmamış olması durumunda ilgili hizmetleri de kullanbilirsiniz ki zaten bu şartları sağladığınızı düşünüyorum 2 adımlık doğrulamayı yapın aşağıdaki makaleyi okuyup.

Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

Moderatörün son düzenlenenleri:

veyselfurkan2

APPRENTICE
19 Mar 2018
5
1
0
26
İstanbul, Türkiye
Windows ile alakası yok belli bir algoritma ile fake bir mac seri numarası oluşturuyor. Aşağıdaki linkten detaylı okuyabilirsiniz. bu seri numarasının geçerliğini kontrol edip 2. adımda da daha önce apple veritabanına kaydolmamış olması durumunda ilgili hizmetleri de kullanbilirsiniz ki zaten bu şartları sağladığınızı düşünüyorum 2 adımlık doğrulamayı yapın aşağıdaki makaleyi okuyup.

Hackintosh Cihazlarda iMessage Etkinleştirmek | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Şu an sorun yok zaten. Ben öğrenmek için sormuştum. Hayırlı akşamlar.

• Like
Tepkiler: montezuma
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler