High Sierra için Masaüstü / Realtek Aktif Etmek

montezuma

Administrator
Yönetici
Admin
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
16,460
3,945
4,351
Unknown.jpeg
Aşağıdaki adımları takip ederek High Sierra'da Realtek ses çalıştırmanız mümkün.

CloverALC ile;
  1. audio_cloverALC-130.command.zip indirin (View RAW tıklayarak indirin).
  2. ESP Mounter Pro ile EFI mount edin.
  3. Downloads/audio_cloverALC-130.command dosyasını çift tıklayarak çalıştırın.
  4. Kullanıcı şifrenizi girin.
  5. Gelen sorulara size uygun olarak (y/n) olarak seçinç
  6. Terminal/Shell/Export Text As olarak çıktı alın.
  7. Sistemi yeniden başlatın.
AppleACL ile:
AppleALC.kext ile Hackintosh Cihazlarda Ses Aktif Etmek
  1. config.plist/Boot/Arguments/ içine -lilubeta -alcbeta komutlarını ekleyin.
Desteklenmeyen / Çalışmayan
  1. 100/200 Series/Intel High Definition Audio
  2. X99/Intel High Definition Audio
 
Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: xxxcom

montezuma

Administrator
Yönetici
Admin
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
16,460
3,945
4,351
Mesajın gözümden kaçmış. ALC 233 için deneyemezsin.
 

one_player

APPRENTICE
23 Nis 2017
6
1
0
37
Merhaba, uefi Windows 10 yanına Sierra kurulumu yaptım.Sadece seste sorunum var.Sistemim anakartı Asus z170i pro gaming ve Realtek Alc1150 chipseti var.Realtek Alc aktif etmek başlıklı bütün rehberleri denedim fakat sorunum çözülmedi.Multibeast Sierra sürümünden uygun kexti yüklemeye çalışırken multibeast hata veriyor.Sanırım sistemimdeki sierranın uefi kısmı olmadığı için farklı bir yöntem denemem gerek, ne yapmalıyım?

Bir yukarıdaki mesajımı düzenleyemediğim için bunu yazıyorum, hatalıysam düzeltin :)Githubtan indirdiğim dosyayı çalıştırınca şu hatayı veriyor

rb86ttwONxrRj33KPUgo4lzzHlTXX6ER.png
 

montezuma

Administrator
Yönetici
Admin
DENEYİMLİ ÜYE
19 Eki 2016
16,460
3,945
4,351
Normalde AppleALC ile ALC1150 sorunsuz çalışır ki, benim Hackintosh rehberimde Asus Z170 Deluxe üzerinde kurulum ile beraber aktif olmuştur. Aldığın hata EFI mount edilmeme hatası. Betik EFI içindeki Config dosyasına yama yapar. Bu yüzden betik çalıştırılmadan önce EFI'nin mount edilmiş olması lazım.
 

Benzer konular