ÇÖZÜLDÜ HDD' yi SSD' ye Klonlamak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EG Poyro

APPRENTICE
2 Ocak 2017
34
2
0
36
Arkadaşlar bugün Kingston' un HyperX serisi Savage 240gb bir SSD aldım. Bilgisayarım yeni bir Notebook; Asus v550vx.
Sorularım şunlar:
Asus teknik servisi, HDD'yi söküp SSD takım desteği veriyor mu? Elden götüreceğim, HDD / C' sini klonlayıp SSD'ye yazmak sağlıklı mı? HDD' mi harici olarak kullanmak istiyorum.
2.5" HDD kutusu işimi görür mü, eğer kendim takmak zorunda kalırsam, büyük ihtimal HDD ön kapakta harici RAM'in olduğu yerde. Daha önce açtım o kapağı, garantide sıkıntı olur mu?

Moderatörün son düzenlenenleri:

claus

JEDI
23 Ara 2016
226
54
0
35
Sonradan SSD'yi aldığın için destek vermeyebilir. Asus'a mail atıp sorabilirsin bu durumu. C'yi klonlyamak derken filim,müzik vs kast ediyorsan SSD'ye kopyalabilirsin. Ön kapağı açtığını anlarlarsa sorun olabilir. Fakat zarar vermeden açıp, kapatırsan sorun yaşayacağını sanmıyorum.

• Like
Tepkiler: montezuma

gokhlayeh

APPRENTICE
15 Ocak 2017
55
35
21
51
Bildiğim kadarı ile asus kapak açma konusunda oldukca katı, daha evvel açtı isen tekrar açmanda sorun olacağını sanmıyorum çünkü zaten açmışsın ;)
Temiz kurulum yapmana engel durumlar söz konusu ise hdd klonlayabilirsin sorun olmayacağını düşünüyorum, ancak copy-paste ile olmaz o iş.
Disk / partition klonlama araçları ile yapabilirsin. acronis true image incelemeni, googlamanı tavsiye ederim.

esbab

APPRENTICE
10 Ocak 2017
35
11
0
54
Garantide problem çıkar ve sadece sözlü olarak sorun olmaz derseler inanmayın sonra problem oluyor yanlış bilgilendirmeden kendilerini sorumlu tutmayabilir veya inkâr edebilirler.
Alternatif en sağlam yol benim yaptığım gibi dvd kızağı nı çıkarıp yerine 2,5 hdd kızağı alırsanız ssd nizi ordan takarak sorunsuz kullanabilirsiniz ama dvd siz kalırsınız :) garanti süresi bitene kadar.

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EG Poyro

APPRENTICE
2 Ocak 2017
34
2
0
36
Cihazıma kendim taktım HDDsi ön kapakta idi ve performansına hayranım şuan indirmeler açılmalar oyunlara giriş muaazzam arttı klonlama yapmadım temiz win10 kurulumu yaptım HDDdemede hdd kutusu aldım harici gibi kullanıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...