İyi günler arkadaşlar YouTube kanalından gördüğüm üzere sistemime High Sierra kurmaya karar verdim. Kurulumda gösterilen gibi BIOS ayarlarını ayarladım bir kaç ayar yazıldığı gibi yoktu ama kurulumu videodaki gibi yapıp sistemi boot ettim. Ana işletim sistemi SSD'de kurulu ben 2 TB'lik HDD'den 250GB'lık bölüntü ve Apple HFS yaparak oraya kurdum.
İlk olarak problemim Clover Bootloader ile USB'siz boot edemedim bir türlü. İlk olarak UEFI olarak denedim HDD başa alıp restart attım önyükleme menüsünden sonra direk Win10'a geçti. Sonra bölüntüyü biçimlendirerek tekrar temiz kurulum yaptım bu sefer MBR olarak denedim oda olmadı.
İkinci olarak ekran kartını bir türlü tanımadım Reddit'te ki ve bir kaç yerde ki fix kextleride denedim bir türlü sistem Default Nvidia Driverdan, Nvidia Web Drivera geçmiyor. Bu arada güncel Web Driver kurdum da denedim.
Üçüncü olarak ise üstte ki iki sorunu hallettikten sonra sistemden tam verim alabilmem için yapmam gereken geriye ne kalıyor sürücü/driver ve kext olarak onlarıda söylerseniz sevinirim.
Sistem;
Intel i7 7700k
Gigabyte B250M D2V V1
1x8GB 2400Mhz DDR4
Nvidia GTX 1060 6GB
Corsair 120GB SSD
Toshiba 2TB HDD
Ses konusunda Creative Sound Blaster Omni direk çalıştı hiçbir ayar vs. yapmadan.
İlk olarak problemim Clover Bootloader ile USB'siz boot edemedim bir türlü. İlk olarak UEFI olarak denedim HDD başa alıp restart attım önyükleme menüsünden sonra direk Win10'a geçti. Sonra bölüntüyü biçimlendirerek tekrar temiz kurulum yaptım bu sefer MBR olarak denedim oda olmadı.
İkinci olarak ekran kartını bir türlü tanımadım Reddit'te ki ve bir kaç yerde ki fix kextleride denedim bir türlü sistem Default Nvidia Driverdan, Nvidia Web Drivera geçmiyor. Bu arada güncel Web Driver kurdum da denedim.
Üçüncü olarak ise üstte ki iki sorunu hallettikten sonra sistemden tam verim alabilmem için yapmam gereken geriye ne kalıyor sürücü/driver ve kext olarak onlarıda söylerseniz sevinirim.
Sistem;
Intel i7 7700k
Gigabyte B250M D2V V1
1x8GB 2400Mhz DDR4
Nvidia GTX 1060 6GB
Corsair 120GB SSD
Toshiba 2TB HDD
Ses konusunda Creative Sound Blaster Omni direk çalıştı hiçbir ayar vs. yapmadan.
- Laptop Modeli
- HomeWork - Catalina 10.15.4
- Anakart Modeli
- MSI B450M Mortar Max
- İşlemci Modeli
- Ryzen 7 3700X @4.3 Ghz
- Grafik Kartı
- MSI 5700 XT Nitro Plus
- Ses Kartı Modeli
- Creative SoundBlaster Omni
- Ağ Aygıtları
- Realtek® GbE LAN
- Disk ve RAM
- 1 TB S40G Nvme SSD / 2TB Toshiba P300 HDD - GSkill TridentZ Neo 2x8GB 3600 Mhz CL16