ÇÖZÜLDÜ High Sierra Grafikler Donuyor

alpio

APPRENTICE
3 Ara 2017
40
5
0
Merhabalar.
Kullandığım High Sierrada bazen öyle bir donuyor ki asla düzelmiyor.
Şuana kadar: HWSensor için kextler kurdum çıkardım sildim tekrar kurdum ve sıkıntısız çalışıyor. Bunun haricinde sadece Vodooo ses kexti kurdum. Başka da ekstra şeyler kurmadım. (uygulamalar hariç)

Sorun ne olabilir?
Teşekkürler..

EDİT 1: Diğer konuları okudum, Adblock PLUS sorun olmuş yazıyor. Devre dışı bıraktım. Deniyorum..
EDİT 2: İŞE YARAMADI.

EDİT 3: Benim CPU hala Sistem Hakkında bölümünde yazmıyor. 3,6ghz bilinmiyor yazıyor.
Geekbench programında vs. işlemci adı vs. hepsi aynı. Bunla alakalı olabilir mi?
Redditte:
- BİOS güncelleyin
- FAKECPUID ile alakalı olabilir mi?

EDİT 4: HWMonitör uygulmasından çıkış yaptım. Şuan için sorun yok. Eğer olursa editlerim.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: alpio

alpio

APPRENTICE
3 Ara 2017
40
5
0
Muhtemelen GPU sensör bu hataya neden olmuştur. Kullandığın HW Monitör uygulaması hangisi? Aşağıdaki konuda paylaştığım uygulama ile denemeni tavsiye ederim:
GPU Sensörler Gözükmüyor
Zaten yenisini dün gece test etmiştim. Fakat yenisi de eskisi sorun çıkartıyor. HWMonitör açıkken 1 saatte bir ekranda bir çizgi geçiyor. Kapalı olduğunda ise sistem sıkıntısız çalışıyor. Aslında açık veya kapalı olması önemli değil artık. 30-35C arasında oluyor hep. Arada bir girip çıkarım.

Ekstra sorum misal hangi sensoru indirdiysek onun programını kullanıyoruz. Misal şuan HWMonitorSMC kulanıyorum. Birazönce HWMonitor indirdim. Kextler olmadan sadece app kurdum. Aynı bilgileri gösteriyor. Misal onu kullansam bana zararı dokunur mu?

Diğer her şey için teşekkürler.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Ekstra sorum misal hangi sensoru indirdiysek onun programını kullanıyoruz. Misal şuan HWMonitorSMC kulanıyorum. Birazönce HWMonitor indirdim. Kextler olmadan sadece app kurdum. Aynı bilgileri gösteriyor. Misal onu kullansam bana zararı dokunur mu?
Daha iyi sonuç için indirdiğin uygulama ile gelen kextleri kullanmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet