High Sierra 10.13.6 kurulumdan sonra ekran kararıyor fakat notebook kapanmıyor

ihsansaglam2006

APPRENTICE
19 Mar 2017
70
3
0
34
Merhaba arkadaşlar, sayın moderatör.
Özelliklerini belirtmiş olduğum notebook'un SSD diskini çıkarıp 500GB disk taktım ve High Sierra kurulumunu tamamladım. Windows kullanacağım zaman şirkette SSD, eve geçtiğim de 500GB high sierra şeklinde çalışacağım. Ekran, ses, ağ, wifi, hepsi uzun bir uğraştan sonra çalışmaktadır. Birkaç problem dışında;

1- Sistemi kapat dediğim de ekran kararıyor fakat işlemci ve HDD kendini sonlandırmıyor. Kısaca notebook kapanmıyor.
2- Pil konusunda sıkıntı var yukarıya sembolünü ekle diyorum, buton basıyor ama çalışmıyor. Sanırım kapanma sorunu ile ilgili onu çözersek bu problem otomatik hallolacak gibi
3- Ekran parlaklığını kısıyorum/açıyorum hiçbir değişiklik olmuyor çözünürlük değiştirilemiyor. Fakat NightShift özelliği kullanılabiliyor. (Şunuda belirteyim ekranda herhangi bir slider tarzı geçiş yok maşallah çok iyi)

Bu problemleri çözebilecek miyiz ? Forumda bu konunun geçtiği çok başlık var fakat sonuca ulaşılamamış, şansımı denemek istedim. Şimdiden teşekkürler

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
1- Sistemi kapat dediğim de ekran kararıyor fakat işlemci ve HDD kendini sonlandırmıyor. Kısaca notebook kapanmıyor.
Kullandığın harici aygırlat sistemin kapanmasına engel oluyor olabilir. Bu yüzden harici aygıt varsa bunları çıkartıp deneme yap. Ek olarak Config / ACPI / Fixes içinde fixshutdown, fixWak, f,xS3D, fix RTCF, FixDarwin7 ve Config / Boot içinde neverhibernate aktif olsun.
Pil konusunda sıkıntı var yukarıya sembolünü ekle diyorum, buton basıyor ama çalışmıyor. Sanırım kapanma sorunu ile ilgili onu çözersek bu problem otomatik hallolacak gibi
Rehberi takip edip DSDT çıkartmalı ve rehberdeki macIASL içindeki [bat] yamalarından cihazına uygun olanını belirleyip DSDT dosyana yama yapmalısın.
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi
3- Ekran parlaklığını kısıyorum/açıyorum hiçbir değişiklik olmuyor çözünürlük değiştirilemiyor.
Sierra 10.12.4 Kurulum Sonrası Ekran Parlaklığı Çalıştırmak

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ihsansaglam2006

APPRENTICE
19 Mar 2017
70
3
0
34
Sırasıyla gidelim;
Kullandığın harici aygırlat sistemin kapanmasına engel oluyor olabilir. Bu yüzden harici aygıt varsa bunları çıkartıp deneme yap. Ek olarak Config / ACPI / Fixes içinde fixshutdown, fixWak, f,xS3D, fix RTCF, FixDarwin7 ve Config / Boot içinde neverhibernate aktif olsun.
harfiyyen yaptım sorun devam ediyor üstadım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ihsansaglam2006

APPRENTICE
19 Mar 2017
70
3
0
34
Sierra güncelleme geldi otomatik yapmış izin vermişim (hatırlamıyorum) dolayısı ile çalışan wifi çalışmaz oldu. Şöyle yapalım ben sistem özelliklerimi paylaşsam siz başarılı kurulabilen macOS sürümü önerseniz...

Packard bell EASY NOTE TE69
· intel(R) Core(TM) i5-4200U 1.60GHz 2.30Ghz
· 8GB RAM
· Broadcom Netlink Gigabit Ethernet
· Qualcomm Atheros AR956x Wifi
· 500GB SSD Disk
· intel(R) HD Graphics Family Ekran (Tümleşik)
· AMD Radeon HD 8750M Ekran (Harici)
· Realtek HD Ses

Teşekkürler

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
35
Diyarbakır/Amed
Güncelleme yaptığın için yamalanmış kextin yerine orjinal kext tekrar yüklendiği için wifi çalışmıyor. Bunun için daha önce wifi için kurduğun yamalı kexti tekrar kurman gerekiyor. Uyku sorunu için @montezuma hocanın dediği gibi dsdt/ssdt yamaları yapman gerekiyor. Usbler için 0d yada 6d usb yamasını yapmalısın. Sistemin için diğer yamalarıda yapmalısın. Örnek olarak fix_wak, fix rtc, fix shutdown

ihsansaglam2006

APPRENTICE
19 Mar 2017
70
3
0
34
Tamamdır teşekkürler. Deneyim sonucu yazacağım tekrar

@montezuma üstadım, DSDT/SSDT yaması için sistemime uygun yama bulmakta zorlanıyorum. Hangi yamayı seçmeliyim sence...?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ihsansaglam2006

APPRENTICE
19 Mar 2017
70
3
0
34
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi'nde temel yaamalar ve ne işe yaradıklarını anlatılıyor.
Burada anlatılan herşeyi harfi harfine yerine getirdim maalesef ekran parlaklığı sorunu çözülmedi. Hatta enteresan bir hareket oldu. Adımları uygularken ekran son seviye parladı ayarlara girdim parlaklık ile oynadım harika çalıştı. Fakat açıp kapatınca bozuldu. Tekrar adımları uyguladım bu sefer hiç olmadı. Ayrıca sistemi kapat dediğimde halen kapanmıyor.

Rehberi takip edip DSDT çıkartmalı ve rehberdeki macIASL içindeki [bat] yamalarından cihazına uygun olanını belirleyip DSDT dosyana yama yapmalısın.
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi
DSDT / SSDT Düzenleme Rehberi'nde temel yaamalar ve ne işe yaradıklarını anlatılıyor.
bat yamalarından cihazıma uygun olanı neye göre seçeceğim...

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,823
7,596
4,401
Burada anlatılan herşeyi harfi harfine yerine getirdim maalesef ekran parlaklığı sorunu çözülmedi.
DSDT yaması tek başına ekran parlaklığını çözmez. Paylaştığım diğer parlaklık rehberini de buna uygun olarak takip edip gerekli düzenlemeleri yapmalısın.
Pil yamasında asıl amaç Embedded control içinde 8 bit'ten büyük alanların 8 bit olarak tanımlandırılmasıdır. Bu konuyu referans olarak kullanabilirsin.
ÇÖZÜLDÜ - Asus X550LN Batarya için DSDT düzenleme | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler