ÇÖZÜLDÜ High Sierra EFI mount edememe sorunu

ronaldokinq

APPRENTICE
30 Ocak 2018
45
5
21
27
High Sierrayı 3 günlük bir çaba sonucunda başarılı bir şekilde boot etmeyi başardım ama clover configurator açtığım zaman Efi partitions bölümü boş görünüyor.Ve internete bağlanmak için kullandığım rtl8811au usb wireless adaptörü görmediği için internete bağlanamıyorum.
8dC6VOB5-LE2slvttIfd-VviqOxNCy4G.jpeg

8dC6VOB5-LE2slvttIfd-VviqOxNCy4G.jpeg

Arkadaşlar bu arada yazmayı unutmuşum cloveri yüklemeye çalıştığımda yüklenemedi diye hata alıyorum. Yükleme sırasında bu yazılım sizin mac os sürümünüzle uyumlu değil diye hata veriyor son sürümü yüklemeye çalışmama rağmen.

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
579
193
251
GPT mi kuruyorsunuz MBR mi? Clover kuramadağınız için zaten EFI mount edemiyorsunuz. Clover imaj kurulum i.erisin de var, onu kurun ve sorun verir ise ekran görüntüsü ile tekrar yazın,

Buradaki konuları da dikkatlice okuyup, destek alabilirsiniz.

Son düzenleme:
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
MSI B660M-A PRO
İşlemci Modeli
Intel i5-12600K
Grafik Kartı
AMD RX 6900 XT
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 897
Ağ Aygıtları
REALTEK AC1200
Disk ve RAM
Corsair Dominator 32 GB 3200

ronaldokinq

APPRENTICE
30 Ocak 2018
45
5
21
27
GPT mi kuruyorsunuz MBR mi? Clover kuramadağınız için zaten EFI mount edemiyorsunuz. Clover imaj kurulum i.erisin de var, onu kurun ve sorun verir ise ekran görüntüsü ile tekrar yazın,

Mbr kurmaya çalışıyorum ancak şöyle bir sorun fark ettim. Kurulumu başarılı bir şekilde tamamlıyorum ama finder'dan Hackintosh kendi kurulu olduğu diski görmüyor. Clover ile yönergeler de gösterilen şeyi birebir yapıyorum ancak, Clover ilk açıldığında yükleye bastığımda cihazınız bu sürümle uyumlu değil diye hata veriyor yinede yüklemeye devam et, diyorum , sonra gösterilenleri uygulayıp yükle diyorum ve yüklenemedi diye hata veriyor.

EFI bölüntüsü oluşturamıyorum ama Paragon Hard Disk Manager kullanarak disk formatını GPT ye çevirebilirim bunu yaparsam, Windows kendi kendine yeni bir EFI bölüntüsü oluşturur mu? Ben bu bölüntüyü direk Clover kopyalayarak kullanabilimiyim?

Şuan Mac OS üzerinden yazıyorum, USB Wi-Fi adaptörünü kutudan çıkan Driver CD sini kullanarak yüklemeyi başardım.Hayatımda ilk defa Driver CD bir işime yaradı. Arkadaşlar bu konuyu görüp de Rtl8811CU USB Wi-Fi adaptörünü kullanamayan varsa Driverları Upload edebilirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Sin0w

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
579
193
251
BootLoader
OpenCore
Laptop Modeli
Deskopt
Anakart Modeli
MSI B660M-A PRO
İşlemci Modeli
Intel i5-12600K
Grafik Kartı
AMD RX 6900 XT
Ses Kartı Modeli
Realtek ALC 897
Ağ Aygıtları
REALTEK AC1200
Disk ve RAM
Corsair Dominator 32 GB 3200

ronaldokinq

APPRENTICE
30 Ocak 2018
45
5
21
27
Tam olarak ne anlatmak istiyorsunuz burada? Ayrıca aldığınız hatanın görselini paylaşın ki daha iyi çözüm sunalım.
Yani işletim sistemini kurdum finder varya dosya yöneticisi orada aygıtlar menüsü altında sisteme takılı olan diskler görünüyor ya işte benimkinde kendi kurulu olduğu diski görmüyor ama diğer diskleri görebiliyorum windows kurulu olan diski vs.

Sol tarafta açık olan beni oku dosyasındaki herşeyi birebir yapıyorum ama yine hata veriyor.

-ZMDzORDSmuC0R7dv41Nsrs64Hh92XVL.png

Bahsettiğim şey bu fotoğrafta, başlangıç diskinin adı High Sierra ancak aygıtlar sekmesi altında yok. Umarım kendimi daha iyi ifade edebilmişimdir.
J8xeRV5QVFlFeaoR7m6IHBJK3vmwVQJw.png

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
macOS MBR olarak kurduysan seçtiğin clover bootloader ayarları hatalı. Terminal açıp diskutil list komutunu kullanıp çıkan sonucu paylaş.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ronaldokinq

APPRENTICE
30 Ocak 2018
45
5
21
27

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
Evet, yanlış boot ayarları seçiyorsun. Rehberi takip et:

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ronaldokinq

APPRENTICE
30 Ocak 2018
45
5
21
27
Birde bazen görüntü sapıtıyor bunun çözümü varmı?
O5ciGNRpTAaq20V3W8phXVpR5OD-TfUn.png

ookOHeO78Td9-r0yJ2DE5R9Ovye9r-bh.png

Videodaki ile birebir aynı yaptım ama, maalesef yine hata verdi.

Clover sürümü fark ediyormu? Videodaki ile aynı sürümü indirip tekrar deneyecem.

Farklı sürümde denedim ama sonuç yine hüsran:teary:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,807
7,589
4,401
Clover bootloader doğru bir şekilde özelleştiriyor musun?

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

ronaldokinq

APPRENTICE
30 Ocak 2018
45
5
21
27
Clover bootloader doğru bir şekilde özelleştiriyor musun?
Nasıl özelleştireceğime dair detaylı bir rehber var mı?
Ben benimkiyle neredeyse birebir konfigürasyona sahip başka birinin paylaştığı konfigürasyonu kullanıyorum birde bu bilgiyi vermem pek birşeyi değiştirirmi bilmiyorum ama usb den boot ederken biosta yanında parantez içinde uefi yazanı kullanıyorum.

Şu anda kullandığım konfigürasyonu buradan aldım sadece whatevergreen birde lilu kext in son sürümünü yükledim.
clover-x79-e5-2670-gtx650/README.md at master · cheneyveron/clover-x79-e5-2670-gtx650 · GitHub

Son düzenleme:

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
Clover i bu şekilde kurup dene. Ve hardiskin ana dizininde Efi bölümü oluşacaktır. Burdaki efi nin clover klasörünü değiştir.
images(3).jpg

ronaldokinq

APPRENTICE
30 Ocak 2018
45
5
21
27
Yine hata veriyor.
R0T3LjRjxbbG7ea_wel8IEf8Clz_GX9m.png

Efi klasörü var şimdi cloveri direk ona atıp deniyorum umarım bu sorun çözülmüş olur.

Clover i bu şekilde kurup dene. Ve hardiskin ana dizininde Efi bölümü oluşacaktır. Burdaki efi nin clover klasörünü değiştir.
Ekli dosyayı görüntüle 9135
Yok olmadı biostan harddiski seçtikten sonra tekrar windowsa boot etti :tiredface:
Ümidimi yitirmeye başladım artık ya olmuyor.:cryingface:

Efi bölüntüsünü manuel olarak windows üzerinden oluşturmak risklimidir?
Kaş yapalım derken göz çıkarmaktan korkuyorum.

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
Efi bölüntüsünü manuel olarak windows üzerinden oluşturmak risklimidir?
Kaş yapalım derken göz çıkarmaktan korkuyorum.
Evet risklidir. Sistemini -x komutu ile mi boot ediyorsun? Eğer öyleyse bu neden olabilir. Yada şöyle yapacaksın. Bildiğim kadarıyla sistemin uefi desteklemiyor. İlk önce mac os kurulum yaparken diski GUİD olarak formatlayarak yap. Windows kurmak için de imajı uefi olarak hazırlayıp uefi destekleyen bir bilgisayarda windows kurulumu yap.

Birde disk izlencesi ile diski izinlerini onarmayı dene.

ronaldokinq

APPRENTICE
30 Ocak 2018
45
5
21
27
Evet risklidir. Sistemini -x komutu ile mi boot ediyorsun? Eğer öyleyse bu neden olabilir. Yada şöyle yapacaksın. Bildiğim kadarıyla sistemin uefi desteklemiyor. İlk önce mac os kurulum yaparken diski GUİD olarak formatlayarak yap. Windows kurmak için de imajı uefi olarak hazırlayıp uefi destekleyen bir bilgisayarda windows kurulumu yap.

Birde disk izlencesi ile diski izinlerini onarmayı dene.
Efi klasörümü paylaşsam bir göz atabilirmisiniz ben çok iyi anlamıyorum ama belki config'de bir yerde hata vardır farketmemişimdir.
Kullandığım Efi burada =====> GitHub - cheneyveron/clover-x79-e5-2670-gtx650: Hackintosh clover perfect for Sierra / High Sierra / Mojave

ronaldokinq

APPRENTICE
30 Ocak 2018
45
5
21
27
Config.plist deki CsrActiveConfig 0x00 olan ayarı 0x67 yapıp dene.
Clover ile config dosyasını açtım ancak belirttiğiniz ayarı bulamadım birde az önce parallels desktop yükleyeme çalıştım ve bana disk permission hatası verdi ben sorunu kext yada config'de değilde diskte olduğunu düşünüyorum. Ama nasıl düzeltileceği hakkında hiçbir fikrim yok.
YIQWpm2tAKmW9MBocFexqptZ6Q66Y4I4.png

ronaldokinq

APPRENTICE
30 Ocak 2018
45
5
21
27
Clover configurator ile açtığın zaman rt veriables bölümünde bulunur. Boot camp Hackintosh ta kullanamazsın.
CsrActiveConfig ayarını yaptım reboot atıp geliyorum.

Clover configurator ile açtığın zaman rt veriables bölümünde bulunur. Boot camp Hackintosh ta kullanamazsın.
Şimdi tekrar yüklemeyi denedim ve sorunsuz bir şekilde yüklendi gibi görünüyor. Şuan çok mutlu oldum ya anlatamam kalkıp oynayacam o derece mutlu oldum.:closedeyesmile:
D8SxHSqhfy1p4nXj0HY7Z2Wi1gj30CvE.png

Hata vermedi ama Efi bölüntüsü yok. Tekrar bi reboot atıp gelicem belki gelir.
QdviKJIIt3Ui9Gd3eZ4UYJMXmBrvnXQf.png

S10soz_21

MASTER JEDI
MODERATOR
19 Haz 2017
2,364
441
1,851
34
Diyarbakır/Amed
12 mesajdaki gibi clover i yükle. Sonra hddnin ana dizinindeki clover klasörünü silip sana lazım olan clover klasörünü kopyala.

AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler