ÇÖZÜLDÜ High Sierra kurulum sonrası Clover kurulum sorunu

Hellstabber

APPRENTICE
12 Ağu 2017
18
4
71
25
Öncelikle selamlar;

Forumdan indirdiğim imaj ile sorunsuz şekilde kurulum yaptım fakat Clover Bootloader kurmama rağmen boot ekranına gelemiyorum.

Kurulum ayarları bu şekilde:
ZcQDp81oegShbVwziykkYBNFULKxEOy4.png

Not: Sistemim Asus Essentio Desktop CM6330 ama ekran kartım ve harddisk stok değil.

Boot ekranı şu şekilde:
GW8hbHxx2q0jTwlgAfQk-NsoD-CHuyzu.jpeg

ASUS_Z00A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatörün son düzenlenenleri:

dangerous

PADAVAN
21 Ocak 2018
178
53
0
35
bios boot seçeneklerinden macOS kurduğun diski en üste alıp seçtinmi

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,825
7,597
4,401
BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
8 GB Sapphire RX 580 & HD 530
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Broadcom BCM43xx - I211 Gigabit Ethernet
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Hellstabber

APPRENTICE
12 Ağu 2017
18
4
71
25
Sistemin boot dosyası bulamıyor. Sistemin UEFI olarak mı boot ediyorsun? Ek olarak Mac kurulumunu nereye yaptın? Windows yanına mı? Ayrıca senin bir konun daha var ve cevap gelmemiş. Sorun bununla alakalı olabilir mi?
High Sierra disk görmeme problemi | osxinfo.net: Hackintosh Türkiye Destek Platformu
Eski konu ile alakalı olacağını sanmıyorum. Sistemim UEFI, kurulumu Windows yanına yapmadım.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,825
7,597
4,401
O zaman eski konunun nasıl çözüldüğünü konu altında paylaşmalısın. Sorun dediğim hata mesajında görüldüğü üzere boot dosyası BIOS’a eklenmemiş. Terminal açıp diskutil list komutunu kullan ve çıkan sonucu paylaş.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Hellstabber

APPRENTICE
12 Ağu 2017
18
4
71
25
O zaman eski konunun nasıl çözüldüğünü konu altında paylaşmalısın. Sorun dediğim hata mesajında görüldüğü üzere boot dosyası BIOS’a eklenmemiş. Terminal açıp diskutil list komutunu kullan ve çıkan sonucu paylaş.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Eski konuyu maalesef çözemedim.

Bu da istediğiniz ekran görüntüsü:
vZypy3jC_4nBUcPynsv4F2VdS6mt9v_Y.jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,825
7,597
4,401
Eski konuda I/O hatası aldığını yazmışsın ama burada kurulum yapmışsın. Başka bir diske mi kurulum yaptın.
BIOS UEFI olarak ayarlı olduğundan emin ol. USB ile sistemi açtığında Clover / Boot Menü / Boot Options seöeneği varsa buradan "add clover boot options for all entries" seçeneğini seçip BIOS'a gelip Boot seçeneklerinden diskini ilk sıraya al.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4

Hellstabber

APPRENTICE
12 Ağu 2017
18
4
71
25
Eski konuda I/O hatası aldığını yazmışsın ama burada kurulum yapmışsın. Başka bir diske mi kurulum yaptın.
BIOS UEFI olarak ayarlı olduğundan emin ol. USB ile sistemi açtığında Clover / Boot Menü / Boot Options seöeneği varsa buradan "add clover boot options for all entries" seçeneğini seçip BIOS'a gelip Boot seçeneklerinden diskini ilk sıraya al.
Hata aldığım konuda ki aynı diske kurdum. BIOS UEFI olarak ayarlı. Clover'ı dediğiniz ayar işaretli olarak kurdum fakat yine boot clover boot ekranı gelmedi.

montezuma

MASTER YODA
Yönetici
19 Eki 2016
29,825
7,597
4,401
Bilemiyorum. Resimdeki hata açık. Sistem boot edecek boot dosyaları bulamıyor. BIOS ayarlarını öntanımlı ayarlar çekip tekrar Hackintosh ayarla ve Boot Önceliklerinde kurulum yaptığın diskin seçili olduğundan emin ol. Ayrıca USB ile sistemi açtığında HDD' nin EFI' sini Mount edip Clover dosyalarının burada oluşturulduğundan emin ol.

BootLoader
OpenCore 0.6.4
Anakart Modeli
Asus Z170 Deluxe
İşlemci Modeli
Intel i7 6700K
Grafik Kartı
Ses Kartı Modeli
ALC 1150
Ağ Aygıtları
Disk ve RAM
500GB NVMe & 32 GB DDR4
  • Like
Tepkiler: Hellstabber

Hellstabber

APPRENTICE
12 Ağu 2017
18
4
71
25
Bilemiyorum. Resimdeki hata açık. Sistem boot edecek boot dosyaları bulamıyor. BIOS ayarlarını öntanımlı ayarlar çekip tekrar Hackintosh ayarla ve Boot Önceliklerinde kurulum yaptığın diskin seçili olduğundan emin ol. Ayrıca USB ile sistemi açtığında HDD' nin EFI' sini Mount edip Clover dosyalarının burada oluşturulduğundan emin ol.
Okuldan dolayı bayadır ilgilenemiyordum hackintosh ile. Bu sorundan sonra sıfırdan kurulum yapayım dedim. Kurulum rehberindeki her şeyi uyguladım, clover'ı kurdum yine aynı hatayı verdi. Sonradan clover boot menu'deki "add clover boot options for all entries" seçeneği ile clover kurulumu düzeldi.