Merhaba dediğiniz dosyaları gerekli yere kopyaladıysan sonra terminale gereken kodu yazdım sistem yeniden başladı başlangıçta install harddiskini seçtim ama siyah ekranda kaldı. Elma işaretinin olduğu ekranda yükleme yapıyor gözüküyor ama yükleme yapmıyor
2: HFS+ formatlı olarak Direk Güncelleme
Bu yükseltmede diskimiz mevcut olan HFS+ formatını korur ve High Sierra HFS+ olarak güncellenir.
Adımlar;
Bu yolu denedimMerhaba dediğiniz dosyaları gerekli yere kopyaladıysan sonra terminale gereken kodu yazdım sistem yeniden başladı başlangıçta install harddiskini seçtim ama siyah ekranda kaldı. Elma işaretinin olduğu ekranda yükleme yapıyor gözüküyor ama yükleme yapmıyor
2: HFS+ formatlı olarak Direk Güncelleme
Bu yükseltmede diskimiz mevcut olan HFS+ formatını korur ve High Sierra HFS+ olarak güncellenir.
Adımlar;
- Başlamadan önce sisteminizin boot edilebilir bir yedeğini alın!!!!
- CLover güncel sürümününü kurun.
- Ardından EFI / CLOVER / Kexts / Other içine gerekli kextleri koyun (FakeSMC.kext vs).
- Mac Apple Store üzerinden High Sierra indirin.
- İmaj indikten sonra kurulum penceresi gelecektir. Bunu çalıştırmayın. Direk olarak kapatın.
- Şimdi Terminal açın ve aşağıdaki kodları girin.
Kod:
/Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/startosinstall --converttoapfs NO - Kodu girdikten sonra terminal penceresinde kullanıcı sözleşmesi ve son satırda onaylamak isteyip istemediğizi soran bir son kod gelecek.
- Burada klavyenizde A tuşuna basın. Bundan hemen sonra sizden kullanıcı şifrenizi isteyecek. Bunu da girin.
- Bu işlemden sonra sistem bir süre yeniden başlatılacak.
- Sitem yeniden başlarken Clover Boot Menü ekranına gelin ve "Boot macOS Install From XXXX" seçin.
Resimde olduğu gibi kalıyor
Moderatörün son düzenlenenleri: