Hangi macbook? 13" m1 işlemci, 16GB RAM, 1 TB SSD veya 16" intel i9, 32 GB RAM, 1 TB SSD

salihchanger

APPRENTICE
9 Eki 2018
9
1
21
40
Site içinde işlemci yazılım sistemleri ve benzeri konularda tecrübeli arkadaşlar olduğu aşikar, soru sormamın sebebi paralel desktops da windows 32 bit kurarak çalıştırmak istediğim programların olması, bu programlar 90 lı yıllardan kalmış ve 32 bit windows 7 de de operasyonel olarak kullanılabiliyor.

Parallel desktop emulatör ile mi geliyor? 32 bit normal windows 7 home premium kurarak kullanabilir ve ayrıca bu windows 7 üzerinde yine şu anki i7 4790k işlemcili hackintosh um da olduğu gibi her türlü eski 32 bit programı çalıştırabilir miyim?

Genelde kullandığım programlar autocad, solidworks, keyshot gibi zaten hali hazırda m1 e adapte olmuş programlar, ama birde XRD yazılımları var işimle alakalı olan lab verilerini analiz etmem gereken ve 64 bit güncellemenin 10 bin doları bulduğu 32 bit haliylede işimi gören.

Alırken bir bilene danışmak en iyisi olur diye düşündüm?

Solidworks veya autocad de çok ekran kartı tüketen simülasyon tarzı işlemler yapmıyorum, bu yüzden ati ekran kartı benim için çok bir şey ifade etmiyor. 32 GB ram ayrıca bir avantaj o kısım da aklımda. Çünkü m1 alabileceğim 16 GB ram olacak ama i9 seçersem 32 GB seçebileceğim.

Eğer eklemek paylaşmak istedikleriniz var ise görmek isterim.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler