HD630 QE/CI desteği

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
34
Merhabalar,

Mac sistemlerde Qe / Ci nedir ve aktif olup olmadığı nasıl kontrol edilir hakkında bir araştırma yaptım fakat tam olarak aradığım bilgiye ulaşamadım. Forum arama kısmı da anahtar kelimeler çok kısa diyerek sonuç vermiyor bu konu daha önce açıklandıysa ve gözümden kaçtıysa özür dilerim.

Dell Inspiron 7577 model dizüstü bilgisayarımda Intel HD 630 ve Nvidia Geforce Gtx 1050 ti ekran kartları bulunmakta. Harici ekran kartımı osxinfo high Sierra imajında gelen Nvidia-Disable-Gpu ssdt dosyasını ekran kartım kalacak şekilde diğerlerini silerek oluşturduğum şekliyle devre dışı bıraktım. Rehber biraz karışık geldi bu şekilde yaptığımda Sistem raporunda Görüntü seçeneklerinde Nvidia görünmüyor. Sistemim Intel HD 630 tanıyor ve genel olarak bildiğim bir sorun olmadan kullanıyorum.

Mac sistemlerdeki Qe / Ci konusunda destek alıp almadığımı net olarak bilmiyorum. Dvd oynatıcıyı açtığımda Yardım > Desteklenen Özellikler kısmında:

Quartz Extrem: Destekleniyor
Saydamlık: Destekleniyor
Küçük resimler: Destekleniyor
Video büyütme: Destekleniyor
Video rengi: Destekleniyor
Geçmeli olmayan tarama: Destekleniyor
Ses ekolayzırı: Destekleniyor
> HD : Desteklenmiyor <

Bu şekilde kontrol edilebileceğine internette bir araştırmamda denk gelmiştim. Şimdi anladığım kadarıyla sistemde QE var ama Ci yok mudur? Menü barım saydam değil bu arada, Erişebilirlik > Ekran kısmında kontrol ettiğimde saydamlığı azalt seçili değil.

Bilgi sahibi arkadaşlardan sistemimde bu unsurların olup olmadığını nasıl kontrol edebileceğimi , sistemim bunları desteklemiyorsa da bunu belirtmelerini rica ediyorum. Qe / Ci hakkında çok teknik detay içermeyen kısa bir bilgi de fazlasıyla yararlı olur.

Şimdiden herkese teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Bu mac hakkında açtığında grafik kartının belek miktarı nedir?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
34
@montezuma aldığım bilgiler resimde görüldüğü gibi hocam 1536 mb olarak görülüyor

xiRFbwxJbtdSe6S_mkpxO-JltsxxRIQq.png

Kod:
/*
 * Intel ACPI Component Architecture
 * AML/ASL+ Disassembler version 20161210-64(RM)
 * Copyright (c) 2000 - 2016 Intel Corporation
 *
 * Disassembling to non-symbolic legacy ASL operators
 *
 * Disassembly of iASLciqcke.aml, Thu Apr  5 01:15:33 2018
 *
 * Original Table Header:
 *     Signature        "SSDT"
 *     Length           0x00000092 (146)
 *     Revision         0x02
 *     Checksum         0x17
 *     OEM ID           "foskvs"
 *     OEM Table ID     "D-NVDA"
 *     OEM Revision     0x00000000 (0)
 *     Compiler ID      "INTL"
 *     Compiler Version 0x20161210 (538317328)
 */
DefinitionBlock ("", "SSDT", 2, "foskvs", "D-NVDA", 0x00000000)
{
    External (_SB_.PCI0.PEG0.PEGP._OFF, MethodObj)    // 0 Arguments (from opcode)
    Device (NVDA)
    {
        Name (_HID, "NVDA0000")  // _HID: Hardware ID
        Method (_INI, 0, NotSerialized)  // _INI: Initialize
        {
            If (CondRefOf (\_SB.PCI0.PEG0.PEGP._OFF))
            {
                \_SB.PCI0.PEG0.PEGP._OFF ()
            }
        }
    }
}
@montezuma harici ekran kartını kapatmak için bu şekilde bir ssdt kullanıyorum. Sizin yükleme imajındaki ssdt dosyasından ekran kartım harici kısımları sildim. Herhangi bir sorun yaratır mı bu şekilde kullanmak yükleme ve yükleme sonrası arasında fark var mıdır?

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Paylaştığın resme bakarak 10.13.4 güncellemesi yapmışsın. Güncelleme sonrası grafiklerde takılma sorunu varsa kullandığın SMBIOS kimliğini değiştirip deneme yapabilirsin. Config içinde sistemine uygun ig-platform-ID kullanmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

bartuti

APPRENTICE
1 Mar 2018
19
5
0
34
Evet sistemi 10.13.4 'e güncelledim ve mümkün olduğunca en güncel kextleri kullanmaya çalışıyorum. Kullandığım ig-platform-id 0x59160000 şeklinde. Youtube üzerinde full hd şekilde videoları açınca bir sorun yaşamıyorum dvd player üzerinden de video oynatımı kullanmadım.

Daha önce de başka bir konuda aynı modele sahip arkadaşın belirttiği gibi smbios kimliğini air 6,2 yerine pro 14,3 yapınca mesela usb portları çalışmıyor. Smbios kimliğini değiştirince usb için yama yapılması gerekiyor sanırım , bu konuda biraz daha aydınlatıcı bilgi verebilir misiniz ?

Runmeapp kullanarak size sistem raporunu göndersem kontrol edebilir misiniz? Ya da bir check list var mıdır başarılı kurulum için ? Eğer yapılması gerekenleri yaptıysam ve sonuç bu olacaksa bir rehber hazırlamayı düşünüyorum. Eğer yapılması gerekenler varsa daha iyi sonuç için onları deneyip başardıktan sonra rehber hazırlamak istiyorum. İmajın nasıl oluşturulduğu fark etmiyorsa sonuç aynı olacaktır neticede.

iesref

APPRENTICE
22 Nis 2017
12
0
1
41
Evet sistemi 10.13.4 'e güncelledim ve mümkün olduğunca en güncel kextleri kullanmaya çalışıyorum. Kullandığım ig-platform-id 0x59160000 şeklinde. Youtube üzerinde full hd şekilde videoları açınca bir sorun yaşamıyorum dvd player üzerinden de video oynatımı kullanmadım.

Daha önce de başka bir konuda aynı modele sahip arkadaşın belirttiği gibi smbios kimliğini air 6,2 yerine pro 14,3 yapınca mesela usb portları çalışmıyor. Smbios kimliğini değiştirince usb için yama yapılması gerekiyor sanırım , bu konuda biraz daha aydınlatıcı bilgi verebilir misiniz ?

Runmeapp kullanarak size sistem raporunu göndersem kontrol edebilir misiniz? Ya da bir check list var mıdır başarılı kurulum için ? Eğer yapılması gerekenleri yaptıysam ve sonuç bu olacaksa bir rehber hazırlamayı düşünüyorum. Eğer yapılması gerekenler varsa daha iyi sonuç için onları deneyip başardıktan sonra rehber hazırlamak istiyorum. İmajın nasıl oluşturulduğu fark etmiyorsa sonuç aynı olacaktır neticede.
kardeşim meraba aynı bilgisayara sahibiz clover dosyanı paylaşabilirmisin. hdmi çalışıyormu teşekkürler..