Arkadaşlar çok ilginç bir durumla karşı karşıyayım yardımlarınızı bekliyorum. Laptopumda bluetooth özelliği açık gözüküyor ancak herhangi bir cihazı görmüyor ya da bağlanmıyor. Ancak forumlarda yaptığım araştırmalar sonucunda bulduğum BTFirmwareUploader.kext adlı kexti yükleyince bluetooth sıfırlanıyor ve açılmıyor bile. Fakat bu kesti silip bilgisayarı yeniden başlatınca bluetooth çalışıyor ve cihazlara bağlanabiliyor. Ne yazık ki belli bir süre bağlanıyor. Yani yaklaşık olarak 4-5 yeniden başlatmadan sonra eski çalışmaz haline geri dönüyor. Şöyle birşey daha keşfettim. Bluetoothla ilgili kextleri silip yeniden yükleyip restart yapınca yine çalışıyor ancak 4-5 yeniden başlatma sonrasında eski çalışmaz haline geri dönüyor. Sizlerden yardım talep ediyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Tekrardan merhaba arkadaşlar. Sorunu çözüldü olarak işaretleyebiliriz. Yöntem ise şu şekilde; bir teknoloji mağazasından Trust 18187 usb bluetooth adaptör alıyorsunuz, fiyatı yaklaşık olarak 40tl. Daha sonra BTFirmwareUploader.kext kurulumu yapıyorsunuz. Sistemi yeniden başlattığınızda bluetooth sorununuz çözülmüş oluyor. Kext yükledikten sonra rebuild cache yapmayı unutmayın!!!
Tekrardan merhaba arkadaşlar. Sorunu çözüldü olarak işaretleyebiliriz. Yöntem ise şu şekilde; bir teknoloji mağazasından Trust 18187 usb bluetooth adaptör alıyorsunuz, fiyatı yaklaşık olarak 40tl. Daha sonra BTFirmwareUploader.kext kurulumu yapıyorsunuz. Sistemi yeniden başlattığınızda bluetooth sorununuz çözülmüş oluyor. Kext yükledikten sonra rebuild cache yapmayı unutmayın!!!