High Sierra Kurulum Öncesi Sorular

brkcnszgn

PADAVAN
6 Ara 2017
139
14
71
30
Öncelikle herkese merhaba,

Daha önce sierra kurup üzerinde ilk zamanlar çok çalışma imkanım olmasada sadece xcode ile ios uygulama yazmaktan başka pek bi iş yapamamıştım. Merakım ve karakterim gereği bi işin içine girince kurcalamadan duramıyorum o yüzden bu başlık altında hem yardım alıp hemde bende sonraki arkadaşlara yardım etmeyi hedefliyorum.

Öncelikle kendiminde en büyük sıkıntım harici nvidia ekran kartını macosx de iptal etmek,
biraz baktım ve bu işlemler anladıgım kadarıyle windows üzerinde yapalmıyor ya mac veya linux tabanlı olması gerekli gibi şöyle bir sorum olucak

1) Kurulum için harici ekran karıtını tamamiyle iptal etme şansımız nedir ?

2)Kext lerin sistemimize uyumlu olup olmadığını nasıl anlarız ( işletim sisteminin kaybolması açılmaması benden bu şekilde sorun olmuştu tekrardan naptıysam açamadım battery kextinden dolayı)

Başlangıç için sorular cevaplandıkça sizlerden bendende sorular ve çözümler gelecektir şimdiden teşekkürler. DSDT için cevaplarınızı bekliyorum kurulum işlemine başlamıyorum.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
1) Kurulum için harici ekran karıtını tamamiyle iptal etme şansımız nedir ?
Rehberi takip edersen kapatabilirsin.
Laptop Cihazlarda Harici Ekran Kartını Kapatmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Kext lerin sistemimize uyumlu olup olmadığını nasıl anlarız
Windows sürücüleri sen nasıl kuruyorsun? Donanıma göre değil mi? Burada da farklı bir durum yok. Ancak bazı özel durumlarda ( pil, ekran parlaklığı vs) bunlar için kext uygun olmayabilir. Bunlar için DSDT yaması yapılması gerekiyor.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

brkcnszgn

PADAVAN
6 Ara 2017
139
14
71
30
Yaklasik iki saattir yuklemeye calisiyorum high sierrayi bir turlu gecemedim ya yok sierra hemen yukleniyor high soerra yuklenmiyor

Kexlerı komple kaldırıyorum olmuyo tek tek kaldırıyom olmuyo mesela lılu yu yuklerken dahı kaıyor orda

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,802
7,588
4,401
Aldığın hatayı ve sistem bilgilerini içeren yeni konu açmalısın.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet