High Sierra EFI dosyasını attığım halde usb siz Açılmıyor

ozan1181

APPRENTICE
26 Şub 2018
25
1
21
24
Montezuma hocamın yeni yüklediği videoyu izleyerek EFI yaptım ama nedense hem ses çıkmıyor bilgisayardan hemde usb siz açılmıyor nedeni nedir ? Videodakileri harfi harfine yaptım.

eonder87

PADAVAN
22 Şub 2018
116
44
71
Demek ki doğru EFI partition'una kurulum yapamamışsın. Videoları tekrar incele senin bilgisayarına ait efi partition'una kur clover'i. Eğer sistemde efi partitionu yoksa usb'den başlatmak zorunda kalırsın ve farklı bir config dosyasından çalışacağı için sonradan eklediğin kextler çalışmaz. Doğru efi partition'unu bulup onun içerisine config.plist dosyanı ve kextlerini kopyalarsın. Clover kurulum dosyasında yapacakların yazıyor.

BootLoader
OpenCore 0.7.9
Laptop Modeli
Masaüstü
Anakart Modeli
ASUS PRIME B450-PLUS
İşlemci Modeli
AMD RYZEN 5 2600
Grafik Kartı
ASRock Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Asus Xonar DGX 5.1 PCI Express Ses Kartı + ALC887-VD2 (Onboard)
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111H
Disk ve RAM
Team 512GB m.2 SSD(Windows) ve Apacer Panther 128GB SSD (macOS) & 16GB DDR4 RAM

ozan1181

APPRENTICE
26 Şub 2018
25
1
21
24
Demek ki doğru EFI partition'una kurulum yapamamışsın. Videoları tekrar incele senin bilgisayarına ait efi partition'una kur clover'i. Eğer sistemde efi partitionu yoksa usb'den başlatmak zorunda kalırsın ve farklı bir config dosyasından çalışacağı için sonradan eklediğin kextler çalışmaz. Doğru efi partition'unu bulup onun içerisine config.plist dosyanı ve kextlerini kopyalarsın. Clover kurulum dosyasında yapacakların yazıyor.
Peki ne yapmalıyım açıkça anlatabilir misiniz?Şimdiden teşekkürler...

eonder87

PADAVAN
22 Şub 2018
116
44
71
Öncelikle MacOSX kurulumunun Legacy modda mı yoksa UEFI modda mı kurulduğunu tespit etmen lazım. Sonrasında UEFI ise EFI partition'unu mount et. Eğer doğru dosyalar bulunuyorsa clover ve senin kendi ayarladığın config.plist dosyası varsa bios'tan UEFI ayarıyla USB olmadan açabiliyor olmalısın. Eğer gerekli dosyalar yoksa Clover kurulum tool'u ile güncel clover'i yanındaki text makalesine göre kurulum gerçekleştir. Eğer Legacy ise sistemin Diskinde Efi dizini olacaktır. Ve sistem bunu otomatik başlatacak. Daha açık nasıl anlatabilirim bilmiyorum. @montezuma hocam eksik bir yer varsa siz de ekleme yaparsanız sevinirim.

BootLoader
OpenCore 0.7.9
Laptop Modeli
Masaüstü
Anakart Modeli
ASUS PRIME B450-PLUS
İşlemci Modeli
AMD RYZEN 5 2600
Grafik Kartı
ASRock Radeon RX 580 8GB
Ses Kartı Modeli
Asus Xonar DGX 5.1 PCI Express Ses Kartı + ALC887-VD2 (Onboard)
Ağ Aygıtları
Realtek RTL8111H
Disk ve RAM
Team 512GB m.2 SSD(Windows) ve Apacer Panther 128GB SSD (macOS) & 16GB DDR4 RAM

ozan1181

APPRENTICE
26 Şub 2018
25
1
21
24
Terminali açıp diskutil list yazıp çıkan sonucu paylaşabilirmisin
Tamam bi bakiyim ama yani laptop a kurdum şarj simgesi falan yok ses gelmiyor internete falanda bağlanmıyor laptop için olan raw dosyasını indirdim bakalım şimdi atarım terminali

5Pr5WjEUTUpgA_UtiuB14JjPPgOgmcyQ.jpeg

Sonuç bu

Tamam bi bakiyim ama yani laptop a kurdum şarj simgesi falan yok ses gelmiyor internete falanda bağlanmıyor laptop için olan raw dosyasını indirdim bakalım şimdi atarım terminali

5Pr5WjEUTUpgA_UtiuB14JjPPgOgmcyQ.jpeg

Sonuç bu
Ya şimdi hatirladim da önceki high sierra kurulumunda bi program vardı efi yi windowsun efi sine kopyaliyorduk oyle çalışıyordu.Yine aynı şekil yapabilir miyim ? Ve nasıl yapabilirim ?

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
34
Videoda anlatılanları uyguladıktan sonra usb yi çıkarmadan tekrar başlat. USB ile sistemi başlatıp Clover Boot Menü ekranında Clover Boot Options seçeceğine gelip, "add clover boot options for all entries " i seç ve tekrar sistemi başlatıp biosa gir. Bios boot seçeneklerine bak Clover macOS gibi girdiler varsa eğer ilk sıraya alıp bios ayarlarını kaydet artık usb yi çıkarıp ve sistemi yeniden başlat.

ozan1181

APPRENTICE
26 Şub 2018
25
1
21
24
Videoda anlatılanları uyguladıktan sonra usb yi çıkarmadan tekrar başlat. USB ile sistemi başlatıp Clover Boot Menü ekranında Clover Boot Options seçeceğine gelip, "add clover boot options for all entries " i seç ve tekrar sistemi başlatıp biosa gir. Bios boot seçeneklerine bak Clover macOS gibi girdiler varsa eğer ilk sıraya alıp bios ayarlarını kaydet artık usb yi çıkarıp ve sistemi yeniden başlat.
Valla bulamadım kusura bakmayın gece gece de sizi ugrastirdim ama hakkınızı helal edin

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
34
Usb ile sistemi açarken Clover boot ekranında kurulum diskini seçmeyin. Klavye yön tuşlarına basarsanız Clover boot optinos seçeneğini görürsünüz eğer göremezseniz Clover bootloader kurulumunu yapamamışsınızdır.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Son kurulum videosunu seyrettiysen orada ısrarla Clover bootloader klasörü içindeki beni oku dosyasının takip edilmesini öneriyorum. Zira orada her kurulum senaryosu için Clover Bootloader ayarlarının nasıl olması gerektiğini paylaştım. Ve video rehberde farkındaysan Windows yanına kurulum yaptım.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler