Harddisk Sorunumu Nasıl Çözebilirim?

SerVian

APPRENTICE
28 Eki 2017
1
0
0
25
Merhaba arkadaşlar ben daha yeni üyeyim. Sizden yardım isteyecektim.

Dün elime bir Macbook geçti ve açılmıyor, engel işaretinde kalıyordu.

Harici olarak Windows'a taktım harddiski. Recovery bölümünü çeşitli yamalarla gezebiliyorum fakat ana disk Macintosh HD tip bilinmiyor. HFS olarak görünmüyor.

Ben de başka bir harddisk taktım Mac'e kurulum yaptım. Harici olarak Mac'e bağlıyorum sorunlu diski ve takar takmaz "Taktığınız disk okunmuyor vs." Uyarısı çıkıyor. Yoksayıyorum tabii veriler önemli sıfırlayamam.

Son olarak single user mode'a geçerek fsck disk1 (-fy) kodunu yazdım tam olarak böyle değildi ama şu an otobüsteyim kusura bakmayın. Diskin disk1 olduğundam eminin. OK diyor bir şeyler yapıyor %'ler doluyor ama bilgisayar yine görmüyor yine görmüyor.

Toplasan 5 GB veri var. M3 Recovery tüm dosyaları görüyor ama kurtarırken 100 MB sınırına takılıyor. Ama kurtardıkları sorunsuz.

Acaba kolay bir yol yordam önerebilir misiniz?

laserbird.x

PADAVAN
10 Tem 2017
112
46
71
32
Trabzon
Anladığım kadarı ile bölüntünün MFT (dosyaların yerlerinin tutulduğu bölüm) zarar görmüş. Herhangi HFS dosya sistemi destekleyen partition recovery programı ile kaldığın yerden kullanmaya devam edebilirsin diskini. Bir kaç örnek program bırakayım, r-studio, Active@ Partition Recovery. (2 cisini kullandım tavsiye ederim.)

• Like
Tepkiler: enst
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler