High Sierra Ekran Sorunu Ve Kapanmama Sorunu

mrtydn

APPRENTICE
22 Şub 2018
15
3
0
İzmir
Arkadaşlar High Sierra kurulumu sonrası gerek ekrandaki dalgalanmalar Google da arama ekranının siyah olması ve ekran çözünürlüğünün düzelmesi için clover Configurator üzerinden boot ekranında nv_disable=1 onayını kaldırıp nvda_drv=1 onay kutusunu seçtim. Bu hamle sonrası görüntü ile ilgili bütün sorunlar çözüldü 3 Mb görünen vRam değeri 1024'e döndü ve ekran kartı tanınmaya başladı.

Fakat bilgisayar kapanmıyor ekran kararıyor fakat bilgisayar açık kalıyor (ekran kartından kaynaklı sanırım), fare imleci garip garip hareketler yapıyor (şekil değiştirdiğinde o şekilde takılıp kalıyor), bir iki defa da dondu bilgisayar.

High Sierra Fare İmleç problemi. | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu bu başlıkta yine ben gibi Vaio sahibi bir arkadaşın da başına aynı dertler gelmiş.

Ne yapabilirim yine eski özelliklere dönmek zorunda kaldım ama bu çözünürlük ve bu vRam değeri ile bilgisayar hesap makinasından farksız :) yardım lütfen

Edit 1.
Kapanmama sorununu yerine ekran sorununu başka bir yöntemle çözebilmek için imaj dosyası içindeki config_HD3000_1600x900.plist dosyasını config.plist olarak kullanmayı denedim fakat olmadı (elmada takılıp kaldım) o yüzden tekrar eski config.plist'e döndüm o çözüm işe yaramadı.

Edit 2.
HD3000 kext'leri bulup yükledim değişiklik yok.

4ah9WkXWg76-GqSBBT3nix0ALRyXpLvc.png

Edit 3. ve Edit4.

*Nvidia Web Driver Yüklemesi yapıp config dosyasında gerekli değişiklikleri yaptım, sonuç başarısız işletim sistemi USB olmadan boot etmedi. USB ile açıldığında Nvidia 410M 1 Gb görünüyordu fakat hala 3MB gibi çalışıyordu. Geri alıp ayarları aski haline getirdim.

*Clover configurator-Devices-Add Properties'de bir umut Intel HD Graphics 620 Disabled False Yaptım her şey aynı.

Sanırım böyle kör dövüşü ile olmuyor bu iş :D

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,812
7,593
4,401
Cihazında dahili GPU (hd3000) devre dışı sanırım? Grafik ile kurduğun her şeyi sil (yada temiz kurulum yap) ve Config dosyasında sadece Inject Nvidia işaretli olarak dene.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mrtydn

APPRENTICE
22 Şub 2018
15
3
0
İzmir
@montezuma evet üstad sistem bilgilerinde ısrarla Nvidia görünüyor grafikte, şu an temiz kurulumun ortalarında makina o kadar çok şeyi yükle sil yapınca gümledi :) kurulumdan sonra dediğinizi yapacağım.

Toprak Aga

PADAVAN
27 Ara 2017
119
10
0
23
Güzel kardeşim sen ekran kartını nasıl tanıttın? 410M'İ algılamış vallaha bende GT 840M var algıladı fakat VRAM falan gözükmüyor. Yardımcı olursan sevinirim. Ayrıca Optimus'u devredışı bıraktın mı?

mrtydn

APPRENTICE
22 Şub 2018
15
3
0
İzmir
@Toprak Aga Güzel kardeşim ben dizüstü bilgisayara kurulum yapmaya çalıştığım için aslında olmaması gereken ekran kartını tanıtmak ama kısmet işte hepimiz kendi çilemizi çekiyoruz :D Senin yapmak istediğini ben istemediğim halde yapıyorum falan filan :) senin bir konu başlığını görmüştüm sanki geçenlerde masaüstü sağlam bir makina toplamayı düşünüyordun sanırım makinayı toplamışsın hayırlısı olsun ;)

Şimdi nasıl tanıttığımı sormuşsun Edit3 de belirttiğim gibi internetten Nvidia Web Driver buldum bilgisayarımdaki MacOs sürümüne uygun olanı, sonrası next next next zaten. Kurulum bittikten sonra Clover Configurator üzerinden boot ekranında nv_disable=1 false nvda_drv=1 true olarak işaretlenmesi söyleniyordu onu yaptım ve ekran kartını gördü. Ama yukarıda da belirttiğim gibi bunları yaptıktan sonra USB olmadan boot etmemeye başladı. (Belki de dizüstü olduğu için)
Ayrıca Optimus nedir? :D ben tanımıyorum öyle bir şey henüz vakti geldiğinde öğrenirim umarım :)

Hadi ben tırmalamaya devam eder sana bol şans ;)

Cihazında dahili GPU (hd3000) devre dışı sanırım? Grafik ile kurduğun her şeyi sil (yada temiz kurulum yap) ve Config dosyasında sadece Inject Nvidia işaretli olarak dene.
@montezuma Üstad dediğini yaptım yapmadan önce ve sonraki grafik bilgileri aşağıda ekran görüntülerini aldım. İlgili olabilecek Clover ekran görüntüleri de aldım sanırım bir şeyleri yanlış yapıyorum. vRam 1024 Mb oldu ama hala ekran çizgi çizgi ve Google Youtube vs. sitelerde sanki 3 Mb gibi davranıyor makine.

ÖNCESİ
omfsgcom2_9TZikh3OTuAdc-nJEUDTT7.png

SONRASI
omfsgcom2_9TZikh3OTuAdc-nJEUDTT7.png

Clover Config.
omfsgcom2_9TZikh3OTuAdc-nJEUDTT7.png omfsgcom2_9TZikh3OTuAdc-nJEUDTT7.png omfsgcom2_9TZikh3OTuAdc-nJEUDTT7.png omfsgcom2_9TZikh3OTuAdc-nJEUDTT7.png omfsgcom2_9TZikh3OTuAdc-nJEUDTT7.png

Bu ekran görüntüleri temiz kurulum yapıldıktan sonra sadece Wi-Fi ve Ses kentleri kurulduktan sonra alındı.

Bu arada ekran çözünürlüğü inatla 1024*768 görünüyor bu da bir sorun mu ya da 1600*900 e elveda demem mi gerekecek?

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: Ediko

Toprak Aga

PADAVAN
27 Ara 2017
119
10
0
23
Vallahi helal olsun kardeşim tanıtmışsın ekran kartını bende uğraşıyorum tanıması için ama sorun çıktı nanoseconds hatası. Ortada kaldım.

mrtydn

APPRENTICE
22 Şub 2018
15
3
0
İzmir
Vallahi helal olsun kardeşim tanıtmışsın ekran kartını bende uğraşıyorum tanıması için ama sorun çıktı nanoseconds hatası. Ortada kaldım.
Dostum tanıttım da bana bir faydası olmadı şu an :) zaten intel görünmesi lazım dizüstü olduğu İçin.

Yardımı olur mu bilmiyorum ama ufak bir Öneri montezuma üstadın sırf ekran kartları ile ilgili bir konusuna denk gelmiştim bu sitede mi emin değilim orada kalem kalem doğacak hatalar ve çözümlerini anlatıyordu. Bir bakın bakalım olmadı bulamazsan ben tekrar bulmaya çalışırım o sayfa linkini.

mrtydn

APPRENTICE
22 Şub 2018
15
3
0
İzmir
Şu an bir şey farkettim benim makinayı Clover MacBook Air 6.2 olarak tanımlamış ve internetten gördüğüm kadarıyla HD5000 var o makinalarda bundan kaynaklı olabilir mi ki?

@montezuma üstat bir el ver bir ışık tut lütfen, üç defa daha bozdum herşeyi temiz kurulum yaptım bıraktım nasıl olacak bu çözünürlük işi ekrandaki dalgalar?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,812
7,593
4,401
Güzel kardeşim sana temiz bir şekilde tekrar anlatayım; Çoğu Laptop Optimus teknolojisi kullanır. Bu nedir? Bu; Grafik güç yönetimidir. Makine boşta iken dahili grafik devreye sokan, makine grafik yüklenmesinde harici ekran kartını devreye sokan bir teknoloji. BU teknoloji PC tabanlı sistemlerde mevcut ve sen Hackintosh kurulum yaptığında macOS işletim sistemi bunu tanımaz. Dolayısıyla; cihazının BIOS'unda Optimus kapatma seçeneği yoksa harici ekran kartını kullanamazsın. Bu arkadaşın cihazında ise büyük ihtimal dahili GPU devre dışı bırakılmış ve bu yüzden harici grafik kartını tanıtma şansı var. Bilmem anlatabildim mi?
Şu an bir şey farkettim benim makinayı Clover MacBook Air 6.2 olarak tanımlamış ve internetten gördüğüm kadarıyla HD5000 var o makinalarda bundan kaynaklı olabilir mi ki?
Bunu değiştirip dene. Ek olarak; Windows aygıt yöneticisi / Grafik birimler içinde grafik tanımları neler, bunu kontrol et. Eğer iki tane grafik tanımı varsa HD3000 için denemeler yap.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,397
1,010
1,401
BootLoader
OpenCore 1.0.5 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz

Ediko

MASTER JEDI
DENEYİMLİ ÜYE
6 Ocak 2017
1,397
1,010
1,401
Eğer dahili ekran kartın bir şekilde kapalı ise config dosyandaki SSDT dosyasını kullanmana gerek yok diye düşünüyorum. Bu yüzden bir de ACPI bölümünde bulunan SSDT-Nvidia Disabler'i kaldırarak dene ancak config dosyanın yedeğini al ve Clover altında dursun. Sistem açılışta sorun çıkartırsa eskisinden açarsın.

BootLoader
OpenCore 1.0.5 (Dev) / Sonoma
Laptop Modeli
Asus VivoBook x571li-bq377
İşlemci Modeli
Intel Core i7-10870H
Grafik Kartı
Intel(R) HD Graphics 630 & Nvidia Geforce 1650Ti
Ses Kartı Modeli
Realtek Alc 255 (Alc_ID:18)
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM4350 (BT BCM2045A0 Bluetooth 4.0)
Disk ve RAM
Crucial P5+ M2 1TB SSD - 16GB DDR4 2667 Mhz
  • Like
Tepkiler: mrtydn

mrtydn

APPRENTICE
22 Şub 2018
15
3
0
İzmir
Eğer dahili ekran kartın bir şekilde kapalı ise config dosyandaki SSDT dosyasını kullanmana gerek yok diye düşünüyorum. Bu yüzden bir de ACPI bölümünde bulunan SSDT-Nvidia Disabler'i kaldırarak dene ancak config dosyanın yedeğini al ve Clover altında dursun. Sistem açılışta sorun çıkartırsa eskisinden açarsın.
Dediklerinizi uyguladım iyi yada kötü bir değişiklik olmadı elmada takılır gibi oldu açılırken ama yaklaşık iki dakika sonra açıldı herşey aynı. Her ne kadar sorun çözülmemiş olsa da bu mesajınız sayesinde clover altında Config yedeği bekletebildiğimizi öğrenmiş oldum :) bu günkü iki temiz kurulumu boş yere yapmışım en azından bundan sonra aynı golü yemem teşekkürler :)

@Ediko @montezuma Dün gece radikal bir kararla high sierra imajını silip sierra imajı ile tekrar temiz kurulum yaptım. Ekran sorununda bir değişiklik yok, benim H2O Bios'ta tam olarak bütün değişiklikleri yapamıyorum
intel(r) virtualization technology disable ve boot ayarları dışında. Bu sebeple bu sorunları yaşıyor olabilir miyim?

Sierra kurulumu sonrası tablo bu şekilde;

Inject İntel Dediğimde >>> Grafikler nVidia Chip Model 3 Mb görünüyor (Çözünürlük kötü ekran dalgalanmaları var sistem açılması kapanması çalışması stabil)

Inject NVidia Dediğimde >>> Grafikler Sony GForce 410M 1024 Mb Görünüyor (Çözünürlük kötü ekran dalgalanmaları var sistem açılması kapanması çalışması stabil)

Her iki seçenekte de DPCI Maneger'da HD3000 ve ya benzeri bir dahili ekran kartı görünmüyor dediğim gibi bios ayarlarından dolayı olabilir mi diye düşünmeye başladım...

• Like
AD Engelleyici Tespit Edildi

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı!

Elbette, reklam engelleme yazılımı reklamları engelleme konusunda harika bir iş çıkarsa da, web sitemizin faydalı özelliklerini de engeller. En iyi site deneyimi ve bize destek olmak için lütfen AdBlocker’ınızı devre dışı bırakın.

AD Reklam Engelleyiciyi Devre Dışı Bıraktım    Hayır teşekkürler