Uyarıyı kapat
PROFİL MESAJINDAN YARDIM TALEPLERİ, BUNDAN BÖYLE İSTİSNASIZ SİLİNECEKTİR!!

High Sierra 10.13.3 USB'siz Boot ve Nvidia Web Driver

'High Sierra' forumunda HakkiAlkan tarafından 13 Mart 2018 tarihinde açılan konu

Bu Sayfayı Paylaş

  1. İyi günler arkadaşlar YouTube kanalından gördüğüm üzere sistemime High Sierra kurmaya karar verdim. Kurulumda gösterilen gibi BIOS ayarlarını ayarladım bir kaç ayar yazıldığı gibi yoktu ama kurulumu videodaki gibi yapıp sistemi boot ettim. Ana işletim sistemi SSD'de kurulu ben 2 TB'lik HDD'den 250GB'lık bölüntü ve Apple HFS yaparak oraya kurdum.

    İlk olarak problemim Clover Bootloader ile USB'siz boot edemedim bir türlü. İlk olarak UEFI olarak denedim HDD başa alıp restart attım önyükleme menüsünden sonra direk Win10'a geçti. Sonra bölüntüyü biçimlendirerek tekrar temiz kurulum yaptım bu sefer MBR olarak denedim oda olmadı.

    İkinci olarak ekran kartını bir türlü tanımadım Reddit'te ki ve bir kaç yerde ki fix kextleride denedim bir türlü sistem Default Nvidia Driverdan, Nvidia Web Drivera geçmiyor. Bu arada güncel Web Driver kurdum da denedim.

    Üçüncü olarak ise üstte ki iki sorunu hallettikten sonra sistemden tam verim alabilmem için yapmam gereken geriye ne kalıyor sürücü/driver ve kext olarak onlarıda söylerseniz sevinirim.

    Sistem;
    Intel i7 7700k
    Gigabyte B250M D2V V1
    1x8GB 2400Mhz DDR4
    Nvidia GTX 1060 6GB
    Corsair 120GB SSD
    Toshiba 2TB HDD

    Ses konusunda Creative Sound Blaster Omni direk çalıştı hiçbir ayar vs. yapmadan.
     
  2. Osxinfo Youtube kanalındaki rehber videoyu izlediniz mi ?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
    #2 melih_11, 14 Mart 2018
    Moderatör tarafından düzenlendi: 14 Mart 2018
  3. Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  4. Hocam videoda ki 4 yöntemide denedim. Gerçekten artık beni çileden çıkarttı bu işlem. İlk 2 yöntemde sistem direk Win10'dan devam ediyor. (ki Win10 SSD içine kurulu High Sierra ise HDD.) Diğer 2 yöntemde ise boot0ss: error ve boot0af: error hatası veriyor. BIOS'ta ki ayarlar Other OS sabit. Diğer 2 ayarı UEFI ve UEFI yada Legacy ve Legacy olarakta denedim. Hepsinde temiz kurulum yaptım sonuç bu. Sorun BIOS ayarlarında mı acaba? @melih_11
     
  5. Terminal uygulamasını aç ve diskutill list komutunu kullanıp çıkan sonucu buradan paylaş.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  6. Sitede şu konuyu buldum. Ayrıca youtube'da rehber hazırlanmış isterseniz deneyin. Bu işlem yoruyor, çıldırtıyor evet hatta ben hala ayarlayamadım. O yüzden her hafta yeniden deniyorum, Steam her seferinde siliniyor falan zor iş ama başarılı olduğunuzda keyfine varacaksınız.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
    #6 melih_11, 14 Mart 2018
    Moderatör tarafından düzenlendi: 14 Mart 2018
  7. Hocam sürücüler bu şekilde. Bu arada anakart BIOS ayarlarını yabancı bi kaynaktan buldum ve sanırım şuan doğrular ancak halen aynı. Tekrar berlitmek isterim 120GB SSD Win10 - 2TB = 1.75 WinYedek / 250GB MacOS

    6M4P8IXYoBnSZ6WOZXevACLPjRkyGeV2.png

    Ayrıca ekran kartı için olan komutu nereye gireceğimi pek bilemediğimden birde vaktim olmadığından araştıramadım. Şu boot olayını çözeyim ilk önce.
     
  8. Hangi komut nv_disable mı?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
  9. nv_disable komutunu configten siliyorum sistemde ki efi klasöründe etkili olmuyor sanırım. Haftasonu 1TB'lık verimi feda edip ve Windows kurulu SSD'yi de formatlayıp gpt yapıcam. UEFI sistem kurup tekrar deneyeceğim. Sanırım mbr ile boot olmuyor.
     
  10. Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Hepsini görmek için tıklayın...
Yükleniyor...
Yükleniyor...