Hackintosh Uyumlu Sistem Toplama

kawa_rules

APPRENTICE
27 Eki 2017
3
0
0
46
Herkese merhaba,

Müzikle uğraşıyorum hobi olarak. Apple ürünleri dolar kurunun yükselmesi ile coştukça çoştu. Bir de Apple'ın sınırlandırma mevzusu var, hepten sinir bozucu. Neyse fazla kafa açmadan soruya geleyim. Tonymacx sitesindeki donanım listesini kurcaladım epey. Sınıflandırma yaptıkları yerde mesela MacPro başlığına tıklayınca kasa için bileşenleri veriyor. Ama altlara doğru da bütün bileşenleri gruplandırmışlar. Benim merak ettigim şu; biz o listelerden kafamıza göre bileşen seçip kasa topladığımızda çalışır mı? Yani atıyorum mac pro için 370 chipsetli anakart değil de 270 veya 170 chipsetli anakart koysak diğerlerini sabit tutup iş görür mü? Bir de thunderbolt olmazsa olmaz.

Biraz karışık olmuş olabilir sorduklarım. Şimdiden teşekkür ediyorum. Bütçem 5000tl ama üzerine çıkabilirim. Neticede her türlü kârlı oluyor hackintosh. Mac pronun fiyati malum. :)

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Donanım toplarken ilk olarak bakman gereken işlemci, ardından bu işlemci ile uyumlu anakart modelleri olmalı. Tonymac sitesinde verilen işlemci ve anakartlar birbiri ile uyumlu. Yani Kabylake işlemciler için uyumlu Z200 serisi anakartlar önerilmiş. Ancak Skylake işlemciler içinde hem 100 serisi hemde 200 serisi uyumludur. Buna dikkat etmelisin.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

hasankeyifsiz

APPRENTICE
29 Mar 2017
26
4
21
Yanit icin tesrkkurler. Uyumdan kastiniz islemci soketi degilmi?
overclock yapmayı düşünmüyor ve ram 2400mhz üstü olmayacaksa anakartın illa Z serisi olmasına gerek yok. H ve B serileri de iş görür. bakmanız gereken anakartlar Z170, Z270, H110, H270, B150, B250 çip setli anakartlar.

Anakart Modeli
b350
İşlemci Modeli
i3 8100

kawa_rules

APPRENTICE
27 Eki 2017
3
0
0
46
overclock yapmayı düşünmüyor ve ram 2400mhz üstü olmayacaksa anakartın illa Z serisi olmasına gerek yok. H ve B serileri de iş görür. bakmanız gereken anakartlar Z170, Z270, H110, H270, B150, B250 çip setli anakartlar.
Overclock yapmami gerektirecek bir durum yok. Ama bir kere toplayayim uzun sure gotursun stabil olsun bana yeter. Thunderbolt icin pcie kart bulunmuyor sanirim buralarda