ÇÖZÜLDÜ HD4600 glitch problemi

ozukoc

PADAVAN
18 Tem 2017
120
39
71
33
Sistemim dual boot. SSD' de Mac kurulu 10.12.5 EFI bölüntüsü HDD üzerinde Win yüklü oraya da. Sorunsuz çalışan sistemin ne değişiklik yaptım bilmiyorum fakat boot ederken Apple logosu bozuluyor ve masaüstü de bozuk şekilde geliyor.
fn+f4 yapıp uykuya alıyorum. Zaten uyku düzgün çalışmadığı için uykuya alıp hemen uyanıyor laptop. Uyanınca glitcler bozulmalar kısmen gidiyor en azından görebiliyorum fakat bu şekilde de kullanamam tabiki.
DSDT patchlerini iptal edip denedim, eski Clover yedeklerimi denedim, kurulum USB' sindeki Clover ile denedim değişen bişey yok. Son zamanlarda bir kext'de yüklemedim. Neden oldu anlamadım.
Config dosyasında kext patches kısmına farklı patchler denedim. "9mb cursor patch azul framebuffer" zaten hep vardı. Eskiden boot logosu bozulup geri düzeliyordu hemen.
Clover dosyamı paylaşıyorum yardımcı olabilen varsa çok mutlu olurum. Bu arada kendim patchlemedim DSDT / SSDT dosyalarını. Aynı cihaza sahip olan birinden almıştım patchleri ama bir sıkıntım yok. s
Sanırım NVIDIA iptal edilmiş görünüyor onun dışında speedstep çalışıyor. Parlaklık sıkıntı, programla hallediyorum. Uyku sıkıntı onun dışında bi sıkıntı yok.

Paylaştığım dosyada clover dosyalarım ( tema klasörü hariç ), ioreg dosyası ve patchmatik ile extract edilmiş dosyalar var. Yardım alabilmek için hepsini birden attım eğer linkte sorun varsa haber verirsiniz düzeltirim.
Arşiv.zip - Google Drive

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
config / Kext To Patch altında "Bootloader Graphics - Second Stage Patch" aktif edip dene. Ayrıca DSDT / Patches içinde "change EHC1 to EH01" ve change "EHC2 to EH02" yamalarını da aktif et.
BIOS içğnde Graphics ayarları varsa buradaki ayarlarını kontrol et.
Ayrıca kendi DSDT dosyalarını ihtiyacın doğrultusunda yamalaman daha sağlıklı olacaktır.
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi
Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ozukoc

PADAVAN
18 Tem 2017
120
39
71
33
kext to patch kısmındaki patchleri aktif/ deaktif edip denedim hiç bir değişiklik olmadı maalesef, dsdt patches içinde dediğiniz yamaları clover configurtatordeki yamalar mı yoksa maciiasl ile yamalarken mi bunlara dikkat et demek istediniz? DSDT patchlerini hiç kullanmadan denediğimde de bir değişiklik olmuyor sadece sistem raporunda 860m kartını da görüyor o kadar ama yakın zamanda kendim patchlemeyi düşünüyorum zaten bir kere yapmıştım fakat cloverdan gösterememiştim sonradan başka birinin patchini kullanırken çözünce öyle kaldı bende sorunsuz diye kullandım ama deneyeceğim tekrar teşekkürler aklınıza baka bir problem gelirse lütfen yazın ben denedikten sonra tekrar durumu yazarım buradan.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Sistem bir anda bu hatayı veriyorsa buna sebep olan bir şey mutlaka vardır. BIOS ayarlarında bir değişiklik, OS güncellemesi sonrası silinen veya hata veren kextler, Clover booloader güncelllenmemesi vs. Bunları göz önünde bulundurarak cihazını kontrol et. Mümkünse harici bir diske temiz bir kurulum yapıp aynı hatayı alıp almadığını kontrol et.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ozukoc

PADAVAN
18 Tem 2017
120
39
71
33
Sistem bir anda bu hatayı veriyorsa buna sebep olan bir şey mutlaka vardır. BIOS ayarlarında bir değişiklik, OS güncellemesi sonrası silinen veya hata veren kextler, Clover booloader güncelllenmemesi vs. Bunları göz önünde bulundurarak cihazını kontrol et. Mümkünse harici bir diske temiz bir kurulum yapıp aynı hatayı alıp almadığını kontrol et.
Demeyi unuttum sanırım Clover güncellemesi sonrası oldu bu hata, fakat eski, yedekde stabil çalışan clover versiyonunu denedim yine de düzelmedi hatta kurulumdaki usb nin cloverı ile denedim sonuç yine aynı dediğiniz patchleri denedikten sonra tek çarem sanırım temiz bir kurulum üstüne güzel bir dsdt patch. Bir sorum daha olacak yeri burası mı bilmiyorum fakat, sleep wake olayı bir de brightness olayı her laptopta olması mümkün mü? Benim cihazıma yapılan kurulumları yerli yabancı forumlarda baktığımda hiç sleep olayını çözen ya da brightness ı sıkıntısız çözen görmedim dsdt ile uğraşmayı düşünüyorum fakat boşa uğraşma olmaz gibi bir durum var mı merak ediyorum ?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
sleep wake olayı bir de brightness olayı her laptopta olması mümkün mü? Benim cihazıma yapılan kurulumları yerli yabancı forumlarda baktığımda hiç sleep olayını çözen ya da brightness ı sıkıntısız çözen görmedim dsdt ile uğraşmayı düşünüyorum fakat boşa uğraşma olmaz gibi bir durum var mı merak ediyorum ?
Hemen hemen mümkün. Yukarıda paylaştığım rehberlere ek olarak aşağıda parlaklık sorunu için de rehber paylaştım.
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Verdiğim DSDT Yamalama rehberinde hangi yamaların yapılması gerekliliğini anlattım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: ozukoc

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Ek olarak aşağıda paylaştığım Grafik düzeltme paketini Library / Extensions içine kext kurulum aracı ile kurup Rebıild Cache yapıp grafik ayarlarını kontrol et. Bu kextlerin kurulumunu yaptıktan sonra Config / Kext To Patch içindeki yamaları devre dış bırak ve öyle dene.
AzulPatcher4600.zip

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ozukoc

PADAVAN
18 Tem 2017
120
39
71
33
Ek olarak aşağıda paylaştığım Grafik düzeltme paketini Library / Extensions içine kext kurulum aracı ile kurup Rebıild Cache yapıp grafik ayarlarını kontrol et. Bu kextlerin kurulumunu yaptıktan sonra Config / Kext To Patch içindeki yamaları devre dış bırak ve öyle dene.
AzulPatcher4600.zip
DSDT patches kısmından bahsettiğiniz ehci patchlerini aktif ettim kext to patches kısmından ta aynı şekilde aktif ettim patchi fakat sanırım sorunum bunlardan dolayı düzelmedi. =) Geçenlerde brightnes olayını çözmek için ACPIBacklight kext ve Intelbacklıght kextlerini denemiştim sonradan olmayınca ACPIBacklıght kext silmiştim fakat diğeri kalmış sanırım onu silince düzeldi sistem =) Tabi dediğiniz patchlerin de etkisi olabilir bilmiyorum ama çok iyi oldu çok da güzel oldu yani teşekkürler =) Şimdi açılıştaki kasma var bir onu patchler etkilememiş onun dışında brightnes ve sleep olayını çözmeye çalışıcam bakalım =)

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,796
7,585
4,401
Konu o zaman çözüldü olarak işaretliyorum?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları