High Sierra Kurulum Problemi

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
High Sierra'yı App Store'den indirdim. Createinstallmedia metodu ile USB'ye aktardım.

Clover'ın son sürümünü USB'ye UEFI olarak kurdum ve FakeSMC, Lilu, WhateverGreen kextlerini yükledim.

VboxHfs silip HFSPlus driver'ini ve apfs driver'ini yükledim.

Verbose modda kurulumu başlatıyorum. Yazılar bitip de kuruluma geçtiği anda monitöre sinyal gelmiyor.

Kullandığım ve denediğim boot argümanları şöyle: -lilubeta -radbeta radpg=15

Ve daha birçok boot argümanı. Bunları teker teker hep birlikte farklı metodlarla denedim.

Bios ayarları olması gerektiği gibi.

Bir kere kurulum gerçekleştirdim. Birkaç gün önce -radvesa argümanıyla görüntü alabiliyorum ama tabi ki vesa modda performans almak imkansız.

Dahili grafik kartı ile de denedim. Sonuç olumsuz.

Monitör VGA çıkışlı. DVI dönüştürücü ile DVI portunda kullanıyorum.

Not: Bütün kext'ler son sürümde.

Ne yapabilirim ?

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
256 GB SSD & 1 TB HDD & 500 GB HDD, 16 GB DDR4 2133 MHz

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Kullandığın grafik kartı, donanım uyumlu bir donanım. Sorun çıkmaması lazım. Sistem kimliğinin iMac 17,1 olduğundan emin ol. Config / Inject ATI = aktif olduğundan emin ol. BIOS CSM = Enable olarak ayarlı olduğundan emin ol. Ve son olarak VGA dönüştürücü kullanıyorsun ancak bunun High Sierra ile çalışıp çalışmayacağı konusunda bir bilgim yok. Bu da soruna yol açabilir. HD 530 ile kullanmak istersen bazı düzenlemeler gerekiyor;
Hackintosh EL Capitan ve Sierra için Intel HD530 Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: taluyka

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Kullandığın grafik kartı, donanım uyumlu bir donanım. Sorun çıkmaması lazım. Sistem kimliğinin iMac 17,1 olduğundan emin ol. Config / Inject ATI = aktif olduğundan emin ol. BIOS CSM = Enable olarak ayarlı olduğundan emin ol. Ve son olarak VGA dönüştürücü kullanıyorsun ancak bunun High Sierra ile çalışıp çalışmayacağı konusunda bir bilgim yok. Bu da soruna yol açabilir. HD 530 ile kullanmak istersen bazı düzenlemeler gerekiyor;
Hackintosh EL Capitan ve Sierra için Intel HD530 Tanıtmak | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Konuda yazmayı unutmuşum HDMI portuyla da denedim sonuç aynı.

Dahili grafikle de görüntü alamıyorum. Yazmıştım ama gözünden kaçmış galiba.

Ayarlar aynen dediğin gibi.

Galiba bekleyeceğim ya da DP kullanan bir monitör bulmam lazım.

Sorun hâlâ devam ediyor. High Sierra bize kısmet olmadı bir türlü.

Önerisi olan var mı ?

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Sanıyorum dönüştürücüler artık High Sierra ile sorun çıkartıyor. Config / Graphics / FBName içinde AMD7000 Controller için olan kod isimlerini değiştirip denemeler yapabilirsin. Ek olarak yine Config / Graphic içinde RadeonDeInit aktif et ve VRAM ve VideoPorts içinde grafik kartının bellek ve port sayısını da gir.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: taluyka

taluyka

JEDI
MODERATOR
DENEYİMLİ ÜYE
27 Şub 2017
574
360
251
39
Bütün Framebuffer'leri denedim. WhateverGreen.kext ile de denedim. HDMI portu ile de denedim bütün Framebuffer'leri.

Bir tek -radvesa ile görüntü alabiliyorum. Diğer türlü görüntü alamadım. Büyük ihtimal kext rollback yapsam düzelecek ama onu da istemiyorum açıkçası. Sistemi yenilerken Nvidia kart alırım artık. :)

Canım sağ olsun deyip çekildim köşeye. Benden bu kadar ! Sierra'm ile mutluyum ama işte heves ettimdi. :D

Anakart Modeli
ASUS Z170-A
İşlemci Modeli
i7-6700K
Grafik Kartı
Skylake HD 530
Ağ Aygıtları
i219-V
Disk ve RAM
  • Like
Tepkiler: montezuma

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,795
7,585
4,401
Canım sağ olsun deyip çekildim köşeye. Benden bu kadar ! Sierra'm ile mutluyum ama işte heves ettimdi. :D
Açık konuşmak gerekirse Sierra ile High Sierra arasında bazı uygulamalardaki güncellemler dışında bir fark yok. Sierra bana kalırsa daha stabil. Ve gerekmedikçe de High Sierra kurulumuna gerek yok açıkcası. Benim MacBook Pro hala Sierra yüklü ve güncellemeyi düşünmüyorum.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları