ÇÖZÜLDÜ High Sierra 10.13 IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0 Hatası

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Moderatörün son düzenlenenleri:
Laptop Modeli
Lenovo IdeaPad S340 14IWL
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
BCM94360CS2+NGFF A/E M.2 Adaptörü
Disk ve RAM
256GB M.2 SSD | Samsung 860 EVO 1 TB SATA SSD | 4+4 GB DDR4 2400MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,597
4,401
Inject Intel= Devre dışı bırakarak dene. Ek olarak CsrActiveConfig = 0X0 olarak ayarla. Ek olarak EFI/ CLOVER / Kexts / Other içinden NVIDIAGraphicFixUp.kext sil.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Basamak basamak denedim ancak bu şekilde de değişen bir şey olmadı, aynı hata devam ediyor malesef.
Bu arada paylaşılan imajların md5 vs imzaları var mı? Dosya tam indi mi diye kontrol etsem.

Laptop Modeli
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

DJ Rush

PADAVAN
4 Ocak 2017
146
160
151
Sierra kullandıysanız Clover EFI ayar ve sürücüleri aynı ayarda düzenleyip tekrar dene.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Anakart Modeli
ASUS H81M-C
İşlemci Modeli
İ5 4460
Grafik Kartı
MSI RX 570
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
1 x Gigabit Realtek® RTL8111G
Disk ve RAM
KINGSTON 120GB+OCZ Toshiba SSD 120GB+WD 1TB HDD

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Sierra'nın EFI/CLOVER dizinini olduğu gibi USB EFI içine attım denedim, yine aynı hatayı verdi aynı yerde takıldı. Anlamadım ben bu işi ya.

Laptop Modeli
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,597
4,401
İlk olarak Sierra'da kullandığın Clover Bootloader güncel değilse bu sorunu yaşama ihtimalin yüksek. O yüzden lk olarak Clover Bootloader güncel sürümü kullan. Ayrıca USB içinden donanımına uygun Config.plist dosyalarını dene. Ayrıca Sierra kurulu ise neden direk yükseltme ile denemiyorsun.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: DJ Rush

DJ Rush

PADAVAN
4 Ocak 2017
146
160
151
Bu yeni kurulum yöntemi bizi zorlyacak alışana kadar. Bende takıldım başta. 1, 2 saat çabaladım, sonunda kurulumu tamamladım. Normalde takılan bir sistem değil uyumlu olduğundan ama bu sefer böyle oldu.
İmajı hazırlayanların eline sağlık. İyi ki bu forum var.

BootLoader
OpenCore 1.0.3
Anakart Modeli
ASUS H81M-C
İşlemci Modeli
İ5 4460
Grafik Kartı
MSI RX 570
Ses Kartı Modeli
Realtek® ALC887
Ağ Aygıtları
1 x Gigabit Realtek® RTL8111G
Disk ve RAM
KINGSTON 120GB+OCZ Toshiba SSD 120GB+WD 1TB HDD
  • Like
Tepkiler: montezuma

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Çok amatörce uğraşıp uzun sürede bir sürü şey deneyip yanılıp Sierra'yı çok uzun zaman önce bu şekilde kurmuştum. Temiz bir kurulum yapmak istiyorum.

Clover bootloaderi güncelleyince sorun ortadan kalktı, kurulum ekranına ulaştım ancak şimdi de şöyle bir sorun var.
4wwhAYbVlGg8fiLl0LyBpibxavB9jwZT.jpeg

Basamakları kesinlikle kontrol ettim, eksiksiz yaptım ancak şöyle bir durum var, onunla ilgili olabilir mi bilmiyorum. Halihazırda kurulu olan Sierra'yı silmedim, halen çalışır durumda, bu Sierra'nın olduğu disk bölüntüsüne kurulum yapmayı planlıyorum. Gerekli dosyaları da bu bölüntünün ana dizini altına yerleştirdim ve gerekli düzenlemeleri yaptım.

Laptop Modeli
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,829
7,597
4,401
Eğer hala Sierra kurulu ise aşağıdaki adımları ile tekrar dene;
Eğer macOS Install Data klasörü ve .IAProductInfo dosyasını Sierra yüklü diskin kök dizinine kopyaladıysan aşağıda verdiğim betiği kullanarak Volume UUID ve gerekli ayarlar bu betik ile otomatik olarak girilir. Betiği kullanmak için;
Betiği çift tıkla
Senden şifreni isteyecek. Şifreni gir.
Gelen ekranda iki nokta işaretinden sonra gelecek yere, High Sierra kurulumu yapacağın diski, yani Sierra yüklü olan diskini sürükle bırak. Ardınan enter bas. Bu işlem ile gerekli olan bütün bilgiler girilecek.
Bu işlemden sonra yapman gereken USB ile sistemi başlatmak sadece.

Ekli dosyalar

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Eğer hala Sierra kurulu ise aşağıdaki adımları ile tekrar dene;
Eğer macOS Install Data klasörü ve .IAProductInfo dosyasını Sierra yüklü diskin kök dizinine kopyaladıysan aşağıda verdiğim betiği kullanarak Volume UUID ve gerekli ayarlar bu betik ile otomatik olarak girilir. Betiği kullanmak için;
Betiği çift tıkla
Senden şifreni isteyecek. Şifreni gir.
Gelen ekranda iki nokta işaretinden sonra gelecek yere, High Sierra kurulumu yapacağın diski, yani Sierra yüklü olan diskini sürükle bırak. Ardınan enter bas. Bu işlem ile gerekli olan bütün bilgiler girilecek.
Bu işlemden sonra yapman gereken USB ile sistemi başlatmak sadece.
Windows üzerinden bu dosyaları kök dizinine kopyaladıktan sonra disk utility keys out of order hatası verdi, sistem çöktü ve tekrar açamadım Sierra yı. Forumlarda araştırdım, format dışında çözüm yok diyorlardı, ben de Sierra bölüntüsünü formatladım. Ancak son eklediğim resimdeki sorun devam ediyor.
Formattan sonra disk bölüntüsünü silip yeniden ahfs şeklinde disk bölüntüsü oluşturdum. Boyut değişmedi. Bu işlemler sırasında volume uuid değişmiş midir?
Bir de usb ile boot ettikten sonra terminal i açın demişsiniz ama dil seçme ekranından başka bir şey yok, dil seçip ileri dedikten sonra da hata ile karşılaşıyorum. Uuid i nasıl öğrenebilirim tekrar? Clover ekranındaki shell den öğrenmek mümkün mü, veya usb den terminal nasıl açılıyor?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Düzeltme: Terminale ulaştım, UUID değişmiş. Bir yere not ettikten sonra dosyaları yeniden düzenledim. Yalnız dikkatimi çeken bir nokta var. Kurulum yapacağım macOS isimli diskte iki tane UUID var, biri Volume UUID, diğeri Disk / Partition UUID. İkisi birbirinden farklı. Volume UUID i mi kullanmam gerekiyor kılavuzda belirtildiği şekilde yoksa diğerini mi?

Laptop Modeli
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM

Dr.Aequitas

PADAVAN
28 Eyl 2017
132
40
71
Windows üzerinden bu dosyaları kök dizinine kopyaladıktan sonra disk utility keys out of order hatası verdi, sistem çöktü ve tekrar açamadım Sierra yı. Forumlarda araştırdım, format dışında çözüm yok diyorlardı, ben de Sierra bölüntüsünü formatladım. Ancak son eklediğim resimdeki sorun devam ediyor.
Formattan sonra disk bölüntüsünü silip yeniden ahfs şeklinde disk bölüntüsü oluşturdum. Boyut değişmedi. Bu işlemler sırasında volume uuid değişmiş midir?
Bir de usb ile boot ettikten sonra terminal i açın demişsiniz ama dil seçme ekranından başka bir şey yok, dil seçip ileri dedikten sonra da hata ile karşılaşıyorum. Uuid i nasıl öğrenebilirim tekrar? Clover ekranındaki shell den öğrenmek mümkün mü, veya usb den terminal nasıl açılıyor?

Düzeltme: Terminale ulaştım, UUID değişmiş. Bir yere not ettikten sonra dosyaları yeniden düzenledim. Yalnız dikkatimi çeken bir nokta var. Kurulum yapacağım macOS isimli diskte iki tane UUID var, biri Volume UUID, diğeri Disk / Partition UUID. İkisi birbirinden farklı. Volume UUID i mi kullanmam gerekiyor kılavuzda belirtildiği şekilde yoksa diğerini mi?
Yukarıda bahsettiğim şekilde değişiklikleri yaptıktan sonra usb ile tekrar başlattığımda kurulum işlemi kendiliğinden başladı. Konuyu kilitleyebiliriz. Yardımın için çok teşekkür ederim.

Laptop Modeli
İşlemci Modeli
i5 8265U
Grafik Kartı
UHD 620
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM