ÇÖZÜLDÜ High Sierra | GTX 980 Ti Grafik Sorunu

mhmmdlkts

APPRENTICE
23 Şub 2018
9
0
0
25
MSI 7978-001R
Intel Core i7-6700K
GeForce® GTX 980 Ti Super JetStream (6144MB GDDR5)
Corsair CMK16GX4M2B3200C16W Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
Seagate Barracuda 500GB 3.5" 7200RPM 32MB SATA 3.0
(Config dosyasında değiştirme yapmadım)

Windows ayrı bir SSD'de hackintoshu kurmak için ayrı bir HDD aldım.
Rehberdeki imaj dosyasıyla kurdum.
AppleALC, AtherosE2200Ethernet, FakeSMC, NvidiaGraphicsFixup, WhateverGreen kextlerini KCPM Utility Pro yardımıyla kurdum.
App Storeden indirme yapabiliyorum. İnternete giriyorum. Oralarda sorun yok.
Ana sorun ekran çözünürlüğü 1280x1024 olması başka seçenek de yok. İlk boot ettiğimde 800x600 idi kentten sonra reboot edince biraz yükseldi. Fakat hâlâ kötü duruyor ekran 28 inç olunca. Bir de ekrandaki görüntüler titriyor. Bazen bazı kısımlarda kısa süreli siyahlıklar oluyor. Acemi olduğum için pek anlamıyorum ne yapmalıyım?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
WhateverGreen kextlerini KCPM Utility Pro yardımıyla kurdum.
Buna gerek yok silebilirsin.
Ana sorun ekran çözünürlüğü 1280x1024
Config / Boot / Arguments / nv_disable=1 devre dışı bırak.
Config / System Parameters / NvidiaWeb = aktif et.
Ardından aşağıdaki konudaki betiği kullanarak Nvidia Web Driver kurulumunu yap. Bu işlemden sonra sistemi yeniden başlat ve Grafiklerin tanınıp tanınmadığını kontrol et.
Nvidia Web Driver Güncelleme Betiği | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mhmmdlkts

APPRENTICE
23 Şub 2018
9
0
0
25
Buna gerek yok silebilirsin.

Config / Boot / Arguments / nv_disable=1 devre dışı bırak.
Config / System Parameters / NvidiaWeb = aktif et.
Ardından aşağıdaki konudaki betiği kullanarak Nvidia Web Driver kurulumunu yap. Bu işlemden sonra sistemi yeniden başlat ve Grafiklerin tanınıp tanınmadığını kontrol et.
Nvidia Web Driver Güncelleme Betiği | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Cevabınız için teşekkür ederimç Ama ben çok acemiyim de bunları nereye yazıcam? Confıg dosyasında mı düzenlicem?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mhmmdlkts

APPRENTICE
23 Şub 2018
9
0
0
25
Hocam seni de böyle basit şeylerle yoruyorum. Kusuruma bakma. Fakat ben bu dediğin komutları nereye yazıcam?

LYgZ-gSfFCe2Zu49wH1hZrbEH6WJge0G.png

Hocam seni de böyle basit şeylerle yoruyorum. Kusuruma bakma. Fakat ben bu dediğin komutları nereye yazıcam?

BXj3UuDTcQeytoWFCM9CvdUxEhSg2pml.png

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
34
A

Ekli dosyayı görüntüle 5493

Ekli dosyayı görüntüle 5494
Config.plist dosyanı clover configurator ve ya attığın resimdeki gibi config düzenle üzerinden açınca sol üst tarafta boot ve aşağıda system parameters yazan yerlere tıkla boot sekmesine tıklayınca Nv_disable=1 yazan kutucuğun tikini kaldır system parameters te ise NvidaWeb yazan kutucuğunu işaretle sonra config.plist dosyanı kaydet restart yap

mhmmdlkts

APPRENTICE
23 Şub 2018
9
0
0
25
A

Config.plist dosyanı clover configurator ve ya attığın resimdeki gibi config düzenle üzerinden açınca sol üst tarafta boot ve aşağıda system parameters yazan yerlere tıkla boot sekmesine tıklayınca Nv_disable=1 yazan kutucuğun tikini kaldır system parameters te ise NvidaWeb yazan kutucuğunu işaretle sonra config.plist dosyanı kaydet restart yap
Yobo8thqGz44BjiMZ1LE62jn7RbGRMNJ.png

Hangi tik hocam

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
34
Şuan sisteminde mac mi açık Windows mu mac açıksa Clover configurator ile config dosyanı açsan daha iyi olur herşeyi daha ayrıntılı görebilirsin attığın resimde boot arguments yazan kutunun altındaki kutuda var ordan silmen gerekiyor galiba tam bilmiyorum site üzerinden açabiliyorsan Clover ile aç tik kaldır daha basit olur

mhmmdlkts

APPRENTICE
23 Şub 2018
9
0
0
25
Şuan sisteminde mac mi açık Windows mu mac açıksa Clover configurator ile config dosyanı açsan daha iyi olur herşeyi daha ayrıntılı görebilirsin attığın resimde boot arguments yazan kutunun altındaki kutuda var ordan silmen gerekiyor galiba tam bilmiyorum site üzerinden açabiliyorsan Clover ile aç tik kaldır daha basit olur
Ya mac ile uğraşırken yanlış bir şey yaptım galiba açılmıyor kilit ekranı gelecek gibi olmuyor gelmiyor tekrar kurmam gerekiyor galiba Widnows açık şuan

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
34
Tekrar kurulum yapmadan clover boot ekranında graphics injector deki InjectEDID ve InjectIntel deki tıkları kaldırıp denermisin

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
34
Yada Windows üzerinden usbdeki kurulum sonrası dosyalarında config dosyaları var ordan config.plist olanı masa üstüne al tekrar usb içindeki efi /Clover içindeki config.plist dosyanla değiştirip açmayı dene

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Arkadaşlar config dosyasında iki tane basit komut düzenlemesi yapılacak. Bu kadar zor olmamalı!!!! Config dosyanı Clover Configrator ile açıp aşağıdaki düzenlemeleri yapacaksın.
Screen Shot 2018-02-23 at 22.33.15.png
Screen Shot 2018-02-23 at 22.31.58.png

Ardından bir önceki mesajda verdiğim betiği çalıştırıp nvidia Web Driver kurulumunu bitirip sistemi yeniden başlatacaksın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mhmmdlkts

APPRENTICE
23 Şub 2018
9
0
0
25
Yada Windows üzerinden usbdeki kurulum sonrası dosyalarında config dosyaları var ordan config.plist olanı masa üstüne al tekrar usb içindeki efi /Clover içindeki config.plist dosyanla değiştirip açmayı dene
Dediğiniz gibi tikleri kaldıracaktım ama işaretli değillerdi zaten. Config dosyasını da dediğiniz şekilde değiştirdim usbye attım fayda etmedi. Kurulum sonrasında ise config bulamadım
Böyle kalıyor
Dd6GQqNsMSaN4-qmrSj_ajh-uYRYWocJ.jpeg

Arkadaşlar config dosyasında iki tane basit komut düzenlemesi yapılacak. Bu kadar zor olmamalı!!!! Config dosyanı Clover Configrator ile açıp aşağıdaki düzenlemeleri yapacaksın.
Ekli dosyayı görüntüle 5497 Ekli dosyayı görüntüle 5498
Ardından bir önceki mesajda verdiğim betiği çalıştırıp nvidia Web Driver kurulumunu bitirip sistemi yeniden başlatacaksın.
Hocam ben şimdi sıfırdan kuracağım da NvidiaGraphicsFixup kurayım mı yoksa kurmadan verdiğiniz betiği mi kurayım?

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,798
7,585
4,401
Hocam ben şimdi sıfırdan kuracağım da NvidiaGraphicsFixup kurayım mı yoksa kurmadan verdiğiniz betiği mi kurayım?
Bu zaten imaj içinde mevcut. Senin yapman gereken kurulum sonrası dediğim adımları yapman. Basit bir konu olmuş 16 mesaj.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

mhmmdlkts

APPRENTICE
23 Şub 2018
9
0
0
25
Yardimci olan herkese teşekkürler yeniden kurup montumezanin dediği şekilde yaptim.
ZZ30ZIfYqKf7NOxJN-A0CPqCe3thBjqF.jpeg

Ufak bir pürüz kaldı. Ben resimde görüldüğü gibi 2 ekran kullanıyorum. Ana ekranım büyük olan ama sistem nedense küçük olanı ana ekran olarak görüyor. Pencere açtığımda küçük olanda açılıyor. Nasıl ayarlarım. Sistem tercihlerini kurcaladım ama bulamadım.